ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, özellikle Türkiye gibi deprem riski yüksek olan bölgelerde deprem anında olası hasarları minimize etmek ve can kayıplarını önlemek için su yalıtımının kritik bir uygulama olduğunu söylüyor.
Yalıtım çözümleri; enerji verimliliği, iklim değişikliğiyle mücadele, çevresel sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi gibi birçok alanda önemli katkılar sağlıyor. Doğru yalıtım uygulamaları, enerji verimliliği ve konforun artırılmasının yanı sıra deprem gibi olası felaketlerde can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük önem taşıyor.
Su yalıtımı, bir binanın sarsıntılara karşı dayanıklılığını artırarak, yapı bütünlüğünü koruma noktasında kritik bir rol oynuyor. Su yalıtımı eksik ya da yanlış uygulandığında, binaların taşıyıcı sistemleri hızla zayıflıyor ve bu, deprem anında büyük riskler yaratıyor. Su yalıtımı standartlara uygun yapılmadığı durumda donatılarda oluşan korozyon nedeniyle bir binanın taşıma kapasitesi 10 yılda yüzde 66 oranında azalıyor.
6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Ülkece büyük bir acı yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden iki yıl geçti. Bir daha böylesine acılar yaşamamız için gerekli önlemleri almamız gerekiyor. ODE Yalıtım olarak, su yalıtımı konusunda bilinç artırıcı çalışmalar yapmak üzere çalışıyoruz. Ne yazık ki Türkiye, dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alıyor. 17 Ağustos ve 6 Şubat gibi tarihte birçok büyük depreme şahitlik etmiş ülkemizde bu gerçeği değiştirmek mümkün olmasa da depremle yaşamayı öğrenmek ve buna uygun güvenli kentler inşa etmek gerekiyor” diyor.
- Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuBaşkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretilanGebze’de 3 şirket konkordato kapsamında koruma altına alındıGebze Vergi Dairesi’nde Kariyer Büro-Sen Üyelerinden İş Bırakma EylemiGebze’nin Tanınmış İsmi Mehmet Aytar Hayatını KaybettiBüyükşehir, engellilik farkındalığa ışık tutuyorBaşkan Büyükakın: “Büyüklerimiz, şehrimizin hazineleridir”GEBZE’DE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN SİNEMA ETKİNLİĞİ
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 10972.03 0.49
- Altın: 5777.133 0.65
- Dolar: 42.5224 -0.08
- Euro: 49.6219 -0.13
Su yalıtımı, binaların deprem dayanıklılığında kritik rol oynuyor
Binaların güvenliği söz konusu olduğunda, sağlam bir temel, kaliteli malzeme ve doğru işçilik kadar, su yalıtımı da büyük önem taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajında 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91.yıl dönümü kutladı.
Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuKocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İzmit Merkez Mezbaha Tesisi, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) uzmanlarını ağırladı.
Başkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretGebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir'i ziyaret ederek esnafın sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi.Güncel Haberler
1/20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim
































