• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10082.77 1.69
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Trafik Eğitim Parkuru mahkemelik oldu!

Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi.
Trafik Eğitim Parkuru mahkemelik oldu!

9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda geçtiğimiz dönem yapım çalışmasına başlanan Trafik Eğitim Parkuru’nun durumu tartışma konusu oldu. Adnan Köşker döneminde başlayan çalışmada müteahhidin sözleşmesini feshettiklerini ifade eden Büyükgöz, kendi hesaplamalarında yapılan işin yüzde 67 oranında tamamlandığını açıkladı. Konuyu yargıya taşıdıklarını durum tespitine göre ödeme yapılacağını açıklayan Büyükgöz, tespite göre belediyenin zarar ve kazancının değerlendirileceğini açıkladı. CHP’liler, 13 Milyonluk ihalede yapılan ödemenin 11 Milyon TL olduğunu ve yüzde 67’nin üzerinde vurgulayarak, bu konuda geçmiş yönetimden hesap sorulmasını ısrarla istediler. Ancak Başkan Büyükgöz, konunun yargıda olduğunu ve mahkeme kararı dışına çıkılamayacağını söyledi.  

HÜRRİYET-YAVUZ SELİM’İ SORDULAR

AK Parti Meclis üyeleri Mahmut Yandık, Osman Sezer, Cemil Kalyoncuoğlu, Abdullah Kahraman’ın ve CHP Grubunun Hürriyet-Yavuz Selim Mahalleleri’nde Palgaz’ın çalışmaları ve ne kadar tapu verildiğine dair Meclise sunduğu önergeye Başkan Büyükgöz şu yanıtları verdi: “Palgaz’dan aldığımız son bilgilere göre, Yavuz Selim’de 11 km ana hat, 1 km çelik hat, 72 abone yapıldı. Abone olan hane sayısı 220. Hürriyet mahallesinde yapılan ana hat 2 kilometre, abone olan hane sayısı ise 265  kişi. Biz bu çalışmaların takipçisi durumundayız. Önümüzdeki dönemde bu iki mahallede de doğalgaza kavuşmayan hanemiz kalmayacak. Şu ana kadar bu iki mahallede kadastro parseli olarak 3 bin 300 parsel söz konusu. Yavuz Selim’de 822 tane müracaat var, 789 tane Hürriyet yüzde 51.  Sözleşmesi olan 441, tapusu alan vatandaş sayısı 250 şu anda. Başvuru müracaatları şu anda devam ediyor. Süreci hızlandırıp, vatandaşımızı rahatlatalım diye çaba sarf ediyoruz. 

ASKERİ KIŞLA TOPLANMA ALANI OLACAK 

İYİ Partili Kayhan Özler’in deprem toplanma alanlarıyla ilgili sorusuna Askeri Kışla’nın böyle bir merkez haline geleceğini ifade ederek cevap veren Başkan Büyükgöz, “Deprem konusunda toplumsal olarak unutkanlığımız var. Kamudan bir çok şey bekleniyor ama bizim toplum olarak da önceliklerimizi belirlemede can sağılığımızı gözeten bir düşünme anlayışına evrilmeliyiz. Zihinlerde düşünsel evrim yaşamalıyız. İçerisinde yaşadığımız tabutlarda mı yaşayacağız, yoksa lüks içinde mi yaşatacağız buna karar vermeliyiz. Gebze’de toplanma merkezimiz olacak. Askeri Kışla, Millet bahçesi planlarında toplanma alanı olarak nitelenmektedir. Pelitli mezarlığı yakınında 50 dönüme yakın alan Trafik Eğitim Parkuru; Deprem simülasyon merkezi, eğitim parkuru da olan bir deprem merkezi olacak şekilde inşaat çalışmaları sürüyor. Burası hızlı bir şekilde tamamlanacak. 

CHP’DEN MECLİSE ÇIKARMA

Meclis toplantısında CHP heyetinin çıkarma yapması dikkatlerden kaçmadı. CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ve il yöneticileri de toplantıyı pür dikkat takip ettiler. Geçtiğimiz günlerde Dilovası Meclisini takip ettikten sonra bugün de Darıca Meclisi’ne konuk olan İl Başkanı Yıldızlı, beraberinde ki heyetle Gebze Meclisi’ne de konuk olarak toplantıları yakından takip ettiğini, meclis işleyişini yerinde görmek istediğini kamuoyuna göstermiş oldu. CHP heyetinin tam kadro katılımı ve korona virüs vakaları nedeniyle Meclis de olağanüstü güvenlik önlemleri ve tedbirler alındığı görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim