• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10229.83 0.21
  • Altın: 2392.404 -0.11
  • Dolar: 32.3509 -0.05
  • Euro: 34.7737 -0.06

Şiddete hayır ama tüm etkenlerine de!

1’nci Amatör Küme A Grubu’nda Darıca Türkeli’nin iç sahada Turgutspor ile oynadığı, 2-0 kaybettiği maç sonrası Teknik Direktör Nihat Tan’ın Orta Hakem Mustafa Sarıkaya’ya kafa darbesi atması ile, “Bu kaç karakolda biter” esprisi gerçek oldu.
Şiddete hayır ama tüm etkenlerine de!

Yorum haber -2014-2015 futbol sezonunda Gebze Bölgesi’nin en etkili ikinci şiddet vakasına yine Metin Oktay Stadı tanıklık etti. 29 Ekim günü U15 Ligi H Grubu’nda Gebzespor ile Çayırovaspor arasında oynanan maç sonrası tarafların futbolcuları birbirlerine girmişti. O kavgaya ilişkin haberimizde orta hakem Akın Tosun’un neticede 14-15 yaş kuşağı çocuklar arasında da olsa zirve hesaplarından ötürü sahada gergin geçeceği aşikar maçta ortamı yumuşatmak yerine yangına körükle giden davranışlarda olduğunu ima etmiştik. Hakemlerin insan psikolojisinden ne kadar anladığının da bir anlamda teşhiri olan maç, sanki cumartesi akşamının işaretçisi oldu.

TANIK BEDRETTİN ŞİMŞEK GAZETEMİZE KONUŞTU

Cumartesi günü akşamı yaşanın olayın tanıklarından Köşklüçeşmespor Teknik Direktörü Bedrettin Şimşek’ten gördüklerini anlatmak istedik: “Aslında maç gayet normal bitti. Darıca Türkeli Gençlik üç futbolcusu kırmızı kart görmesine ve kritik maçı 2-0 kaybetmesine karşın takımlar arası bir gerginlik, husumet yoktu. Hakemler soyunma odasına yönelirken Türkeli’den bir oyuncu hakemin yanına gitti ve bir şeyler söyledi. Hakem hemen sarı kartına, ardından ikinci sarı olduğu için kırmızı kartına başvurdu.

“DÜNYA İYİSİ NİHAT TAN, KAFAYI VURDU”

Şunu söylemek mümkün: Futbolcu orada hakeme küfür ve hakaret etmedi, öyle olsaydı direk kırmızı kart gösterilirdi. Ardından Nihat Tan hakemin yanına gitti, bir şeyler söyledi. Hakem eliyle, ‘Git işine’ der gibi bir tavır gösterince dünya iyisi Nihat Tan, kafayla hakemi darp etti. Öncelikle şunu sorgulamak istiyorum. Kümede kalmaya oynayan bir takım iç sahada 2-0 kaybetmiş, üç futbolcusu kırmızı kart görmüş. Maç bittikten sonra bir kırmızı kart daha göstermesen ne olur. Kaldı ki o kartı göstermese, bence bu vaka asla yaşanmayacaktı.

“MAÇLARIMIZI YABANCI HAKEMLER YÖNETMELİ”

Yıllardır ülkemize yabancı futbolcu, teknik adam, hatta televizyon yorumcusu geldi. Yabancı hakem gelip gelmemesi hep tartışıldı. Ben o süreçlerde yerli hakemden yanaydım ama gelinen aşamada bizim hakemlerin örnek alması için, adaletin dağıtımı için yabancı hakemler görev almalı ki belki bizim hakemlerimiz de kendisine çeki düzen verir. Futbolcularımdan Bilal ikinci sarı karttan ihraç edildi. Yani hakeme itiraz, hakaret vs. yok. Orta hakem ikinci sarı kartı Bilal’in yanına koşa koşa giderek, kartı adeta ağzının içine sokarak gösterdi. Ne yapıyorsun sen kardeşim. Adama kırmızı kart gösteriyorsun, o şekilde gösteriyorsun. Karşındaki çocuk 17 yaşında. Sonra, beni niye itekledi. Kim üzerine biri o şekilde koşa koşa gelse eliyle müdahale etmez. Lütfen gidip başka meslek yapmasını istedim.”


TAVŞANLISPOR, KAVAKLI MAÇINI KAYDA ALDI

Murat Aydın ilgilenirse Aydın’a da gösterecek

Futbolda şiddeti tetikleyen unsurlardan birinin hakem hataları olduğu söylenir ancak sanki asıl etken aynı pozisyona dair farklı kararların alınması. Bugüne kadar izlediğimiz iki maçta biz defansın kaleciye doğru gönderdiği ancak kaleye değil kornere doğru giden topa kaleci tarafından elle yapılan bloke de ceza sahası içinde en direk serbest vuruş verildiğine de tanık olduk, oyunun devam ettirildiğine de. Sarı kartlarda herhangi bir standardın asla oturmadığına Çayırovaspor ile Beylikbağıspor arasındaki U17 Ligi M Grubu maçında tanık olduk. Gebze Bölgesi’nde her temsilcimizin her maçı sonrası muhakkak bir teknik direktör veya yönetici diyalogu kurarken hakem kararlarından şikayetin yoğunlaştığını gözlemledik. Konunun en muzdariplerinden biri Tavşancılspor. Bu hafta sonu da evinde MAP Kavaklı’ya kaybeden temsilcimizin Teknik Direktörü Suat Şık maçı video ile kayda aldıklarını, hakemin tüm hatalı kararlarının tüm çıplaklığıyla görüldüğünü söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim