• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Zeray İnşaat'ın hedefleri çok büyük

İnşaat sektöründe fark yaratan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Zeray İnşaat'ın hedefleri çok büyük

Kocaeli’de gerçekleştirdiği vizyon projeleri adından söz ettiren Zeray İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Zeray İnşaat, çalışan gazeteciler gününü bir kahvaltı organizasyonu ile yerel basını bir arada buluşturarak kutladı. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray da organizasyona katıldı. 2008 yılında Zeray İnşaat’ı kuran Zeki Zeray, ve ilk projelerine Gölcük’te başladı. 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 14 başarılı projeyi tamamlayan Zeray İnşaat, 2011 yılına gelindiğinde artık tüm Kocaeli’de ses getiren konut ve işyeri projeleri gerçekleştiriyor.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Programda konuşan Zeki Zeray, “Kamuoyunun haber alma hakkına büyük bir özveri ile ışık tutan, demokrasinin gelişimine katkıda bulunan ve her zaman toplumun sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım” diyerek basın mensuplarına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

2014 YILINA KADAR SIFIR KAR İLE ÇALIŞTIK

Welborn Otel’de gerçekleşen basın buluşmasında daha sonra soruları yanıtlayan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray;  “Kocaeli Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden bir tanesi. Dolayısıyla biz bu kent için ne yapabiliriz  diye düşünüyoruz. Kentte mümkün olduğunca mevzuatımız gerektiğince yapılar üretiyoruz. Nitekli yani tasarımsal yapılar üretemiyoruz. Ekonomik anlamda kronikleşmiş bakış açısı da var. Toplumda ürettiğimiz yapıların  karşılığı olması lazım. Hak ettiği değerde tasarlayamazsanız üretmezsiniz de. 6 sene boyunda 2014 yılına kadar sıfır kar ile geleceğe yatırım yaptık. Son 3 4 seneye baktığımızda çok sıkıntılı bir dönemde dahi büyümeyi başardık.

KARTEPE YERLEŞİM AÇISINDAN GECİKTİ

2018’den itibaren Kartepe’ye yoğunlaştık. Yeni yerleşim alanları açıyoruz. Ilçe belediyeler ile görüştüğümüzde net cevaplar alamadığımızda boş kalan yerleri doldumaya çalışıyoruz. Kentte en uygun yerleşim açısı Kartepe ve Başiskele’de yer alıyor. Kartepe, Kocaeli’de 12 ilçenin birleşmesiyle yerleşim açısından gecikti. Gebze tarafında bir kaç toplu konut yapabileceğimiz alanlar var. Ayrıca binin üzerinde kontrol edebileceğimiz alanlar mevcut. Sorunları akşamdan sabaha çözemiyorsunuz, bazen yıllar sürüyor.

GENEL MERKEZİ İSTANBUL’A TAŞINIYORUZ

Zeray İnşaat olarak 2 ay önce MÜSİAD’a üye olduk. Zeray olarak 1040 kişilik bir ekibimiz var. Aktif şantiye Kocaeli’de 5 tane, 4 tane de hazırlık içerisindeyiz, ruhsat başvurularını yapıyoruz. Başiskele’de 2 projemiz, Kartepe’de aktif 3 tane, İzmit’te bir tane başlattık ve Çayırova’da bir projemiz var. 2022 senesinde teslim edeceğimiz 3 projemiz var. Ayrıca genel merkezimizi bu ay sonunda İstanbul’a taşıyoruz.

GENEL MERKEZİMİZİ ZERAY VAKIFA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Eğitime ve yardıma çok ciddi katkılarımız oluyor. Daha kurumsallaştırabilmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Bu anlamda hayatın en anlamlı işini yapacağız. İzmit’te ki genel merkezimizi vakfa temsil edeceğiz.  O vakfın üniversitesi, hastanesi olacak. Başımızın gözümüzün sadakası olacak.  Bu kent bunu hak ediyor. Şu an çalışmalara başladık, merkezi İstanbul’a taşıdığımızda iç dekarasyonu hazırlanacak. Nisan gibi aktif hale gelecek. Vakfın hizmetleri İzmit’te yapılacak.  O vakfın üniveristesi, hastanesi olacak. Nisan ayında vakfın açılışını yapmayı planlıyoruz. Vakfın merkezi bu şehirde olacak.

BANKACILAR BİZİ BANKA AÇMAYA ZORLADI

5 yıllık planlarımız var. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 10 bin nitelikli daireyi tamamlamış olmak istiyoruz. Başka şehirlerde projelerimiz gördüğünde Kocaeliler, bu firma benim memeleketimin firması diyecek. Vakıf olarak da burada bulanamayacağımız için bu kentten kopmak istemedik. Bir çimento fabrikası ve banka açma hedefimiz var. Bankacılar bizi banka açmaya zorladı. Bir, bir buçuk yıl içerinde bu hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Ege ya da Akdeniz’de bir otel veya tatil köyü yapmayı hedefliyoruz” ifadelerinikullan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim