• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

“Son Cephe 15 Temmuz”

Büyükşehir, hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde şehitlerimizi anmak ve gazilerimize şükran için özel bir anma programı düzenleyecek
“Son Cephe 15 Temmuz”

Kocaeli, ülkemizin en kara günlerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde yine tek yürek olacak; şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anacak. Büyükşehir, 15 Temmuz’u unutturmamak ve gelecek nesillere anlatmak için her yıl farklı etkinliklere imza atıyor. Bu yıl da Şehir Tiyatroları, ‘’Son Cephe 15 Temmuz’’ diyecek. 15 Temmuz Cumartesi sabah namazıyla başlayan anma programında saatler 20.00’yi gösterdiğinde Sekapark Uçurtma Tepesi’nde kalpler birlikte atacak.   

 

SEKAPARK UÇURTMA TEPESİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde canları pahasına vatan müdafaası yapan ve millî irade destanını tarihe altın harflerle yazan kahramanları anlamlı bir etkinlikle anmaya hazırlanıyor. Bu sene Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Şehir Tiyatroları, ÖNDER, Kocaeli İl Müftülüğü, Kartepe ve Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekküllerinin paydaşlığında Sekapark Uçurtma Tepesinde gerçekleşecek olan etkinliğe her yıl olduğunu gibi bu yıl da vatandaşların yoğun ilgi göstermeleri bekleniyor.

 

ETKİNLİK PROGRAMI

15 Temmuz Demokrasi Bayramı ve Milli Birlik Günü Özel Etkinliği kapsamında 15 Temmuz Cumartesi sabahı 05.34’te Yeni Cuma Camiinde sabah namazı kılınacak. Sabah namazı için 05.00’ten itibaren cami avlusunda toplanılmaya başlanacak. 15 Temmuz “Son Cephe 15 Temmuz” etkinliği ise akşam Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde gerçekleştirilecek. Buradaki program 20.00’de vatandaşların alana alınmasıyla başlayacak.

 

AKŞAM NAMAZI ALANDA BİRLİKTE KILINACAK

Protokol katılımı ile akşam namazı cemaatle birlikte alanda kılınacak. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını protokol konuşmaları takip edecek. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanının söz konusu hitabı Sekapark Uçurtma Tepesi’nden canlı olarak yayınlanacak.

 

OKUNAN YASİNLERİN DUASI YAPILACAK

Saatler 22.00 sıralarını gösterdiğinde ise İl Müftülüğü hocaları tarafından Kuran-ı Kerim okunacak. Ayrıca, Büyükşehir’in tüm şehitler adına başlattığı “Bir Yasin de Sen Oku Duaya Davet” çağrısı kapsamında okunan Yasin-i Şeriflerin duası yapılacak. Programda ulusumuzun bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini simgeleyen bayrağımızın milli sporcularımız eşliğinde teslimi gerçekleşecek.

 

“SON CEPHE 15 TEMMUZ” GÖSTERİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 7. yıldönümünde anlatımlı ve müzikli gösterilerden oluşacak “Son Cephe 15 Temmuz” adlı anma programı hazırladı. Programa özel olarak hazırlanan metinde Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile 15 Temmuz direnişinin benzerlikleri, bağımsızlık ülküsü ortak noktasından ele alınacak. Söz konusu anlatımda, konser, tiyatro, şiir, animasyon gösterileri yer alacak. Yaklaşık 75 dakika sürecek olan programın anlatıcılığını Büyükşehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı üstlenecek.

 

DİRENİŞİN BENZERLİKLERİ VURGULANACAK

Türk milletinin güçlü milli iradesine ve kararlılığına vurgu yapılacağı bu özel günde Şehir Tiyatroları da 5 parçadan oluşan drama sergileyecek. Bu kısa oyunların bir bölümü İstiklal Harbi kahramanlarını, bir kısmı da 15 Temmuz kahramanlarını anlatacak. Dekor, ışık ve kostüm desteğiyle oynanacak olan oyunlar, seyircinin iki mücadeleyi bir arada görmesini sağlayacak ve milli mücadele ile 15 Temmuz direnişinin benzerliklerini vurgulayacak.

 

SÜMER EZGÜ - GÜLAY - AYSUN GÜLTEKİN - TUNCAY KEMERTAŞ

Son Cephe 15 Temmuz programında kahramanlık ve seferberlik türküleri repertuarından oluşan bir konser gerçekleştirilecek. Konserde; Türk halk müziğinin en önemli sanatçılarından Aysun Gültekin, Sümer Ezgü, Gülay ve Tuncay Kemertaş sahne alacak. Sanatçılara geniş bir orkestra eşlik ederken aynı zamanda programa özel hazırlanan çeşitli görsel tasarımlar ve ışık şovları sergilenecek.

 

GECE YARISINDAN SONRA EŞ ZAMANLI SALALAR OKUNACAK

Sahne gösterisinin bitimiyle etkinliğin sonuna yaklaşılacak. Sala okumalarına kadar 15 Temmuz günü yaşanan olaylar video gösterileri ile aktarılacak. Gece yarısından sonra Kocaeli’ndeki tüm camilerden eş zamanlı salalar okunacak. Program salaların okunmasıyla sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim