• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:02Güneş 05:45Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:16Yatsı 21:52
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10268.58 0.20
  • Altın: 2419.191 1.07
  • Dolar: 32.2363 -0.01
  • Euro: 34.7926 0.48

Sinemada bu hafta

Sinemalarda bu hafta 2 yeni film gösterimde.
Sinemada bu hafta

Arınma Gecesi: Anarşi

Birincisi 2013 sonbaharında vizyona giren Arınma Gecesi (The Purge) filminin devamı olan yapımın yönetmenliğini ve senaristliğini yine James DeMonaco üstleniyor. Bir gece boyunca tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film, evlerine sığınan bir adamla birlikte gerilim dolu saatler yaşayan Sandin ailesinin hikayesini anlatıyordu. İkinci filmin konusu ise henüz netlik kazanmış değil.

mediadownloader.png

Cesur Zebra - Dublajlı

Çizgilerinin yarısı olmadan doğan genç zebra Khumba için hayat sadece siyah ve beyazdan ibaret değildir. Batıl inançlara sahip zebra sürüsü, topraklarını birdenbire etki altına alan kuraklıktan onun çizgisiz doğmasını sorumlu tutarlar. Khumba yeryüzündeki ilk zebraların çizgilerini edindiği efsanevi su birikintisini bulup, çizgilerini yeniden kazanmak için bir grup sırnaşık antilop ve havalı deve kuşuyla birlik olur. Khumba çizgilerini kazanmak ve tüm hayvanları tehdit eden susuzluk için çıktığı bu eğlenceli ve macera dolu yolculukta, Büyük Karoo Çölü’ndeki cesur arayışı boyunca bir sürü acayip karakterle tanışır ve acımasız bir leoparla da burun buruna gelir. Cesur zebra Khumba ve arkadaşlarını inanılmaz bir serüven beklemektedir.

mediadownloader-(1)-001.png

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti

3 sene önce gösterime giren ve 300 bin seyirci sayısını geçen serinin ilk filmi Rise of the Planet of the Apes / Maymunlar Cehennemi: Başlangıç’ın 10 sene sonrasına gidiyoruz… Karşımızda Caesar (Sezar)’ın liderlik ettiği, genetik olarak evrim geçirmiş, daha zeki ve daha güçlü bir maymunlar topluluğu var. 10 sene önce yayılan ölümcül bir virüs salgınından sağ kalan bir grup insanla yüzleşiyorlar. Dünyanın “kuralları koyan türü” olmak için maymunlar ve insanlar arasında büyük bir savaş başlıyor. Maymunlar Cehenneminin merakla beklenen yeni filmi 11 TEMMUZ 2014’te USA ile aynı anda Türkiye' de de gösterime girecek.

mediadownloader-(2)-001.png

Göz

Yönetmen Mike Flanagan “Göz” filmiyle seyirciye yepyeni bir tarzda terör gösteriyor; anlam veremeyeceğimiz kadar korkutucu bir ayna… Bu muhteşem, antika ayna aslında sıradan kötü bir karakter değil. Aynanın nereden geldiği, ilk sahibinin yok oluşuyla tam bir sırra dönüşüyor. Zararsız gibi görünen yansıma, doğa üstü güçlerle, kendisine bakanın aklını ele geçirebiliyor. Aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, ailelerinin ölümleri üzerine ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. Kaylie, yaşanan trajediye aynanın neden olduğunu düşünerek, bu olayı çözmeye karar verir. Kaylie olayları araştırmaya başladıkça, tarih kendini tekrarlayacaktır. Kardeşlerin ilişkileri daha da kötüleşir, neyin gerçek olduğunu anlayamaz bir hale gelirler; çünkü onlarda aynanın tutsağı haline gelmişlerdir.

mediadownloader-(3)-001.png

Transformers: Kayıp Çağ 3D

TRANSFORMERS: KAYIP ÇAĞ büyük bir şehri yok eden ama dünyayı kurtaran destansı bir savaşın ardından başlıyor. İnsanlık toparlanmaya çalışırken, tarihin akışını kontrol etmeyi amaçlayan karanlık bir grup kendini gösterir. Bu arada Dünya’ya kendi hedef göstergesinin içinde eskiden kalma, güçlü ve yeni bir tehdit gelir. Optimus Prime ve Autobotlar, yeni insan kadrosunun (Mark Wahlberg’in öncülüğündeki) yardımıyla bugüne kadar karşılaştıkları en korkunç meydan okumaya karşı koyarlar. Olağanüstü bir macerada, sonunda tüm dünyaya yayılan heyecanlı bir mücadeleye dönüşen iyi ile kötünün savaşına çekilirler.

mediadownloader-(4)-001.png

Kış Uykusu

14-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılan 67. Cannes Film Festivali' nde, Türkiye' ye Yol filminden 32 yıl sonra Altın Palmiye (Palme D'Or) ödülünü getiren Kış Uykusu filmi, eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın'ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekanda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor. Karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil her türlü insan ilişkisinin, çaresizlik, hayal kırıklığı, önyargılar ve çıkışsızlıkla mühürlenmiş olan o ağır kapısını aralıyor...

mediadownloader-(5)-001.png

Bizum Hoca

Trabzon’un bir köyüne tayini çıkan resmi imamın gelmesi gecikince, köylüler camide namaz kıldıracak olan bir imam arayışını girerler. Yoğun tartışmalar sonucunda, köy halkının sevdiği ama resmi olarak imam olmayan “Bizum Hoca”nın köyün imamı olmasına karar verilir. “Bizum Hoca” imamlığı kabul etmiştir ki, köyün ortasından geçen dereye bir HES inşaatı yapılacağı haberi köyün gündemine bomba gibi düşer. Köylü bu inşaatın yapılmasına karşıdır ve mücadele başlar. Köylülerin başlattığı bu eylemin başına ise “Bizum Hoca” geçer. Kısa bir süre sonra gerçek imam gelince işler iyice karışır ve ne olursa bundan sonra olur…

mediadownloader-(7).png

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim