• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9656.17 1.38
  • Altın: 2495.261 0.45
  • Dolar: 32.5846 0.11
  • Euro: 34.8318 0.20

Şayir’den DİLGİAD’a uygulamalı eğitim merkezli küçük sanayi sitesine tam destek

Kısa adı DİLGiAD olan Dilovası Girişimci İş adamları Derneği Başkanı Cihan Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hamza Şayir’i makamında ziyaret etti.
Şayir’den DİLGİAD’a uygulamalı eğitim merkezli küçük sanayi sitesine tam destek

Dilovası Girişimci İş adamları Derneği (DİLGİAD) Başkanı Cihan Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hamza Şayir’i makamında ziyaret ederek ilçenin ihtiyacı olan Uygulamalı Eğitim Merkezinin de içinde yer alacağı Küçük Sanayi Sitesinin yapımına talip olduklarını belirterek Belediye Başkanı Hamza Şayir’den destek istediler.

is-adamlari-(3).jpeg

UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNE TALİBİZ

DİLGİAD Başkanı Cihan Sevinç ziyarette yaptığı açıklamada “ Küçük esnafların ve sanatkarın , orta ölçekli işletmelerin yer alacağı  planlı  ve disipline edilmiş şekilde  kurulaca   Küçük Sanayi Sitesinin Dilovası’nda olmamasının çok büyük eksiklik olduğunu belirterek “ İlçemizde esnaf ve sanatkarlarımız, kendiliğinden gelişen plansız ve denetimsiz bir şekilde yapılaşmış, mahalle ve sokakların izbe köşelerinde sıkışıp kalmış, oldukça dağınık yapıda, her türlü sağlık koşullarından ve çağdaş ticaret anlayışından uzak dükkân ve atölyelerde, zor şartlarda üretim yapmaktadırlar. Bu işletmelerimizi bir düzene kavuşturmak için Küçük Sanayi Sitesini DİLGİAD olarak kurmak istiyoruz.  Hatta burada Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi okulu açılacak bir sanayi sitesi olmasını yapacağız.

ÇIRAK VE ARA ELEMAN SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ

Küçük Sanayi Sitesi içinde yer alacak Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezinde gerçek iş ortamında fiilen çalışmak ve meslek öğrenmek isteyen en düşük 14 yaşında olan üst yaş sınırı olmadan vatandaşlarımızın teorik ve pratik mesleki beceri ve eğitimlerinin bir programa göre yapılmasını sağlanarak, onları Küçük Sanayi Sitesindeki işletmeler ile bölgemizdeki OSB’lerde bulunan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu becerili işgücü haline getirerek çırak, usta ve ara eleman olayını da tamamen çözeceğiz dedi.

BAŞKAN ŞAYİR, KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Esnafı ve sanatkarı güçlü olan bir şehir daha güçlü olur, yarınlara daha güvenle bakar. Dolayısıyla sizlerin varlığı ilçemize önemli katkı sunmuş ve sunmaya devam edecektir. Sizlerin oluşturduğu sinerji ile burada emek var, mücadele var onun için varlığınız bizler için önemli. İlçemizde Küçük Sanayi Sitesinin olmayışı büyük bir eksiklik. Sizlerin bu talebi Dilovası’nın var olan değerine daha da değer katacaktır. Bunun için ben elimden gelen bütün gayreti ve desteği sunacağım. Beni esas heyecanlandıran Küçük Sanayi Sitesi içerisinde Mesleki Eğitim Merkezinde yer alacak olmasıyla çırak, usta ve sanayiye ara eleman yetiştirecek bir merkezin varlığı olmasıdır.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Dilovası Belediyesi olarak Küçük Sanayi Sitesinin kurulması yönünde her türlü desteği sağlayacağımız burada bir sizlerle paylaşmaktan da mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü sizler bu kentin gelişmesi ve yerel anlamdaki ticari yaşamın birer parçası olmanızdır. Her atölyede veya işletmede en az üç beş çırağın işe başlamasıyla birlikte onlarca gencimiz meslek sahibi olacak hem de unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımıza sahip çıkacak bir iş gücünü yeniden yeşertmiş olacağız dedi. 

DİLGİAD Başkanı Cihan Sevinç daha sonra Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezli Küçük Sanayi Sitesiyle ilgili projeyi Belediye Başkanı Hamza Şayir’e takdim ederek günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

is-adamlari-(4).jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim