• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:04Güneş 05:46Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:15Yatsı 21:50
    • 10°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10336.5 0.00
  • Altın: 2401.823 0.04
  • Dolar: 32.2594 0.00
  • Euro: 34.6419 -0.09

Türk Kızılayı yardım elini Gebze'de uzatacak

Türk Kızılayı, Kocaeli Toplum Merkezi’ni Gebze’de resmen faaliyete geçirdi. Katar Hayır Derneği ve Katar Kalkınma Fonu tarafından desteklenen merkezin açılışına protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Türk Kızılayı yardım elini Gebze'de uzatacak

İlyasbey Caddesi’nde bulunan Türk Kızılay Kocaeli Toplum Merkezi, bugün gerçekleşen programla resmen faaliyete geçti. Bölgedeki yardıma muhtaç mültecilere destek sağlayacak merkezin açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Katar Hayır Derneği Başkanı Nasser Abdüaziz Al-mogaiseeb, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Türk Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “3,6 milyon Suriyeli kardeşimiz topraklarımızda misafirimizdir. 14 ilde 15 toplanma merkezimiz vardı. Bu kardeşlerimizin daha insani şartlarda yaşamasını sağlayacak yeni bir merkezi inşa ettik. Rehberlik hizmetleri, sağlık hizmetleri, psikolojik hizmetlerin yanı sıra çocuk ve genç dostu alanlarda yeni nesle de fayda sağlayacağız. Sadece Şanlıurfa’daki merkezimizde 800 binden fazla insanın hayatına dokunduk. 260 binden fazla insana sağlık hizmeti sunduk, 75 binden fazla çocuğun okullaştırılmasına katkı sağladık. Gebze’de detaylı bir analizin ardından bir toplum merkezi kurulması kararlaştırıldı ve Katar Hayır Derneği Başkanı’nın desteği ile burayı hayata geçirdik. Tüm paydaşlarımızla omuz omuza durmaktan ve bu insani çabanın bir ortağı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

2 YILLIK BİR ÇALIŞMA
Merkezin açılmasında büyük katkı sunan Katar Hayır Derneği Başkanı Nasser Abdüaziz Al-mogaiseeb ise yaptığı konuşmada, “Bu çalışmalarımızda bize ortak olan Türk hükümeti, Türk Kızılay ve AFAD’da teşekkür ederim. Suriyeliler ve mülteciler konusunda yükü azaltmak için burada bulunuyoruz. Kızılay’ın diğer kurumlardan farkı çalışmalarının etkisi çok büyük oluyor ve böyle bir merkeze destek sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada yapacağımız hizmetlerde eğitim, psikolojik destek, geliştirilmiş programlar, çocuklar için çalışmalar, sağlık çalışmalarıyla Türkiye’ye gelen Suriyelilere destek sunacağız. Türk Kızılayı ile birlikte burada 2 yıllık bir çalışma yapacağız ve 14 bin kişiye ulaşma hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

“MERKEZİMİZ HAYIRLAR GETİRSİN”
Programda bir konuşma gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz , “Kardeşler olarak birbirimize sahip çıkmak zorundaysak, darlıkta ve yoklukta birbirimize yardımcı olacağız. Bizi kardeş kılan esas bize bu konuda görev vermiş durumdadır. Yaşanan her türlü musibette iş birliği yapmak zorundayız. Bu ulvi gayeye ve sarsılmaz gerçeğe hizmet edecek olan merkezin açılışında bulunuyoruz. Bu merkez en iyi şekilde göç edenlere veya göçle alakalı sorunları olanlara yardım edecek ve onlara ellerini uzatacaktır. Biz yardıma ihtiyaç duyan tüm toplumlara tüm gayretimiz ve çabamızla gereken işlemleri yapar, gerekli hizmetleri sağlarız. Merkezimiz hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIN GÖZYAŞI AKMASIN”
Etkinlikte son olarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın şunları aktardı; “Toplum merkezimiz Gebze’mize, Kocaeli’mize ve ülkemize hayırlı olsun. Biz ne zaman ihtiyacı olan bir toplum olsa onun yardımına koşan bir milletin evladıyız. Tarih boyunca yardıma ihtiyaç duyan herkes için mücadele ettik. Şuanda da etrafımızda yaşanan sorunlardan dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlara elini açan yegane ülke Türkiye’dir. Biz Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dünya beşten büyüktür demeye, insanlara yardım etmeye, barış ve kardeşlik için nereye gitmemiz gerekiyorsa gideceğiz. Yeter ki dünyada çocukların gözyaşı akmasın, anneler ağlamasın, insanlar zulme maruz kalmasın. Merkezde emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü daha güzel bir dünya için dua ediyorum.” Konuşmaların akabinde Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek’in duasının ardından protokol üyeleri merkezin açılış kurdelesini kesti.

 

 

 

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim