• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:47Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:26Yatsı 22:07
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.00
  • Dolar: 32.1989 0.00
  • Euro: 34.8984 0.00

Sağlık Bakanı Koca, son durumu açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, basın toplantısı düzenleyerek rakamları açıkladı. Koca, bugün 76 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.
Sağlık Bakanı Koca, son durumu açıkladı!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya gelmişti.

YENİ ÖNLEMLER ELE ALINDI

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki toplantı, saat 15.00'te başladı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirildi ve yeni önlemler ele alındı.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

Saygı ve selamlarımı arz ederim. Bu süreçte dayanışma içinde olacağız. İzolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmemiz gerekiyor. Bu virüs hepimizi eşit derece tehdit ediyor. Şimdi işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmadığı dönemde bile ilk ciddi tedbirleri aldık. Bu da bilim kurulu idi. Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz.

YENİ BİR KURUL KURULDU: TOPLUM BİLİMLERİ KURULU

Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.

HASTALARIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK ULAŞTIRMAYI BAŞARDIK

Önümüzdeki günlerde test sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu da daha fazla vakaların tespiti demek olacak. Hastalara olabildiğince hızlı bir şekilde tedavi uyguluyoruz. İlaç tedavine erken başlıyoruz. Biz ilaçlarımızı temin ettik. Hastalarımıza ücretsiz olarak ulaştırmayı başardık. İlaç tedavisine erken başlamamız bu mücadele konusunda başarılı olmamızı sağlıyor. Sağlık sistemimizi gücü hepimize gücen verecek düzeyde.

"EVDE İZOLE EDİLMESİ GEREKEN HASTALARIMIZ DİJİTAL YÖNTEMLE TAKİP EDECEĞİZ"

Evde izole edilmesi gereken hastalarımız dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerekirse hemen kendisini uyaracağım bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Bu sistemin detaylarını daha sonra açıklayacağım.

CORONAVİRÜSÜ VAKALARI VE VEFAT EDEN KİŞİ SAYISI

7 Nisan 2020 tarihine ait coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü test sayısı 20.023, vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 256 olarak açıklandı.

Buna göre Türkiye'de toplam coronavirüsü sayıları şu şekilde;

Toplam test: 228.868

Toplam vaka: 34.109

Toplam vefat eden: 725

Toplam iyileşen hasta: 1.582

CORONAVİRÜSÜN YOĞUN OLDUĞU İLLER BELLİ OLDU

"Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla."

"Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile Ankara Üniversitesi'nden Aykut Özkul virüsü izole etmeyi başardılar"

YOĞUN BAKIMLARDAKİ YOĞUNLUK ORANLARI NE DURUMDA?

Bakan Koca ayrıca yoğun bakımlardaki doluluk oranını da açıkladı. Bakan Koca "Şu an bütün Türkiye'de yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 62-63'ü geçmedi." açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA'DAN YENİ ATAMA MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Koca yeni atamalar hakkında bir müjde verdi. Bakan Fahrettin Koca, (Sağlık çalışanları için) Yeni bir atama sürecini başlattık, önümüzdeki birkaç gün içinde bu süreç sonuçlanmış olacak" ifadesini kullandı.

BİNER YATAKLI 2 HASTANE YAPILACAK

Sağlık Bakanı Koca: İstanbul'da 2 tane bin yataklı hastane oluşturulacak. Tek kişilik bin odalı bir hastaneden bahsediyoruz. Bu iki hastaneye prefabrik, pandemi sonrası devre dışı olacak şekilde düşünmedik. İçinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarladık.

eva-frlxgagipfu.png

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim