• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Şener: Türkiye’nin duruşu diplomasi yolunu açabilir

13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan gazeteci ve yazar Nedim Şener, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki duruşunu değerlendirdi
Şener: Türkiye’nin duruşu diplomasi yolunu açabilir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarına katılan gazeteci-yazar Nedim Şener, “Kurallara Uyan Değil, Kural Koyan Türkiye” konulu söyleşi düzenledi. Şener, “Türkiye’nin duruşu diplomatik açıdan önemli, ilerleyen dönemde Türkiye arabulucu olabilir” ifadesini kullandı. Kitap Fuarı farklı yazarların ele aldığı birbirinden ilginç konularla devam ediyor.

 

MİLLET ŞUURU ÜLKELER İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın tehlikeli bir coğrafya olduğunu belirten Şener, “Şu an en önemli gündem maddesi 3. Dünya savaşı. Savaş çıkacak mı? Hamas’ın saldırısı. İsrail’in karşı saldırısı derken nereye gidiyoruz. Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası izlediği Uluslararası Politik çizgiye bakmalıyız. Çıkarmamız gereken çok önemli bir ders var. Küresel sistem emperyalizm 200 yıldır istihbarat oyunları, işgaller ve saldırılarla bölgeyi dizayn etmeye çalışıyor. Doğunun kaynaklarını Batıya aktarmakla meşgul. Bu oyunlar Türkiye’de tutmuyor. Bunun altındaki en büyük neden millet şuuru. Orta doğudaki bazı ülkelerde millet şuuru yok. Bu ülkelerde bir darbe olduğunda 3’e bölünüyor. Bizde durum böyle değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesiyle oluşan millet şuuru bunu engelliyor. Tarih bilinci önemli. Bizim millet şuurumuzun temeli 100 yıl önce atıldı ‘’dedi.

 

“TÜRKİYE TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ”

‘’Türkiye, Filistin konusunda diğer ülkelerden fazla risk aldı, destek verdi’’ diyen Şener, “Karşımızda çok bilinmeyenli bir denklem var. Geldiğimiz noktada Mescidi Aksa’ya sahip çıkarken Müslüman ülkelerin sessiz kaldığını gördük. Türkiye bunun bedelini fazlasıyla ödedi. Bugün Türkiye’nin tarafsız kalmasını hiçbir ülke eleştiremez. Gelinen noktada İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmaların bölgeye sıçraması söz konusu. Türkiye bu durumda ateş çemberinin ortasında kalıyor. Bu noktada Türkiye’nin bu duruşu çok önemli. Dünya içinde önemli. Bu duruş ilerleyen dönemde Ukrayna’da olduğu gibi denge politikasıyla ileride kilit açıcı, diplomasi yolunu açacak bir ülke olacak” şeklinde konuştu.

 

URAL: EDEBİYATA SARILALIM Kİ GENÇ KALALIM

Yazar Ali Ural, 13. Kocaeli Kitap Fuarında okuyucularıyla bir araya geldi. ‘Edebiyat ve Samimiyet’ konulu söyleşisiyle okuyucularının karşısına çıkan Ural, “Edebiyat ve Samimiyet kelimesinin her zaman yan yana gelmesi gerekiyor. Samimiyet insan hayatında vazgeçilemez bir kavram. Samimiyet dediğimiz zaman edebiyatta ne anlıyoruz. Mesele yazarın yazdığını hissetmesindedir. Sadece yazarın samimi olması değil, yazınında samimi olması gerekir. Edebiyatta duygu denetimi duygunun ne kadar hapsettirilmesi gerektiğini bilmektir. Edebiyata sarılalım ki genç kalalım ” ifadesini kullandı.

 

ASLANHAN: ÇOCUKLAR SOSYAL MEDYADAN ETKİLENİYOR

Kocaeli Kitap Fuarı’nda ‘Bu Çağda Aile Olmak’ konulu söyleşisinde yazar Sıtkı Aslanhan, yeni neslin aileden değil sosyal medyadan etkilendiğini söyledi. Anne ve babaların yeniden başrol oynamasını isteyen Aslanhan, en büyük hatanın çocukların fiziksel ihtiyaçlarına odaklanması olduğunu söyledi. Yazar Aslanhan, “Bizim yetişmemizde ebeveynlerimizin büyük bir etkisi vardı. Kişilik ve karakterlerimizi oluşturma noktasına ailemiz çok önemliydi. Ama şimdi daha çok dışarıdan etkileniyorlar. Arkadaşlarından etkileniyorlar daha da önemlisi sosyal medyadan etkileniyorlar. Anne ve baba olarak tekrardan başrol oynamamız lazım. Fiziksel ihtiyaçlarına odaklanmamalıyız. Bizim en büyük hatalarımızdan biri de bu. Gözlerinin içerisine bakıyoruz bir şey bizden istesinler diye. Bitmiyor, sürekli istiyor çocuklar” dedi.

 

ERDOĞAN: OYUN İLETİŞİMDİR, ÖĞRENMEDİR

Yazar Erol Erdoğan, “N’apsak Bu Anneleri ve Babaları?” adlı söyleşisi de kitapseverlerle bir araya geldi.  Söyleşinin konusunun nasıl belirlediğini anlatarak konuşmasına başlayan yazar Erdoğan, “Benim kitaplarımdan birisini adı ‘N’apsak Bu Gençleri’, bu kitap çıkınca okuyuculardan şöyle bir talep geldi. Bu talepler bazıları itirazlardı. İtirazlardan bazıları, hocam bir de napsak bu anneleri ve babaları adlı bir kitap yazsanız dediler. Bende cevap olarak bu kitapta aslında anneleri ve babaları anlatıyor dedim. Bu kitap da annelerin babaların, hatalarını yanlışlarını diğer birçok problemi ben burada işledim. Bende kitabını yazamasak da bu söyleşinin adını ‘Napsak Bu Anneleri ve Babaları’ olarak belirledik. Bir çocukla en büyük iletişim aracı ilk olarak oyundur. Oyun bir iletişimdir, oyun bir öğrenmedir” ifadelerini kullandı.

 mufit-can-sacinti-(1).jpeg

MÜFİT CAN SAÇINTI’DAN KEYİFLİ SÖYLEŞİ

13. Kocaeli Kitap Fuarında yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı, “Şehir ve Doğal Hayat” konulu söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi

Oyuncu Müfit Can Saçıntı’nın, Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında gerçekleşen söyleşisinde kitapseverler hem eğlendi hem de ünlü oyuncu ile keyifli bir zaman geçirdi. Söyleşide, romanı, filmleri ve diğer birçok farklı konuda gelen soruları cevaplayan ünlü oyuncu, katılımcılara eğlenceli ve bir o kadar da unutulmaz anlar yaşattı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ünlü oyuncunun esprileri herkesi gülümsetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim