• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.536 0.10
  • Dolar: 32.3335 0.08
  • Euro: 35.1875 -0.03

Systemair HSK'dan açıklama!

Systemair HSK fabrikasında 45 işçi, Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılmış ve işçiler 19 Ekim Pazartesi günü fabrika önünde eylem yapmaya başlamıştı. Konu ile ilgili firmadan açıklama yapıldı.
Systemair HSK'dan  açıklama!

Dilovası ilçesinde organize sanayi bölgesinde (OSB) bulunan Systemair HSK fabrikasında 45 işçi, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılmış ve işçiler 19 Ekim Pazartesi günü fabrika önünde eylem yapmaya başlamıştı. Konu ile ilgili firmadan açıklama yapıldı.

 

İşte o açıklama... 

Systemair HSK'den yapılan açıklama şöyle, "Şirketimiz Systemair HSK ile ilgili olarak son günlerde kamuoyuna yansıyan haberleri, paylaşımları, söylemleri derin bir üzüntüyle takip ediyoruz. Süreç içerisinde oluşan bilgi kirliliğini önlemek, konuya hassasiyetle yaklaştığımızı vurgulamak ve şirketimizin her zaman yasal çerçevede hareket ettiğini bildirmek adına konuyla ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isteriz. 

Systemair HSK olarak, ileri teknolojiye sahip iklimlendirme ürünlerimizle kapalı alanlarda iç mekan hava sağlığına katkıda bulunurken aynı zamanda ülkemiz ekonomisine ve istihdamına ciddi oranda destek oluyoruz. Fabrikalar, hastaneler, havalimanları, okullar, alışveriş merkezleri gibi alanların iklimlendirmesini sağlıyor ve geniş ürün gamımızla mekânlara taze ve temiz hava sağlıyoruz. Üst düzey teknolojik yatırımlarla 2018 yılında hayata geçirdiğimiz fabrikamızla iç pazara ürün tedarikinin yanı sıra ihracata da odaklanıyoruz. Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin LEED Gold Sertifikalı ilk klima santrali fabrikası olan üretim tesisimizde ürettiğimiz iklimlendirme ürünlerini 25 ülkeye ihraç ediyor, Türkiye’yi özellikle Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak konumlandırıyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimiz ve planladığımız yatırımlarla da şirketimizi geleceğe taşımak için hız kesmeden çalışıyoruz.   

Tüm bu yatırımlarımızı gerçekleştirirken en önemli değerimizin çalışanlarımız olduğunun her zaman bilincindeyiz. Her adımında “Önce İnsan” anlayışıyla yol alan bir şirket olarak, son günlerde, şirketimize T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile yetki talebi başvurusu olduğu bildirilen ve dolayısıyla şirketimizde kesinleşmiş bir sendika yetkisi olmayan Birleşik Metal İş Sendikası’nın şirketimize yönelik açıklamalarını ve bu doğrultuda gelişen olayları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün 09.10.2020 tarihli yazısı ile Birleşik Metal İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki tespiti isteminde bulunduğu şirketimize iletildi. Ülkemizde geçerli olan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında, Türkiye’de kurulu iş yerlerinde sendikanın yetki alabilmesi için gerekli çoğunluk şirketimizde sağlanmamıştır. Yeterli şartlar gerçekleşmediğinden söz konusu başvuruya ilişkin şirketimiz tarafından itiraz başvurusu yapıldı ve hukuki süreç başladı. Bu nedenle, şirketimizde yetkilendirilmiş bir sendika bulunmadığının altını tekrar çizmek ve sürecin devam ettiğini paylaşmak isteriz.

Şirketimiz; faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde çalışan hakkının tanınması, özgürlükler ve verilen haklar çerçevesinde sendikal faaliyetlerin desteklenmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmaktadır. Dolayısıyla hukuki süreç tamamlanarak yetki belgesi iktisap edildiğinde şirketimiz buradaki sendikal faaliyet için de gereğini yapacaktır.

Bu süre içinde ise yetkilendirilmemiş bu sendikanın faaliyetlerinin, pandemi dönemiyle birlikte artırdığımız önlemleri sekteye uğratması sonucu, çalışanlarımızın kendi sağlıklarına yönelik endişe duymaya başlaması ve söz konusu ortamda sağlık durumları ile moral ve motivasyonlarının etkilemesinden duyduğumuz endişe nedeniyle 39 çalışanımız için ücretsiz izin kararı vermek durumunda kaldık. Bu çalışanlarımızın büyük bir kısmının kısa bir süre içinde mesailerine tekrar başlamaları için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Hatta bazı çalışma arkadaşlarımız işlerine tekrar başladı. 

Kurulduğumuz günden bugüne birlikte omuz omuza yürüdüğümüz çalışanlarımızın haklarını, güvenliklerini, huzurlarını ve sağlıklarını korumak için çalıştık, çalışıyoruz ve aynı düsturla çalışmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda, pandemiyle birlikte şirket olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm noktalarda yetkili mercilerin önerdiği tüm önlemleri hızla aldık. Pandemi döneminde özellikle üretime devam etmemizde kritik rol oynayarak bilfiil fiziki ortamda görev alan fabrika çalışanlarımız için maddi iyileştirmeler, kendilerinin, ailelerinin ve toplumun sağlığını koruma amaçlı ek servis uygulamaları, huzurlu, konforlu ve sağlıklı çalışma ortamının korunmasına yönelik fiziki düzenlemeler ve motivasyon artırıcı sosyal aktiviteler gibi pek çok desteği hayata geçirdik.

1981 yılından bu yana sektöre ve istihdama katkıda bulunan, son yıllarda ihracatını artırarak ekonomiye ve ülkemizin hedeflerine katma değer sağlayan Systemair HSK olarak, bünyemizde çalışma hayatı 10 yıla, 20 yıla, hatta 30 yıla varan mesai arkadaşlarımız ve yenisinden eskisine şirketimize emek veren tüm çalışanlarımızla birlikte, geçmişte olduğu gibi bugün de ‘önce insan’ diyerek yolumuza devam edeceğimizi vurgulamak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SYSTEMAİR HSK HAVALANDIRMA END. SAN. VE TİC. A.Ş.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim