• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9973.73 0.59
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Sinemada bu hafta

Gebze Center Sinemaximum'da bu hafta 7 film gösterimde.
Sinemada bu hafta

Göz

Göz

Yönetmen Mike Flanagan “Göz” filmiyle seyirciye yepyeni bir tarzda terör gösteriyor; anlam veremeyeceğimiz kadar korkutucu bir ayna… Bu muhteşem, antika ayna aslında sıradan kötü bir karakter değil. Aynanın nereden geldiği, ilk sahibinin yok oluşuyla tam bir sırra dönüşüyor. Zararsız gibi görünen yansıma, doğa üstü güçlerle, kendisine bakanın aklını ele geçirebiliyor. Aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, ailelerinin ölümleri üzerine ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. Kaylie, yaşanan trajediye aynanın neden olduğunu düşünerek, bu olayı çözmeye karar verir. Kaylie olayları araştırmaya başladıkça, tarih kendini tekrarlayacaktır. Kardeşlerin ilişkileri daha da kötüleşir, neyin gerçek olduğunu anlayamaz bir hale gelirler; çünkü onlarda aynanın tutsağı haline gelmişlerdir.

Hayatımın En Kötü Gecesi

Hayatımın En Kötü Gecesi

Megan, L.A.’de yaşayan 30’larının başında, sıradan bir haber spikeridir. Ve daha iyi bir televizyon kanalına geçmenin arifesindedir. Nişanlısının kendisini aldattığını henüz öğrenmişken, terfi alamadığının haberiyle yıkılır. Arkadaşları Megan’ı neşelendirmek için onu “çılgın” bir partiye götürmeye karar verirler. Burada Megan, karakterinin çok dışında bir hal alır. Gece kulübünde kafayı iyice bulan Megan, barmen Gordon’la flört etmeye başlar. Ertesi sabah uyandığında Gordon’ın evindedir. Bir gecelik ilişki yaşanmıştır. Ne cüzdanını ne de cep telefonunu bulamayan Megan, sabit hattan voicemail’ini kontrol eder. Yapımcısı bir mesaj bırakmıştır. İstediği terfii gerçekleşecek gibi görünmektedir, tabii haber merkezine zamanında yetişebilirse. Gordon’ı uyandırmadan, daireden çıkar ve L.A.’in aşina olmadığı bu bölgesinde yolunu bulmaya çalışır. Ne parası ne de kimliği vardır. Rüyalarının işine kavuşmak için birbirinden zorlu yollar ve maceralar Megan’ı beklemektedir.

Transformers: Kayıp Çağ 3-D

TRANSFORMERS: KAYIP ÇAĞ büyük bir şehri yok eden ama dünyayı kurtaran destansı bir savaşın ardından başlıyor. İnsanlık toparlanmaya çalışırken, tarihin akışını kontrol etmeyi amaçlayan karanlık bir grup kendini gösterir. Bu arada Dünya’ya kendi hedef göstergesinin içinde eskiden kalma, güçlü ve yeni bir tehdit gelir. Optimus Prime ve Autobotlar, yeni insan kadrosunun (Mark Wahlberg’in öncülüğündeki) yardımıyla bugüne kadar karşılaştıkları en korkunç meydan okumaya karşı koyarlar. Olağanüstü bir macerada, sonunda tüm dünyaya yayılan heyecanlı bir mücadeleye dönüşen iyi ile kötünün savaşına çekilirler.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - Dublajlı

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - Dublajlı

EJDERJANI NASIL EĞİTİRSİN üçlemesinin ikinci bölümünde Hıçkıdık ve Dişsiz'in olağanüstü dünyalarına geri dönüyor, Berk Adası'nda ejderhaları ve vikingleri bir araya getirmelerinden 5 sene sonrasına gidiyoruz. Astrid, Südüklü ve ekibin geri kalanı adanın yeni popüler sporu olan ejderha yarışlarına katılmak için birbirlerini gaza getirirken, ayrılmaz ikilimiz gökyüzünde maceradan maceraya atılıyor ve keşfedilmemiş yerlerin haritasını çıkarıp yeni dünyalar keşfediyorlar. İki kafadar maceralarından birinde kendilerini, yüzlerce yeni vahşi ejderhaya ve gizemli Ejderha Binicisine ev sahipliği yapan buzdan bir mağarada, barışı korumak üzere çıkan bir savaşın ortasında buluyorlar.

Kış Uykusu

Kış Uykusu

14-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılan 67. Cannes Film Festivali' nde, Türkiye' ye Yol filminden 32 yıl sonra Altın Palmiye (Palme D'Or) ödülünü getiren Kış Uykusu filmi, eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın'ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekanda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor. Karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil her türlü insan ilişkisinin, çaresizlik, hayal kırıklığı, önyargılar ve çıkışsızlıkla mühürlenmiş olan o ağır kapısını aralıyor.

Yarının Sınırında

Yarının Sınırında

Oscar® adayı Tom Cruise (“Görevimiz Tehlike” filmleri, “Collateral,” “Jerry Maguire”) ve Emily Blunt (“The Devil Wears Prada,” “The Adjustment Bureau”) Warner Bros. Pictures ve Village Roadshow Pictures’ın Doug Liman (“The Bourne Identity,” “Mr. & Mrs. Smith”) tarafından yönetilen bilim-kurgu gerilim filmi “Yarının Sınırında/Edge of Tomorrow”un başrollerinde yer alıyorlar. Epik aksiyon “Yarının Sınırında/Edge of Tomorrow” yakın gelecekte dünyadaki hiç bir askeri gücün yenemeyeceği uzaylı bir ırkın Dünya’ya saldırmasını konu alıyor. Binbaşı William Cage (Cruise) birdenbire kendisini bir intihar görevinde bulur. Birkaç dakika içinde öldürülür ve hemen ardından kendisini açıklanamaz bir zaman döngüsünün içinde bulur. İçine düştüğü zaman döngüsü onu aynı acımasız savaşı tekrar tekrar yaşamaya ve tekrar tekrar ölmeye zorlar. Ama baştan aldığı her savaşta Cage, yanında yer alan Özel Kuvvetler savaşcısı Rita Vrataski (Blunt) ile becerilerini geliştirir. Cage ve Rita’nın tekrarladıkları her savaş onları uzaylıları yenme hedeflerine bir adım daha yaklaştırır. Filmin uluslararası oyuncu kadrosunda Bill Paxton (“Aliens,” HBO’s “Big Love”), Brendan Gleeson (“Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), Noah Taylor (“Lawless”), Kick Gurry (Avusturya TV’sinin “Tangle”), Dragomir Mrsic (“Snabba Cash II”), Charlotte Riley (“World Without End”), Jonas Armstrong (BBC TV’de “Robin Hood”), Franz Drameh (“Attack the Block”), Masayoshi Haneda (“Emperor”) ve Tony Way (“The Girl with the Dragon Tattoo”) yer alıyorlar. Yönetmen Dough Liman, senaryo Christopher McQuarrie ve Jez Butterworth & John-Henry Butterworth, Hiroshi Sakurazaka’nın All You Need is Kill adlı romanından uyarlanmıştır.

Bizum Hoca

Trabzon’un bir köyüne tayini çıkan resmi imamın gelmesi gecikince, köylüler camide namaz kıldıracak olan bir imam arayışını girerler. Yoğun tartışmalar sonucunda, köy halkının sevdiği ama resmi olarak imam olmayan “Bizum Hoca”nın köyün imamı olmasına karar verilir. “Bizum Hoca” imamlığı kabul etmiştir ki, köyün ortasından geçen dereye bir HES inşaatı yapılacağı haberi köyün gündemine bomba gibi düşer. Köylü bu inşaatın yapılmasına karşıdır ve mücadele başlar. Köylülerin başlattığı bu eylemin başına ise “Bizum Hoca” geçer. Kısa bir süre sonra gerçek imam gelince işler iyice karışır ve ne olursa bundan sonra olur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim