• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Samsunlulardan görkemli açılış

Samsunlulardan görkemli açılış.
Samsunlulardan görkemli açılış

Samsun Kocaeli Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi açılış töreni Vali Seddar Yavuz’un teşrifleriyle gerçekleştirildi. Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye  Başkan V. Yaşar Çakmak,  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Samsun Kocaeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Nazan Başol Can, Gebze Samsunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şakir Töngel, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.  Samsun Kocaeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Nazan Başol Can, Gebze Samsunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şakir Töngel ve dernek üyeleri Mehteran takımı eşliğinde karşılanan Vali Yavuz, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte programın yapılacağı alana geçtiler. 

GÜNEŞİN DOĞDUĞU YER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan  programda  protokol üyelerinin selamlama konuşmalarını yapmasının ardından Vali Seddar Yavuz günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Selamlamalarını yaparak konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Çok büyük zorluklarla büyük bir imparatorluktan sonra yine bağımsız bir devlet kurma yolunda en önemli adımı attığımız şehir Samsun’dur. ‘Güneşin Doğduğu yer’ olarak metafor olarak da kullandığımız, milletimizin üzerinde güneşin doğduğu şehirdir. 19 Mayıs 1919’da milli mücadelemizin başladığı ve uşaklığa hayır dediğimiz, istiklale ve istikbale koştuğumuz o yüzden de kurtuluşun şehri olan Samsun ve Samsunluların bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. 

TÜRK KÜLTÜR MEDENİYETİNİ YAŞATMALIYIZ

Farkımızı, yerel değerlerimizi muhafaza ederek koruyabiliriz diyen Vali Yavuz: “ Anadolu’nun her bir köşesinde ilim ve irfan var, hikmet var. Bizim halk oyunlarımızda, türkümüzde, şarkımızda bile Türk Kültür medeniyetinin damıtılmış hali var. Siz türkü dinlemezseniz, Türk müziği dinelmezseniz, halk oyunları izlemezseniz o zaman batının size dayattığı kültür ve medeniyeti benimsemeye başlarsınız. O zaman siz siz olmaktan çıkmaya başlarsınız. Biz duygusal sebeplerle bu mekanlara açılışa gelmiyoruz. Biz burayı nasıl inşaa etmemiz gerektiğini anlatıyoruz. O yüzden Samsun kültürü burada yaşatılmalıdır. Burada Samsun türküleri söylenmeli, Samsun’un halk oyunları gösterilmeli, gençlerimiz bunları öğrenmeli ve yaşatmalı. Yoksa Amerikan popüler kültürünün kasıp kavurduğu dünyada bütün değerleri yok etmeye başlarlar ve siz de bir gün sonra beğenmediğiniz gibi yaşamaya ve onun gibi düşünmeye başlarsınız.” 

KARADENİZ GENÇ BİR DELİKANLI GİBİDİR

Vali Yavuz, hemşehri derneklerine ne kadar önem verdiklerini şu sözlerle anlattı: “Biz Hemşehri derneklerimizi ziyaret ediyor, tüm değerlerimizin yaşatılmasını istiyor ve ne kadar değeriniz varsa bunlara sahip çıkılmasını gönülden destekliyoruz.  Karadeniz hiç şüphesiz genç ve hırçın bir delikanlı gibidir. Müthiş bir kültür, medeniyet, canlılık ve öz güven var. Aslında Türkiye’nin ihtiyacı olan şey de budur. Karadeniz’in dinanizmi Türkiye’ye çok şey katıyor. Bunu doğru kullanmamız lazım, o yüzden gençlerimizi doğru yetiştirmemiz, donanımlı hale getirmemiz lazım. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek bu asrın Türk asrı olacağı konusunda herhangi bir tereddüt duymuyoruz. Türk asrı derken medeniyetiyle, değerleriyle, inançlarıyla Türk asrından bahsediyoruz.  Değersizleşmiş bir Türk asrından bahsetmiyoruz. Bütün bunları birlikte inşaa edebiliriz. Çünkü Kocaeli’de bunu yapabilecek güç ve enerji var.”

DEVLET ASLINDA VATANDAŞIN HİZMETİNİ GÖRDÜĞÜ ÖLÇÜDE DEĞERLİ VE KIYMETLİDİR

Kocaeli’nin sosyal hizmetler, sosyal yardımlar bakımından inanılmaz hizmetler yaptığının altını çizen Vali Yavuz, Valilik olarak yapılan çalışmalara değinerek şunları söyledi: “Valilik olarak da Kocaeli genelinde neredeyse aylık 150 milyon TL civarında sosyal yardım ve sosyal hizmet yapıyoruz. Dolayısıyla en ücra noktada bile bizim ulaşmadığımız, yardım etmediğimiz kimse yoktur bu şehirde. O yüzden kapı kapı dolaşıyoruz. Kaymakamlarımız, Vali Yardımcılarımız, eşim ve ben 12 bin 500 tane evin kapısını çaldık. Sadece eşim ve ben 2 bin tane eve gittik. Devlet aslında vatandaşın hizmetini gördüğü ölçüde değerli ve kıymetlidir.  Bizde devlet ebed müddettir. Devleti kıymetli ve ebed kılan şey devleti yönetenlerin vatandaşlarına ne kadar sahip çıktığıyla orantılıdır. O yüzden de aziz milletimiz hep ‘Allah devletimize zeval vermesin’ der. Çünkü devletsizliğin ne demek olduğunu bu millet yaşamıştır, öğrenmiştir. Allah bu millete ne bir daha istiklal marşı yazdırsın, ne de 19 Mayıslar ülkede tekrar cereyan etsin. Bunun için de birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirelim, inançlarımıza değerlerimize net bir şekilde sahip çıkalım, bizi azletmek isteyen, birbirimize düşürmek isteyen, parçalamak isteyen hain çetelere, küresel güçlere, Türkiye uzantılarına fırsat vermeyelim, saflarımızı sıkılaştıralım, birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu merkezde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim