• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Vali Yavuz Kocaeli’nin Sembollerinden olan Halkevi Binası’nda İncelemelerde Bulundu

1937’den buyana ilimize önemli hizmetler sunan ve ilimizin sembolü olan İzmit Halkevi Binasının restorasyon ihale süreci Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde tamamlandıktan sonra aslına uygun biçimde restorasyon çalışmalarına başlanılmıştır.
Vali Yavuz Kocaeli’nin Sembollerinden olan Halkevi Binası’nda İncelemelerde Bulundu

‘’Gençlerimize Bir Gençlik Merkezi Olarak Armağan Etmek İstiyoruz’’

Vali Seddar Yavuz, binanın yeniden Kocaeli’ye, gençlerimize kazandırılmasının kendisine nasip olduğundan bahsettiği konuşmasında ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını, geçmişte yapılmış binaları dahil olmak üzere her türlü değerini önemsiyor, onları korumaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bina da bunlardan bir tanesi. Burayı restore ederek ve güçlendirerek gençlerimize bir Gençlik Merkezi olarak armağan etmek istiyoruz. Uzun bir yoldan geldiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Birçok arkadaşımızın ve valilerimizin hayali olmakla birlikte bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu.’’ 

‘’Simülasyonlardan Sonra Restorasyon Kararı Aldık’’

Beklenmedik süreçlerle de karşılaşılabildiğinden bahseden Vali Seddar Yavuz ‘’İnşallah 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde burayı hizmete açarak gençlerimizin burada kültürel faaliyetler yapabileceği, konuları tartışabilecekleri, ülkemizin geleceğine katkı sunacakları bir Gençlik Merkezi haline dönüştürmüş olacağız. Gebze Teknik Üniversitemizin ilgili fakültesinin hocaları ile birlikte süreci yönettik. Baştan itibaren kıymetli hocam ve diğer hocalarımız bu binanın güçlendirilmesi ve restore edilmesi halinde depreme dayanıklı olup olamayacağına dair simülasyonlar yaptılar, bu simülasyonlardan sonra zaten biz restorasyon kararı aldık. Nitekim binayı tüm sıvasından arındırdıktan sonra çatlakların var olduğunu gördük. Zemin döşemesinde ön göremediğimiz değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Özellikle üst katta binanın iç duvarlarında güçlendirmeler gerçekleştirdik, zemin değişikliği yaptık ve nitekim biraz önce size de gösterdiğim gibi binanın ana taşıyıcıları olmamakla birlikte bazı kolonların da çelikle güçlendirilmesi yapılmasının uygun olacağını değerlendirdik.‘’ diyerek sürecin uzamadan hedeflenen zaman diliminde tamamlanacağını belirtti.

‘’Halkevi Binasını 2024 Mayıs Ayı İçerisinde Teslim Almayı Planlıyoruz’’

Planlanan süreç bittikten sonra Halkevi binasının özellikle önemli bir lokasyon olacağından bahseden Vali Seddar Yavuz ‘’Bu binayı biz 2024 Mayıs ayı içerisinde teslim almayı planlıyoruz ve bitirdikten sonra da gençlerimizin böylesine güzel bir lokasyonda her türlü ses kayıt cihazlarıyla donanmış kareoke odasından, çeşitli tartışma programlarını, piyes, tiyatro gibi faaliyetlerinin gerçekleşebileceği güzel bir alan kazandırmış olacağız.’’ Emeği, katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Yavuz: “Güçlendirme ve restorasyon sürecinin başından beri desteklerini aldığımız başta Gebze Teknik Üniversitesi Rektörümüze, kıymetli hocalarımıza, YİKOB'da birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarıma ve işi yapan firmanın tüm çalışanlarına, teknik ekibimize, binanın hizmete kazandırması noktasında gayretlerini ve katkılarını esirgemeyen basın mensubu arkadaşlarıma ve emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.” diyerek Cumhuriyetimizin 100. Yılında geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kazandırılacak Gençlik Merkezinin şimdiden hayırlı olmasını diledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim