• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:05Güneş 05:48Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:14Yatsı 21:49
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 10290.09 0.22
  • Altın: 2407.339 -0.15
  • Dolar: 32.2208 -0.09
  • Euro: 34.7162 0.03

“Türkiye ilkelerini hep çıkarlarının önünde tuttu”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze’de kent bayramlaşmasına katıldı. Ortadoğu’daki karışıklıklara da değinen Işık, Batı ülkelerinin bölgede hep çıkarlarını ilkelerinin önünde tuttuğunu, Türkiye’nin ise tam tersi bir tutum sergilediğini söyl
“Türkiye ilkelerini hep çıkarlarının önünde tuttu”

fototikla-142.png

Gebze’de kent bayramlaşması Kurban Bayramı’nın ikinci günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleşti. Gebze Kent Meydanı’ndaki Kültür Merkezi’nde bayramlaşmaya vatandaş ilgisi zayıf olurken katılım bürokratlar ve kimi makamlara seçilmişler ile sınırlı kaldı. Salonun alt katı, ancak doldu. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ile Gebze Belediye Başkanvekili Nilay Ayran’ın ev sahipliğindeki bayramlaşmaya katılanlar arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Gebze ve Darıca eski Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da yer aldı.

EKİM’DE İKİ BAYRAM KUTLUYORUZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bayramlaşmada yaptığı konuşmada Kurban Bayramı’nın bizler için çok önemli anlamlar içerdiğini belirtip, “Ekim ayında iki bayram birden kutluyoruz. Biri Kurban Bayramı. 29 Ekim’de de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Toplum olarak hem dini, hem milli bayramlara sahibiz. Allah nice bayramlara birlikte ulaşmayı nasip etsin” dedi.

 

“HUZUR İÇİNDE GİRMEMİZ AYRILACIĞIMIZDIR”

Ortadoğu’da birçok ülkenin Kurban Bayramı’na iç savaşlarla girerken Türkiye’nin huzur içinde girmesinin önemli bir ayrıcalık olduğunu belirtip, “Allah bu özelliğimizi daim etsin” diyen Bakan Işık, “Biliyoruz ki etrafımızda çok ciddi bir yangın var” diye konuştu. Tam 100 yıl önce başlayan ve 5 milyon insanın hayatını kaybettiği 1’nci Dünya Savaşı’nın dünyanın tarihini ve coğrafyasını değiştirdiğini, savaşın en büyük bedelini Osmanlı İmparatorluğu’nun sonlanması ile ödediğimizi, ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu hatırlatan Bakan Işık sözlerinin devamında Batı’nın emperyalist devletlerine yüklendi.

İLKE ÇIKAR DENKLEMİ KURDU

Batı ülkelerinin ilke – çıkar denkleminde her zaman çıkarlarını önde tutup bazen demokrasiyi, bazen diktatörleri, bazen cuntacıları desteklediğini kaydeden Işık buna karşın Türkiye’nin her zaman ilkelerini ön planda tuttuğunu, çıkarları aleyhine bile olsa bu tutumundan taviz vermediğini kaydetti. Tarihin Türkiye’yi Mısır’da cunta iş başına geldiğinde en çok ses çıkartan, Suriye’de Esad zulmü başladığında Suriyeliler’e kapılarını açan ülke olarak yazacağını kaydeden Işık kısaca IŞİD terörüne de değindi. Işık dün Irak ile yapılan çağrılarına kulak vermeyenlerin bugün Türkiye’yi IŞİD ile mücadele etmeye çağırdığına dikkat çekti. İslam’ın bir hoşgörü, barış dini olduğunu belirtip vahşet olmadığını kaydeden Işık, “Maalesef birileri İslam’ın imajını bozmak için elinden geleni yapıyor” diye konuştu. Işık konuşmasını bu Kurban Bayramı’nın Ortadoğu’daki karışığın olduğu son bayram olmasını dileyerek tamamladı.

“BAYRAM EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİDİR”

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kurban Bayramı’nın her türlü manevi boşluğu doldurmasını dilerken Gebze Belediye Başkanvekili Nilay Ayran da kısaca, “Kurban eğitici ve öğreticidir. Bizleri bencillikten kurtarıp Allah’a yaklaştırır. Kurban sosyalleşmek ve tüm insanlığa ulaşmaktır. Sevgiyi, kardeşliği, bayramlaşmayı yaşatmaktır. Bayram toplumu birbirine daha çok yakınlaştırmaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim