• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9969.57 0.54
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Vali Yavuz Kocaeli'de istihdam edilen engelli sayısını açıkladı

Engelsiz Şehir Şurası'na katılan Vali Seddar Yavuz, Kocaeli’de engelli istihdamı ile ilgili verileri paylaştı. İşkur’a kayıtlı 10 bin 581 engelli olduğunu, bunların 9 bin 155’inin istihdam edildiğini, 1466’sına ise iş aradıklarını belirtti.
Vali Yavuz Kocaeli'de istihdam edilen engelli sayısını açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Şehir Şurası Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Engelli dernekleri, engelli spor kulüplerinin hazır bulunduğu şuraya Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan ve çok sayıda davetli katıldı. 1999 depreminde göçükten 3 gün sonra çıkartılan ve iki ayağını kaybeden Ufuk Koçak, hazırladığı sunum şura başladı.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, kentlerin tüm birleşenleri düşünülerek tasarlanması gerektiğini ve Kocaeli Büyükşehir’in bu konuda ciddi adımlar attığını belirtti. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, engelliler konusunda kendisi ile barışık hale gelindiğinde sorunların büyük bölümünün çözülebileceğini belirtti. Hülagü, üniversite olarak kentte engellilere yönelik yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.

KARAR UYGULANMALI
Kentte birçok şura yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Şuraları direk muhatapları ile yapmak gerekiyor. İyiye doğru yolculuk yaparken, önemli olan iyi olmak. Programlarda yaptığımız videoların altına yazı yasılmasını istedik. ama unutuluyor. Burada konuşulanların yazı haline getirmek gerekiyor. Söz uçar yazı kalır. Bütün tanıtım filmleri alt yazılı olmalı. Şuraların tamamında çıkan sonuçların kamu kurumlarının, belediyelerin, sivil toplum kuruluşları tarafından hayata geçirilmesi gerekiyor.

KAFADAKİ ENGEL KALMALI
Bazı engellen doğal bazıları ise değil. Bizim koyduğumuz engellerin nasıl kalkacağını tartışacağız. Engel aslında kafamızda. Kafamızdaki engelleri kaldırdığımızda aslında her şey hal oluyor. Daha az engel yaratan bir yaşam biçimini nasıl oluşturacağımızı görmek lazım. Engelli kaldırmanın yolu da yürüklerimizden geçiyor. Bazen korkuyu yenmekte. Basen de merhamet etmekten geçiyor. Korkmadığımızda başarı gerçekleşecek” dedi.

1466 ENGELLİYE İŞ ARIYORUZ
Türk Kültür ve medeniyetini bir sevgi medeniyeti olarak tanımladığını belirten Vali Seddar Yavuz “  Türkiye Cumhuriyeti engellilere yönelik devrim niteliğinde değişikliklere imza atmıştır. Özellikle engelli kardeşlerimizin spor, kültür, sanat, bilim gibi alanlarda gösterdikleri başarı tesadüf değildir. Kocaeli’de İşkur’a kayıtlı 10 bin 581 engelli var. 9 bin 115’i istihdam edilmekte. 1466 arkadaşımız özel sektör ve kamuda işe girmelerini takip ediyoruz.

mg-6244.jpg

10 BİN 707 KİŞİYE EVDE BAKIM
Evde bakım hizmetleri başta olmak üzere önemli hizmetler yapıyoruz. 10 bin 707 kardeşimize evde bakım hizmeti veriyoruz. 10 bin 707 bakıcıya da 123 milyon lira ödenek ayrıldı ve ödemeleri yapılıyor. 26 bin 589 bireyine engelli kimlik kartı verildi. Şu anda toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik yaptığımız faaliyetler Avrupa’yı kıskandıracak düzeydedir. Erişebilirlik konusunda şehirleri yeni baştan ele almalıyız. Mimariyi yeni baştan gözden geçirmemiz gerekiyor. Kaldırımlar, yollar ve kamu kurumları ile ilgili standartlar ortaya koyduk.

72 BİN TEK BAŞINA YAŞAYAN 65 YAŞ ÜSTÜNE DESTEK
Kocaeli kurumsal kapasitesi yüksek, sorun çözme iradesi olan modern bir şehir. Büyükşehir Belediyesinin çok güzel çalışmaları var. Bir engelli aradığında evinden alınıp istediği yere götürüyor. 72 bin 65 yaş üstü tek başına yaşayan vatandaşımıza Büyükşehir ile birlikte hizmet veriyoruz. Evlerinin temizliğinden kişisel bakımına kadar birçok hizmeti Büyükşehir ve Sosyal Hizmetler koordineli çalışma yapıyor. Büyükşehir ile birlikte daha iyisini yapmak için arama yapıyoruz. Bu çalıştayda eksiklerimizi ve noksanlarımızı göreceğiz” dedi.

img-6259.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim