• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Şevki Demirci'nin ihraç belgesi ortaya çıktı

AK Parti Kocaeli’nin kadın milletvekillerine ağır hakaretler ettiği gerekçesiyle AK Parti’den ihraç edilen Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci’nin, gerekçeli ihraç kararı ortaya çıktı.
Şevki Demirci'nin ihraç belgesi ortaya çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kocaeli’deki kadın milletvekillerine hakaret ettiği gerekçesiyle AK Parti’den ihraç edilen ancak AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından net bir şekilde “İhraç edildi” şeklinde açıklama yapılmayan Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci’nin, partisinden ihraç edildiğine dair belge ortaya çıktı.

İhraç belgesinde Şevki Demirci’nin kesin ihraç nedeni de yer alıyor. Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci, malumunuz kısa bir süre önce partisi AK Parti’den ihraç edilmişti. Bu ihracın ardında ise AK Parti’nin kadın Kocaeli milletvekilleri Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’na sarf ettiği ağza alınmayacak sözler yatıyordu. Öyle ki kafe köşelerinde sarf ettiği sözlerin ses kaydının alındığı dahi dile getirildi. Ancak ses kayıtları kanıt kabul edilmediği için bu ağır sözlerin bir yasal yaptırımı olmadı.

AK Parti, Demirci’nin biletini kesti, partiden ihraç etti

Şevki Demirci’yi bu denli öfkelendiren, tekrar aday yapılmamasıydı. Aday gösterilmemesinden özellikle Emine Zeybek’i sorumlu tutuyordu. Zeybek ve Katırcıoğlu’na yönelik sarf ettiği konuşulan sözler, AK Parti üyeliğini de elinden almıştı. Ancak olay sadece bununla kapanmamıştı. Demirci’yle ilgili kısa süre önce yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. Malumunuz, tüm eski belediye başkanlarına, devlet, koruma tahsis ediyor. Demirci’nin de bir koruması vardı. Ancak kadın milletvekillerine hakaret ettiği söylenen Demirci’nin Emine Zeybek’in girişimleriyle koruması da geri çekilmişti.

Tüm bu yaşananlara rağmen, AK Parti’nin katıldığı programlarda boy gösteren, açılışlara katılan, AK Parti’li eski başkan sıfatıyla dolaşan ve mahkeme yoluyla partisine döneceğini umut eden Şevki Demirci’nin ihracıyla ilgili AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten net bir açıklama yapılmadı. Ellibeş, “Şevki Demirci, ihraç edilmiştir, sebebi de şudur” demedi. Ellibeş açıklama yapmasa da Demirci, partiden ihraç edilmişti ve nedeni de kadın milletvekillerine hakaret ettiği iddiasıydı. Ve bu ihracın belgesi ortaya çıktı.

Şevki Demirci’nin AK Parti’den ihracını ortaya koyan ve sebebini de açıklayan; savunmasının da bulunduğu, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin imzasının yer aldığı kesin ihraç karar yazısında şu ifadeler yer aldı:

“DİSİPLİNE SEVK GEREKÇESİ VE TALEP EDİLEN DİSİPLİN CEZASI

Kocaeli İli Disiplin Kurulunun 24.09.2019 tarih ve 39 sayılı kararı ile Çayırova İlçe Üyesi Şevki DEMİRCİ’nin Parti Tüzüğünün 117/7 maddesi ‘Parti Yöneticileri, Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak’ şeklinde tanımlanan disiplin suçlarını işledi iddiası ile Kesin İhraç kararı verilmiştir.

YAPILAN İŞLEMLER: Çayırova İlçe Üyesi Şevki DEMİRCİ hakkında Merkez Disiplin Kuruluna İl Disiplin Kurulunca gönderilen dosya Başkanlığımız tarafından incelenmiştir.

SAVUNMA: İl Disiplin Kurulunun 30.09.2019 tarihli yazısı ile savunması istenmiştir. Savunmasında özetle; Tüzüğe aykırı söz ve davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını, aykırı bir davranışının ve sözünün olmadığını, görev yaptığı süre boyunca özverili olarak çalıştığını ve sadakatle görevlerini yerine getirdiğini, tüzükte hiçbir dayanağı olmayan, hukuka aykırı şekilde temin edilmiş delillerle Partimden uzaklaştırılmaya çalışılmam siyasi rekabetin üzücü bir tezahürüdür şeklinde ifade etmiştir.

DELİLLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KARAR

AK Parti Tüzüğünün 105/3. maddesi gereğince dosya resen Kurulumuza gelmiştir. Merkez Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda Çayırova İlçe Üyesi Şevki DEMİRCİ hakkındaki iddialar ve dosyada sunulan diğer deliller ayrıntılı biçimde incelenmiştir. Çayırova İlçe Üyesi Şevki DEMİRCİ hakkında sunulan deliller incelendiğinde; ilgili, hukuka aykırı deliller olduğunu savunmuş olsa da hakkında milletvekilleri ve Parti yöneticileri ile ilgili ağır hakaretlerde bulunduğu anlaşılmıştır. Şöyle ki 20.09.2019 tarihinde Kocaeli Milletvekilimiz Emine ZEYBEK ve Radiye Sezer KATIRCIOĞLU, il başkanlığına yazdıkları iki ayrı dilekçede Şevki DEMİRCİ’nin şahısları ve Genel Merkez Yöneticileri hakkında galiz sözlerle hakaret ettiğini, kişilik haklarına ağır saldırılarda bulunduğunu ifade etmişlerdir.

Ayrıca … (bu kısım okunmuyor) ifadesinde şahsın Belediye Başkan Adayı gösterilmemesini Milletvekilleri Emine ve Sezer Hanımlarda bildiğini ve Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir ortamda ‘Bu Milletvekilleri benim aday olmama engel oldu. Ben bunların hesabını soracağım bu s… yaptıklarım beni aday yaptırmadılar. Sanki ben bunları s…. yapmışım…’ gibi galiz küfür ve hakaretler ettiğini söylemiştir. Söz konusu kişinin Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Hanıma da Genel Merkezi yöneticilerine de sürekli galiz küfürler eden bir olduğunu ifade etmiştir. Yanısıra bu olay birçok yerel gazeteye de haber konusu olduğu anlaşılmıştır. Bu bağlamda bir Teşkilat mensubu ve yöneticisi/üyesi olması kendisinden hasıl olan ve kamuoyuna yansıyan birtakım söz ve fiillerin etkilerinin neler olacağı yönünde, bunca zaman içinde kendisinde bir davranış modeli oluşturmuş olmalıdır. Günümüzde siyasi bir kimlik sahibi olan kişinin söz ve fiillerinin, kamuoyu üzerinde nasıl bir etkisinin olduğunu özellikle ülkemiz ve milletimizin içinden geçmekte olduğu zor ve sıkıntılı zaman dilimlerinde, birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu ve fitnenin, yanlış ve haksız tezviratların her tarafa yayıldığı bu zaman dilimlerinde bu tarz eylem ve söylemlerin bir kısım çevreler tarafından ne şekilde kullanıldığını ve kullanılabileceğini en azından biliyor ve görüyor olmalıdır.

Eleştiri özellikle Parti içi eleştiri ile gerçeğin ve doğrunun bulunması ile haksız tutum ve davranışlara engel olunması hususu elbette ki her teşkilat mensubunun özellikle AK Parti Teşkilat mensuplarının ödevi ve görevi olmalıdır. Yukarıda açıklanan gerekçelerle Çayırova İlçe Üyesi Şevki DEMİRCİ’nin Tüzüğümüzün 117/7 maddesine aykırı hareketleri sebebiyle verilen kararın Kesin İhraç Cezasının ONANMASINA, Kararın bir suretinin İl Başkanlığı’na, bir suretinin de İl Başkanlığı tarafından ilgiliye tebliğ edilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.



Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim