• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:04Güneş 05:46Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:15Yatsı 21:50
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10247.75 -0.86
  • Altın: 2400.636 -0.01
  • Dolar: 32.257 -0.03
  • Euro: 34.6756 -0.11

Yüzde 98’i önlenebilir

Gebze OSB’de kurulu Kaya Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olan 7. İGY İş Güvenlik Yaşam Zirvesi’ni Ankara’da gerçekleşti.
Yüzde 98’i önlenebilir

Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebilir olduğunu söyledi.

 “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yapılan araştırmaların, iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilir kazalar olduğunu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceğini ortaya çıkardığını dile getiren Gebze OSB’de faaliyet gösteren Kaya Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini söyledi. Yüksekte çalışmanın gereklerine dikkat çekmek ve yüksekte çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği politikalarının gelişimine katkı sunmak için düzenlenen Kaya Grubu’nun ana sponsorluğu ve Layher İskele’nin gümüş sponsorluğunu üstlendiği 7. İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvesi, Congresium Ankara Angora Salonları’nda gerçekleşti.

DOĞAÇLAMA TİYATRO İLE BAŞLADI

Moderatörlüğünü Kaya Safety SBU Müdürü Özgür Kaya’nın yaptığı, doğaçlama tiyatroyla başlayan zirve, Türkiye’de ve dünyada yüksekte çalışma gerektiren tüm sektörlerin işverenlerini, iş güvenliği uzmanlarını, işyeri hekimlerini, akademisyenleri, sivil toplum örgütü yöneticilerini bir araya getirdi. Programın açılış konuşmalarını, Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Layher İskele Yönetim Direktörü Dr. Helmut Kreller ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptı.

ZİRVEMİZ PLATFORMA DÖNÜŞTÜ

2003 yılında ülkemizdeki güvenlik kültürünü ileri taşıyabilmek için, konunun tarafı olan tüm sanayiciler, tüm meslek odaları ve mesleki kuruluşlar, tüm sivil toplum örgütleri, tüm üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünerek ilk kez Ankara’dan yola çıkıldığını ifade eden Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya,  “Yüksekte Çalışma” alanında ülkemizde ve Dünya’daki uygulamalar ile teknolojik gelişmeler konusunda bilgi alışverişini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvemiz; bugün “Uluslararası Yüksekte Çalışma Platformu-Fall Protection Platformu”nadönüştü” dedi. Kaya şöyle devam etti:

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

“İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvesi bugün artık, ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden 4 bin 955 iş sağlığı ve güvenliği profesyonelini bir araya getirmenin gururunu yaşıyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladığımız ve alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri haline gelen zirvenin  uluslararası kimlik kazanmasında önemli rol oynayan, Çalışma Bakanlığımıza, İSG uzmanlarımıza, işyeri hekimlerimize, işçi ve işveren sendikalarımıza, meslek odalarımıza, ilgili sivil toplum örgütlerimize, üniversitelerimize, ülkemiz için böylesine önemli bir konuyu kamuoyu ile paylaşmamızı sağlayan değerli basın mensuplarımıza ve son olarak yıllardır dünyanın farklı ülkelerinden gelip katılarak destek sağlayan tüm meslektaşlarımıza Kaya Grubu adına teşekkür ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim