• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10507.78 1.82
  • Altın: 2465.437 -0.05
  • Dolar: 32.2606 0.03
  • Euro: 35.0379 -0.32

Yaygara koparıyorlar!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bu sabah düzenlediği basın toplantısında Gebze gündemini meşgul eden Millet Bahçesi’ne Galericiler Sitesi İmar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Yaygara koparıyorlar!

Başkan Zinnur Büyükgöz, Gebze’de son dönemde pandemi vakalarının arttığını dile getirerek şöyle konuştu: “Gebze’de son dönemde artan vaka sayılardan dolayı hastanelerimizde yığılma oldu. Sürecin işlemesi için günlük vaka sayımızın 250’nin altında olması gerekiyor. Şu an evlerinde 470 hastamız var. Tedavi görüyorlar. Bizde belediye olarak her türlü desteği verip ihtiyaçlarını gideriyoruz.”

 

BORÇLARI AZALTTIK

“Gebze Belediyesi olarak borçlarımızı ciddi anlamda azalttık. Yıl sonunda sürpriz rakamlar ile halkımızın karşısına çıkacağız. Gebze’ye hizmette çalışmalarımız titizlikte devam ediyor. Nüfusumuz sürekli artıyor bu yıl sonu 10 bin daha nüfusumuzun artmasını bekliyoruz.

 

VATANDAŞA ANINDA ÇÖZÜM SUNUYORUZ

“ebelediye projesine dahil olduk. Vatandaşımız artık bize daha hızlı ulaşıyor. Artık birçok dilekçeyi sanal ortamda alıyoruz ve sonuçlandırıyoruz. Bu birçok konuda tasarruf sağlatıyor. Dijital üzerinden başvuru yapan vatandaşımıza aynı mecra üzerinden çözüm sunuluyor. Vatandaşımız sadece elindeki akıllı telefonlar bize ulaşıyor, dilekçe verebiliyor. Mahalle mahalle şikayetleri takip ediyoruz ve çözüm üretiyoruz. Kendimizi elektronik olarak takip ediyoruz.”

 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNDEYİZ

“Sosyal destek kartı ile sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gideriyoruz. Gebze Meydandaki Gönül Çarşımızda sıfır ürünlerimizi ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep sıfır ürünler ile yardımda bulunuyorlar. Bunun dışında birçok yardımda vatandaşımızın yanında oluyoruz.”

 

KALDIRIM İŞGALLARİ TAMAMEN BİTECEK

“Kaldırım işgalleriyle ilgili gönlüm rahat değil. Pandemi nedeniyle bu konuda yavaş ilerliyoruz. Esnafın mağdur olduğu şu dönemde bu konuda yavaşlattık. Toplumun ulaşımını engelleyen tüm kaldırım işgallerini zamanla kaldıracağız. Pandemi sonrası bu konu üzerine eğileceğiz.”

 

GEBZELİ HER HABERE İNANMAMALI

“Reklam konusunda yavaş davrandık. Bu kadar hizmet yapıyorsunuz ama tanıtım yapmıyorsunuz diyorlar. Bu konuda bütçeyi kıstık ama önümüzdeki süreçte bunları toplumla buluşturacağız. Maalesef sağduyulu bir eleştiri yok. Vatandaşımız sor sorup doğruya ulaşmalı. Biri asparagas haber yapıyor hemen o yayılıyor. Doğru mu yanlış mı sorgulaması yapılmıyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonra halkımıza tanıtacağız.”

 

 

GEBZE MİLLET BAHÇESİ PROJESİ DEĞİŞMEDİ

“Kışla Millet Bahçesi bizim göz bebeği hizmetlerimizden biridir. Burası tamamen TOKİ’nin mülkiyetinde bir arazidir. TOKİ burayı devralıp karşılığında Kalekollar ve başka hizmetler yapmış. TOKİ burayı bedava almamış. Burada ilk zamanda Millet Bahçesi yoktu. Konut projesi yapmış buraya ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’de yaptığı bir mitingde buranın 400 dönümünün Millet Bahçesi olacağını söylemiş.  TOKİ burada Lojistik depolama alanı planı yapmış.  İmar planında Galericiler Sitesi diye bir site yok.  Burada 430 dönüm yeşil alan korunuyor. Söyleme aykırı bir işlem yok.”

GALERİCİLER SİTESİ GEBZE’YE ELZEMDİR

“Burada 600 dönüm yeri almak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir bedel ödedi. Kamu kamuya bedava yer vermez. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu konut için Kandıra Sepetçilerde 1 Milyon 600 Bin Metrekare tapulu yerini TOKİ’ye devrederek burayı almıştır. Bunlar hep Hukuk sistemi içinde yapılmaktadır. Burada sosyal donatılar ve yeşil alanlar korunuyor mu? Korunuyor. TOKİ Galericilere vermiyorum. İnşaat yapıp satacağım dese hiçbir şey diyemeyiz. Ulaşım sorunu Gebze’nin bir numaralı sorunu. Galericiler Sitesi ile bu sorunu bir nebze çözmek için uğraşıyoruz. Bunun nesine karşı çıkılıyor? Şehirlerin kendine ait çarşıları vardır. Ancak Gebze’nin yok. Bizim de Galericiler ve Kuyumcular Çarşımız neden olmasın? Biz bunun için çalışıyoruz. Galericiler Sitesi Gebze için elzemdir.”

 

MİLLET BAHÇESİ TOPLANMA ALANIDIR

“Bakın Gebze’nin toplanma alanı Millet Bahçesi’nde var. Toplanma tam teşekküllü olsun. Ne demek bu burada hayalet şehir kur. Toplanma yeri ne demek? Siz uygun alanı ayarlarsınız öyle bir durumda anında müdahale edilir. Çadırlar, konteynerler hazır olur ve hemen bu şana kurarsınız. Burada Camimiz ve kafeteryalarımız ve alt yapımız zaten var. Deprem toplanma alanı halka hizmet eder zamanı geldiğinde toplanma alanı olur. Neyi niçin konuştuğunuzu bilerek konuşacaksınız. Bana göre yanlış diyebilir bir insan. O zaman doğrusunu sunacaksınız.”

6e3caff1-17f5-4c0f-a084-03b67cb1e0bf.jpg

 

44d382aa-57f1-412f-b754-7fdf4026e559.jpg

57ec1262-5f1a-4655-aab1-4dd8b21c8151.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim