• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10208.65 1.62
  • Altın: 2391.91 -1.46
  • Dolar: 32.3216 -0.58
  • Euro: 34.6843 -0.51

SGK Kocaeli İl Müdürü'nden kayıt dışı istihdam uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, “Çalışmaya başlayan herkes kanunen mutlaka sosyal güvenlik sistemine dâhil olmak zorundadır” diyerek kayıt dışı istihdama karşı uyarıda bulundu.
SGK Kocaeli İl Müdürü'nden kayıt dışı istihdam uyarısı

Kayıt dışı istihdama karşı uyarılar yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışmaktayız. Kayıt dışı istihdam, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumuna hiç bildirilmemesi ya da çalışma gün veya ücretlerinin eksik bildirilmesidir” dedi. Sözlerine devam eden Ünlü, “Kayıt dışı istihdama neden olan birçok etkenden bir tanesi de çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini yeterince bilmemeleri ve sosyal güvenliğin önemi konusunda yeterli bilinç seviyesine sahip olmamalarıdır.

ÇALIŞANLAR DAHİL OLMALI

Bu nedenle, kayıt dışılık ile mücadele araçlarımızdan biri olan denetimin temel amacı, işverenlerimize idari para cezası uygulayarak Kurumun gelirlerini artırmak değil, işverenlerimizi sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirmeye çalışmaktadır. Çalışmaya başlayan herkes kanunen mutlaka sosyal güvenlik sistemine dâhil olmak zorundadır. İşverenlerin çalışanlarını sigortasız olarak çalıştırma hakları olmadığı gibi çalışan kişilerin de sigortasız çalışmak veya sigortasız çalışmayı istemek gibi bir hakları da söz konusu değildir.

SGK’LILARIN HAKLARI

Sigortalı olarak çalışan kişi; sağlık hizmetleri, iş göremezlik ödeneği, iş göremezlik geliri, emzirme ödeneği, malullük ve yaşlılık aylığı gibi haklardan faydalanırken; sigortalının ölümü halinde hak sahipleri de ölüm aylığı, ölüm geliri, cenaze yardımı gibi haklardan faydalanır. Yani sosyal güvenlik sistemine dahil olmak hem kişiyi hem de ailesini koruyarak başkalarının yardımına muhtaç olmaktan kurtarır.

HEMEN ÖĞRENEBİLİR

Çalışanların çalışmalarının işverenler tarafından bildirilip bildirilmediğini veya hangi kazanç seviyesinden bildirildiğini kısa sürede öğrenebileceği birçok yol vardır. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden sorgulama yapılabilir, ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi aranabilir, il ve ilçelerde bulunan tüm sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine başvurarak da, sigortalı çalıştırılıp çalıştırılmadığı ve hangi kazanç seviyesinden bildirildiği kısa sürede öğrenilebilir.

17 FARKLI TEŞVİK VAR

Kayıtlı istihdam yapan işverenler teşviklerden faydalanırken, denetimlerimizde kayıt dışı istihdam yaptığı tespit edilen işverenler ise cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalır. Bu nedenle kayıtlı istihdam her iki bakımdan da fayda sağlayacaktır. Şu anda uygulamada işverenlerimize önemli ölçüde fayda sağlayacak 17 farklı teşvik bulunmaktadır. Teşviklerin tamamı hakkında destekal.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabilmektedir. Bunun yanında ihtiyaç halinde müdürlüklerimizden gerekli yardımlar sağlanacaktır.”

 
 
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim