• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:09Güneş 05:50Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:12Yatsı 21:46
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.00
  • Dolar: 32.335 0.00
  • Euro: 34.7427 0.00

Türkiye’ye katkıların için sağ ol, var ol Kocaeli

AK Parti İl Teşkilatı’nın 6’ncı olağan kongresi Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’n gerçekleştirildi.
Türkiye’ye katkıların için sağ ol, var ol Kocaeli

Kongre öncesi Gölcük Tersanesi’nde bulunan denizaltı kaynak törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım ardından kongre salonuna geldi. Tıklım tıklım dolu olan salonda coşku Yıldırım'ın girişiyle birlikte doruğa yükseldi.

8 BİN KİŞİ SALONDA

Yaklaşık 8 bin kişinin salonu doldurduğu kongrede yoğun güvenlik önemleri alınarak adeta kuş uçurtulmadı. Saat yaklaşık 11.30’da salona girişler başladı. Binlerce bayrak ile süslenen kongre salonunda tüm oturma alanlarına Türk bayrağı ve parti arması bırakıldı. Salonda ayrıca Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu’na destek veren pankart ve afişler asılarak özel koreografi hazırlandı.

LİSTEDE SÜRPRİZ İSİMLER

AK Parti İl Kongresi’nde açıklanan 50 kişilik yönetim kurulu listesinde 15 Temmuz Gazisi Derinceli Halil İbrahim Koşdaş da bulunuyor. Koşdaş 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminde FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin Atatürk Hava Limanında açtığı ateş sonrası yaralanmıştı. Koşdaş’ın yanı sıra Rizeliler Dernek Başkanı Osman Çakır, AK Parti eski İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Genç Kocaeliler Derneği eski Başkanı Sedat Köse de listede yer aldı.

117 DELEGE OY KULLANAMAYACAK

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın yeniden aday olarak 2’nci dönemine girdiği kongrede 50 asil yönetim kurulu üyesi, 25 yedek üye, 27 Büyük Kongre Delegesi, 5 Disiplin Kurulu üyesi ve 3 Demokrasi Hakem Heyeti üyesi belirlenecek. Kongrede Gebze’de seçim yapılmadığı için 117 il delegesi oy kullanamayacak. 11 ilçeden toplam 546 delege sandık başına giderek Şemsettin Ceyhan’a güven oyu verecek.

YOĞUN KATILIM

Kongreye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Part, Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, eski İl Başkanı Mahmut Civelek, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

HİZMET İÇİN YOLA KOYULDUK

Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. 2004 yılında çalışınca oluyor dedik ve hep birlikte yola çıktık. Bugüne kadar güzel Kocaelimize, kültür, medeniyet kenti, üretim kentinde yaşayan güzel insanlarına hizmet için yola koyulduk. Kentimize bu güne kadar çok güzel hizmetler yaptık. Bunu hep birlikte yaptık. Kadınımıza ve insanımıza değer verdiğimiz her yerde bu hizmetleri yapıyoruz” dedi.

KOCAELİ’DEKİ BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Tüm teşkilatımız uyumlu bir şekilde siyaset yaptılar diyen Karaosmanoğlu, “Gençliğine değer vermeyen bir davanın geleceği olmaz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Yarınlar size emanet. Arkamıza bakmadan, endişe etmeden yarın görevi gençlere gönül huzuru ile görevi devredeceğiz. Gençleri adam gibi adam yetiştirdiğimizde endişe duymayacağız. Biz siyaseti sadece konuşmak, kavga etmek amacıyla yapmadık. Ülkemiz ve insanımız için faydalı olan neyse hep onların üzerinde durduk. Kocaeli’deki bu başarı tesadüf değil” diye konuştu.

3 YIL ÖNCE BİSMİLLAH DEDİK

Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Afrin’de bu ülkenin istikbali için şehit olan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Bundan 3 yıl önce yine bu salonda Bismillah dedik ve il başkanlığı görevini başlatmıştık. Almış olduğumuz emanetin önemini bilerek 7 Haziran seçimlerine çalıştık. Aldığımız sonuçlarda seçmenimizi hiçbir zaman suçlamadık. Bir olduk, birlik olduk ve 1 Kasım seçimlerinde bir partinin 60 yıl sonra almış olduğu en yüksek oy oranını aldık” dedi.

13 BELEDİYEYİ ALMA SÖZÜ VERDİ

Ceyhan, “Referandumda Kocaeli olarak batıda en yüksek oy alarak farkımızı koyduk. 8 aydır Kocaeli’de kongre sürecini hassas bir şekilde gerçekleştiriyoruz.Bugün gerçekleştirdiğimiz kongre sonrasında Kocaeli teşkilatlarının kongre takviminin sonuna geliyoruz. Bizler bugüne hep birlik diyerek, birlik siyaseti yaparak geldik. Tek hedefimiz var. 2019’da yapacak olduğumuz seçimlerde, Kocaeli’de 12 ilçe belediyesini de Büyükşehir Belediyesini de tekrardan AK Parti olarak yazdıracağımızın sözünü veriyoruz.2014’te aldığımız oy oranından daha fazlasını alacağız” diye konuştu.

KOCAELİ AK PARTİ’NİN KALESİ KONUMUNDA

Ceyhan’ın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kocaeli’nin çok güzel bir insan yapısı var. Kocaeli Türkkiye’nin müstesna şehirlerinden biri Türkiye’nin en çok üreten, en çok vergi veren şehri. Kocaeli son 20 yıldır daha önce CHP’nin kalesi olarak görünürken şimdi AK Parti kalesi konumuna geldi. Batıda AK Parti’ye en çok destek veren il Kocaeli. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde hiçbir belediyeyi kaybetmedi. En batıdaki bütün belediyelerin AK Parti de olduğu il Kocaeli. Bu tesadüfen olmadı. Kocaeli her zaman iyinin, güzelin ve hizmetin yanında oldu” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’YE EN YÜKSEK GENÇ OYU KOCAELİ’DEN

Kocaeli’yi diğer şehirlerden ayıran bir neden de teşkilat kültürüdür diyen Işık, “ Birlik ve beraberliğin zirve olduğu bir şehir oldu. Her arkadaşım üzerine düşeni yaptı ve her seçim çok güzel sonuçlarını aldık. 56.5 oy oranına ulaştıysa Kocaeli teşkilatının da büyük katkısı var. Kocaeli’nin kadınları farklı, fedakardır. Kocaleli’nin gençleri Türkiye’yi hareketlendiren gençler. AK Parti’ye en yüksek genç oyu Kocaeli’den geliyor" dedi.

KOCAELİ ALIN TERİ DEMEKTİR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti kongresinin partimiz ve demokrasi için hayırlı olmasını diliyorum. Bu salon Kocaeli gençliğinin yine coştuğu bir salon. Bu salon kurucu aşkın heyecanını yaşatıyor. İlk günkü aşkla bugünlere geldik. Kocaeli deyince hizmet aşkı akla gelir. Kocaeli deyince üretim akla gelir. Kocaeli deyince emek akla gelir. Kocaeli, alın teri demektir. Gençler harikasınız. Kocaeli’nin farkı işte burada. Kocaeli iş demektir, ekmek demektir. Tükriye’nin kalkınma davasına en fazla omuz veren Kocaeli’nde çalışanlarımızı, esnafımızı, işadamlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti’nin bugünlere gelişinde AK kadınlarımızın çok büyük emeği var” dedi.

KOCAELİ’NİN YİĞİT GENÇLERİ

Konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, “Gençler siz bizim her şeyimizsiniz. Siz Türkiye’nin bugünü ve aydınlık geleceğisiniz. Sizleri çok seviyoruz ve çok güveniyoruz. AK Parti kongrelerinde özellikle Kocaeli gençliği her zaman muhteşem bir fark oluşturdu. Tıp ki bugünkü gibi. Böyle gençlik olduğu sürece ezanlar susmaz. Kocaeli’nin yiğit gençleri, Türkiye’nin geleceği için göreve hazır mısınız? Gençler, sizlere siyasete gençlik kollarında başlayan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyorsunuz” dedi.

KOCAELİ İTTİFAKI TAMAMLAMIŞ

Başbakan bizi Afrin’e götür diye seslenen gençlere cevap veren Başbakan Binali Yıldırım, “Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek onların işine engel oluruz. Eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa, o zaman 81 milyon ayaktayız. Hep beraber bu sefere çıkarız. Biz ittifak çalışması yapıyoruz ama Kocaeli bizden daha geniş bir ittifakı tamamlamış” açıklamalarında bulundu.

GTÜ GURUR KAYNAĞIMIZ

Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli’ye 15 yıl içerisinde çok önemli yatırımlar yaptık. Kocaeli AK Parti iktidarı döneminde büyük projeleri hayata geçirdi. Kocaeliye 15 yıl içerisinde 23 milyar TL yatırım ve destek sağladık. 2002’de 1 milyar 200 milyon olan ihracat rakamı Kocaeli’de 8 milyarın üzerine çıktı.7 yeni organize sanayi bölgesi yapılıyor. 126 bin kardeşimiz istihdam sahibi olacak. Kocaeli’de 4 tane teknoloji geliştirme merkezi var. Buralarda 2 bin 600’den fazla proje üretiliyor. Gebze teknik üniversitesi gurur kaynağımız. 177 laboratuarıyla Akıllı kampüsü olan üniversitemiz bir ilki daha başaracak ve nisan ayında sanayi ve teknolji zirvesini bu üniversitemizde gerçekleştireceğiz. GTÜ ilimizin sanayi kuruluşlarıyla yaptığı örnek işbirliğinden dolayı kutluyorum. 9 bin 700 derslik yaptık Kocaeli’de” dedi.

KOCAELİ’DE TRAFİK TAMAMEN KALKACAK

İlimizdeki projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan, “84 bin öğrencisiyle devam eden Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yeni birimler kuruluyor. Eskiden sadece 600 kişilik yurt vardı. Şimdi 15 bin öğrenci kapasitesinde yurdumuz var. Kocaeli yeni bir kandıra çevre yoluyla, kuzey Marmara otoyoluna bağlıyoruz. Kocaeli’nin içerisindeki trafik sıkışıklığı tamamen ortadan kalkacak. Şehiriçi trafiği rahatlayacak. Hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil. OSB Bölgelerine kadar metro inşaatı başlayacak. Biz de ulaştırma bakanlığı olarak Derbent - İzmit- Körfez arası için etüt çalışmalarına başlayacak” diye konuştu.

2-1519557653.jpeg522447-1519559574-1-1519559627.jpg522448-1519559574-1-1519559631.jpg522454-1519559736-1-1519559833.jpg522458-1519559736-1-1519559840.jpg522570-1519563219-1-1519563900.jpg20180225-2-28906069-31101097-1519561973.jpg20374334_1826813164004906_6736471481517948500_n.jpg28058973_2058209747756788_5659606649441321636_n.jpg28059538_850401538495526_4969201050227505428_n.jpg28166870_1902768036703047_6414512246099246233_n.jpg28166763_1799176506793175_6432206013182658949_n.jpgak3-1519560784.jpeg28166527_10155749288349143_4391741878024206325_n.jpg28166570_10213236752967762_4935074613564062590_n.jpg28166697_1799176670126492_7043910163862383921_n.jpg28167216_2041394082770169_2211506567359818783_n.jpg28167026_10213271532995620_3442457152993450323_n.jpg28167322_2041394056103505_802458492639161601_n.jpg28167770_2047477218856082_4737570965032930172_n.jpg28167999_2041394122770165_2518264592799969238_n.jpg28168285_1725737587448440_8833209600248314714_n.jpg28168684_2049107885106342_3481610452430537268_n.jpg28276250_1799176683459824_7180374058224774140_n.jpg28276474_2041394006103510_5304992480705668947_n.jpg28276525_1331973333571419_214410908985418349_n.jpg28276973_2049108308439633_6637719707561025907_n.jpg28277254_1467471450044997_4252336567794556430_n.jpg28279645_1039183909552869_3055240418871169804_n.jpg28279968_850495778486102_3814417998901173080_n.jpg28280000_2041393992770178_3225033796374010518_n.jpg28378075_1826813077338248_5068574662395856571_n.jpg28378115_1526161147433541_295288652327904963_n.jpg28378299_1569168599861219_3829117155373375011_n.jpg28378638_1607615415989786_8476576821601387285_n.jpg28378741_1594663783982706_5573651638859317057_n.jpg28468364_1902768180036366_5394485648496123287_n.jpg28468469_1902767940036390_3127050180302791508_n.jpg28468730_778183345707910_4602139182983045467_n.jpg28576078_1526161227433533_2880393101461773270_n.jpgak4-1519560789.jpeg28576277_1826813030671586_6336280660756016718_n.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınlar Korosu baharı şarkılarla karşıladı03 Mayıs 2024 Cuma 12:12
  • Benzine ve motorine zam, otogaza indirim!03 Mayıs 2024 Cuma 09:57
  • Bakanlıktan otomobil sektörüne sert tedbir!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:18
  • Rakı grubuna daha zam geldi!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:13
  • Ekmeğe zam! 10 lira oluyor02 Mayıs 2024 Perşembe 14:05
  • GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı02 Mayıs 2024 Perşembe 12:39
  • Körfez’de sanat dolu gece02 Mayıs 2024 Perşembe 12:33
  • Hasta Nakil Ambulanslarıyla tedaviye güvenli ulaşım02 Mayıs 2024 Perşembe 11:23
  • İlimtepe 118. Sokakta üstyapı yenilendi02 Mayıs 2024 Perşembe 11:21
  • “Hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var”02 Mayıs 2024 Perşembe 11:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim