• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9774 0.59
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Yavuz Bahadıroğlu'na protestolu karşılama!

Çayırova Belediyesi tarafından davet edilen, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına hakaret' eden Yavuz Bahadıroğlu protesto edildi.
Yavuz Bahadıroğlu'na protestolu karşılama!

CHP Çayırova  ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Gebze, Darıca ve Çayırova şube başkan ve yöneticileri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki protestoya katıldı.  Protestocular Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Konferans başladıktan bir süre sonra İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Bütün salon ayağa kalkarken Bahadıroğlu kendisinin de katılımcıları İstiklal Marşı okumaya davet edeceğini iddia etti. Bu esnada salon içinde küçük çapyı tartışmalar yaşandı. CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı gerek Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi gerekse Bahadıroğlu lehinde demeç veren Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’i kınadıklarını kaydetti. Yoğun yağış gerekçesiyle basın açıklamasını basına yazılı olarak yapan Hartamacı özetle şunları kaydetti:

“Toplumu kutuplaştırmaktan vaz geçip birleştirici olmak, her kesimin hassasiyetini önemsemek bu şehri yönetenlerin tutunacağı bir tutum olmalıdır. Sözde yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çayırova’mıza bir katkı sağlamaz. Bahadıroğlu’nun geçmişteki paylaşımları ve düşünceleri o kadar net ve bellidir ki bu düşüncedeki bir yazarın kitap fuarına davet edilmesinin altında başka sebepler mi yatıyor acaba? Sözüm ona tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan söylemlerle halkı galeyana getirmeye çalışması geçtiğimiz yıl Darıca Belediyesi’ndeki organizasyonun iptaliyle sonuçlanmıştı. Bu kadar olaya rağmen sözde tarihçi yazar Bahadıroğlu Çayırova 1. Kitap Fuarına davet edilirken geçmişteki yaşananlar hiç mi araştırılmadı? Araştırıldı ise Atatürk ve CHP’ye kin kusan bu adamın fuara davet edilmesinin sebebi nedir? Bu fuarın olumlu yanları kadar olumsuzluklarının da faturası Çiftçi’ye mal olacaktır. Bu yapılan yanlış seçimden, anlamsız, ‘ben yaptım oldu’dan vaz geçilmelidir. Ayrıştırıcı ve tahrik edici yazarlar yerine toplumun her kesiminin kabul ettiği yazarlarla fuar organize edilmelidir.”

ADD’Lİ AYDIN: “KABUL ETMİYORUZ”

ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın ise ADD Kocaeli Şubeleri adına yaptığı açıklamada kitap fuarına Yavuz Bahadıroğlu’nun davet edilmesini kabul etmediklerini belirtip şunları kaydetti: “Konu ile ilgili olarak ADD Kocaeli Şubeleri olarak sözlü ve yazılı olarak tepkilerimizi Çayırova Belediyesi’ne ilettiğimizde bu kişinin 04 Ekim tarihli programı iptal edilmişti. 8 Ekim’de yeniden fuar programına alınan kişinin, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacının çok olduğu bir dönemde gerek sivil toplum kuruluşları, gerek partilerin tepki ve uyarılarına rağmen ısrarla davet edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Belediyelerin bu gibi davetleri yaparken duyarlı davranmaları, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine saygılı, söylemleri ile ayrıştırmayan, birleştiren, bütünleştiren yazarları seçmesi gerekir.

Bizler laik Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan ve korumayı görev bilenler olarak, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlarına karşı mücadelemizi geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de sürdürmeye devam edeceğiz. Çayırova Belediyesi’ni bu tutumundan ve ısrarından dolayı kınıyoruz.”

KATILANLAR…

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önündeki basın açıklaması ve protestoya Hartamacı ve Aydın’ın yanı sıra CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar; CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Burak İnal, Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Turan Ağaç ve Yılmaz Bilmez; İl Disiplin Kurulu Üyesi ve CHP Darıca İlçe Başkan adayı Kemal Taş, CHP Çayırova İlçe Başkan adayı Cihan Soyluçiçek, Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan ile CHP ve ADD’li başkan, yönetici ve üyeler katıldı.

ekal.jpgtepki-2.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim