• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Rus uçağı Karadeniz'e düştü! İlk görüntü geldi

Dünyanın gündemine düşen son dakika haberi... Rusya'da 92 kişiyi taşıyan askeri uçak Karadeniz'e düştü. Kaza yerine ulaşan arama kurtarma ekipleri 2 kişinin cesedine ulaştı. Yerel kurtarma ekipleri uçaktan sağ kurtulan kimseyi bulamadıklarını söyledi.
Rus uçağı Karadeniz'e düştü! İlk görüntü geldi

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154  tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi. İlk açıklamalarda uçaktaki kişi sayısı 91 olarak belirtilmişti, ancak son gelen bilgilerle uçakta 84 yolcu 8 de mürettebat olmak üzere 92 kişinin bulunduğu açıklandı. Bölgede bulunan arama kurtarma ekipleri 2 kişinin cesedine ulaştı. İlk ceset Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulundu.  

ENKAZA ULAŞILDI 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ  izlerine, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini  açıkladı. Uçağın  plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getiriliyor. Uçağın parçalarının bulunduğu Soçi'nin Karadeniz kıyısında yolcuların özel eşyalarına da ulaşıldığı bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Soçi şehrinden  Rusya'nın Suriye'deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan Tupolev Tu-154 tipi uçak  havalandıktan kısa süre sonra radardan kayboldu.

son-dakika-rus-ucagi-karadeniz-e-dustu-ilk-aciklama-geldi-8232401.jpeg

"KAZADA TERÖR İHTİMALİ YOK"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, kazanın muhtemel sebepleri arasında terörizm ihtimalini 'tamamen dışarıda bıraktıklarını' belirtti.

AP'nin haberine göre Ozerov, uçağın teknik bir problemden veya mürettebat hatasından dolayı düşmüş olabileceğini fakat terörizm kaynaklı olamayacağını çünkü uçağın ordunun işletiminde olduğunu vurguladı.

UÇAKTAKİ YOLCU LİSTESİ AÇIKLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan listeye göre, uçakta sekizi mürettebat 92 kişi bulunuyordu. Listede, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi  ile 2 bakanlık yetkisinin ismi yer aldı. 

İsimler arasında Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov ve Doktor Liza olarak bilinen Doktor Elizaveta Glinka, Rus NTV kanalının 3 çalışanı, muhabir Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov ve  Zvezda televizyonundan muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy bulunuyor. Aynı zamanda Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesinin de uçakta olduğu belirtiliyor.

Uçakta bulunduğu düşünülen Rus televizyon kanalı NTV'nin ses kayıtçısı Yevgeniy Tolstov uçuştan önce Facebook hesabından uçağın resmini paylaşmıştı.

Rus kanalı içinde 92 kişinin bulunduğu düşen uçakta bulanan yayın ekibinden 3 çalışanın fotoğraflarını yayınladı.

fft16_mf8232113.jpeg

SURİYE'DE KONSER VERMEYE GİDİYORLARDI

Rusya Savunma Bakanlığı uçakta bulunan Kızıl Ordu Korosu'nun Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye gittiğini açıkladı.

Uçağın yerel saatle 05:20’de havalandığı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

BU AY İKİNCİ UÇAK KAZASI

Aralık ayının başlarında başka bir Rus Savunma Bakanlığı’na ait uçak Sovyet dönemnden kalma bir askeri üsse acil iniş yapmak istediği için Sibirya’da düşmüştü. 39 kişi taşıyan uçakta ölen olmamış, yaralı 32 kişi hastanede tedavi altına alınmıştı.

POLONYA  CUMHURBAŞKANI'NIN ÖLDÜĞÜ UÇAK DA AYNI UÇAK

Çok uzun yıllardır Sovyet ve Rus havayollarında en çok kullanılan uçak Tu-154...  Uçağım üç motoru var, dar gövdeli ve orta menzile sahip... 1960'lı yılların ortasında tasarlanan Tu-154, 1972 yılında kullanımına başlandı ve yeni motor ve donanımlarla 1986 yılında modernize edildi.

Can kayıplarının görüldüğü 39 kaza yaptı. Ancak bu kazaların çok azı teknik sorunlardan kaynaklandı. Kazaların önemli bir kısmının nedeni hava koşulları ve hava trafik kontrol kulesinin yaptığı hatalar. Birkaç tanesi Lübnan, Gürcistan ve Afganistan'daki çatışmalarda düştü.

2000'li yıllarla birlikte emekliye ayrılmaya başlandı. Rus havayolu şirketi Aeroflot, 2010 yılında filosundan bu uçakları çıkardı. Dünyada şu anda kullanımda olan yaklaşık 50 adet bulunuyor. 

Nisan 2010'da Rusya'nın batısındaki Smolenks kentinde Tu-154 tipi bir uçak düşmüş ve aralarında Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin de olduğu 96 yolcu yaşamını yitirmişti.

Sibirya Havayolları'na ait bir başka Tu-154 tipi uçak da Ekim 2001'de Karadeniz üzerinde vurularak düşürülmüştü. Uçakta bulunan 78 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'den Rusya'nın Novosibirsk kentine gitmekte olan uçağın yolcularının önemli bir kısmını İsrailliler oluşturuyordu.

Ukrayna ordusu ilk etapta olayla hiçbir ilgisi olmadığını açıklamış ancak daha sonra yetkililer, uçağın bir tatbikat sırasında kazara vurulmuş olabileceğini söylemişti.

son-dakika-rus-ucagi-karadeniz-e-dustu-ilk-aciklama-geldi-8232403.jpeg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim