• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 -0.03
  • Dolar: 32.4246 -0.15
  • Euro: 34.6533 0.03

Servisçiler Büyükşehir önünde eylem yaptı!

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Şenoş İkizek, oda üyeleri ve servisçilik yapan şoförlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın önüne gelerek eylem başlattı.
Servisçiler Büyükşehir önünde eylem yaptı!

Yaklaşık 6 aydır usulsüz plaka verildiğini söyleyen servisçiler, Oda Başkanı Şenol İkizek’e danışılmadan, geçtiğimiz hafta P Plaka  şartlarının konuşulmasına itiraz eden şoförler, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önüne gelerek eylem yaptı. Seferden çekilecek otobüslerin yerine dağıtılacak olan 500 P plaka hakkında servisçiler sabah yapılan toplantı sonrası yürüyüşe geçti. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda (UKOME) arbede yaşanırken servisçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüşe geçti. Büyükşehir Belediyesi önünde zabıta tarafından önlem alındı.   Belediye önüne  polis ekipleri de sevk edildi. Servisçilere biber gazlı müdahale edildi. 

“P PLAKA ALMAK İÇİN EVİMİZİ SATTIK, BİZ SALAK MIYIZ PEKİ”

Büyükşehir’in rant uğruna P Plaka verdiğini iddia eden Servis şoförlerinden Timur Yalçın, “Biz usulsüz plaka verilmesine karşıyız. Rayiç bedelle el altından plaka veriyorlar. Birileri zarara uğratılmasın, biz de uğratılmayalım. Hem belediyeyi hem de vatandaşı zarara uğratıyorlar. Şehiriçini kurtarmak için usulsüz bir şekilde P plaka veriyorlar biz sadece buna karşıyız, artık yeter. Bu karar esnafı bitirmeye götürecek” diyerek sitem etti.

“KOMİSYON KURULACAK, İKİ TARAFI DA BİR ARAYA GETİREREK ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Servisçilerin mağduriyetiyle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Halk otobüsü yönetimi ve servisçiler odası yönetiminden üyelerin bir araya getirildiği bir komisyonla istişare yapılarak çözüm üretileceğini ifade etti. Gündoğdu, “Bunda sonraki süreçte servisçilerle sürekli bir araya geleceğiz. Servisçilerimizin birçok sıkıntıları olduğunu öğrendik, bunları çözmeye çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak asla esnafımızı üzmek istemeyiz. İki tarafı da bir araya getireceğiz ve herkes karşılıklı olarak sorunlarını anlatacak. Bundan sonra servisçilerin haberinin olmadığı bir durum olmasın diye. Başkanımız bu işin çözülmesini istiyor, bir yol haritası çizdik. Bundan sonra servisçiler odasının onayı olmadan hareket edilmeyecek” dedi

“KOMİSYON KURULUNCA GÖRÜŞECEĞİZ”

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Şenol İkizek, “Gündemdeki ihalesiz verildiğini görüştüğümüz 500 plaka konusu şu an beklemede, verildi de diyemeyiz verilmedi de diyemeyiz. Biz zaten buna tepkimizi de göstermiştik. İçerde Başkan Tahir Büyükakın yoktu, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ile görüştük, ihalesiz 500 P Plaka konusu ve rayiç bedellerle verilen plakalar da dahil, şoförlere verilecek eğitimler de dahil her şeyi komisyon kurulunca görüşeceğiz. Komisyonda belli olacak şu an net bir şey diyemiyorum, tarih belli değil olduğunda haber veririz, inşallah sorunlarımız çözülür” diye belirtti.

e7b173c3-2638-4b4e-b936-b9d5b2cb1a8a.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim