• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

ROSCONGRESS VAKFI ST. PETERSBURG ULUSLARARASI EKONOMİK FORUMU 2024 TÜRKİYE'DE

İstanbul, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nun himayesinde, Roscongress Vakfı temsilcilerinin, hükümet yetkililerinin, sektör derneklerinin ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı.
ROSCONGRESS VAKFI ST. PETERSBURG ULUSLARARASI  EKONOMİK FORUMU 2024 TÜRKİYE'DE

İstanbul Mandarin Hotel’de düzenlenen oturumunun ana konusu “Rusya ve Türkiye arasında gelecek vaat eden iş birliği yollarının genişletilmesi” oldu.

Uzmanlar, küresel değişimlerle Rusya ve Türkiye pazarları arasındaki iş birliğinin genişletilmesi eğilimini değerlendirdi. Katılımcılar, yeni pazarlar oluştururken riskleri nasıl en aza indirecekleri ve modern zorlukları işlerinin gelişimi için karlı fırsatlara nasıl dönüştürecekleri konusundaki seçenekleri değerlendirdi.

Konuşmacılar arasında Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov; Türkiye-Rusya İş Konseyi Türkiye Başkanı İzzet Ekmekçibaşı; Roscongress Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Alexander Stuglev; Rusya'nın Türkiye Ticaret Temsilcisi Yardımcısı Evgeny Efremov - Ticaret Misyonu İstanbul Ofisi Başkanı; Dr. Artunç Kocabalkan, Ekonomist; traceCORE CEO'su Alexander Makarov; AR Solutions'ın kurucusu ve CEO'su Alexandr Radkevich; FESCO Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Ticari Direktör Yardımcısı Nelli Vladimirova; Albayrak Holding Rusya Şubesi Başkanı Cumhur Güzelçiftçi; ve Zecurion İş Geliştirme Direktörü  ve Russoft Türkiye Temsilcisi, Rusya-Türk Diyalog Derneği Bilgi Teknolojileri Komitesi Başkanı, Türkiye Uzmanı Ivan Staarodubtsev yer aldı.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov etkinlikte; “Türkiye ve Rusya, stratejik potansiyeli yüksek diplomatik ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye devam ediyor. Ülkelerimiz, enerji ve altyapı sektörlerinde başarılı ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda uzun yıllara dayanan işbirliği deneyimine sahiptir. Etkileşim yollarının genişletilmesi sadece devletlerarası ilişkiler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda karşılıklı yarar sağlayan yatırımlar ve başarılı iş geliştirme fırsatı da sağlıyor” şeklinde konuştu.

78c3cab7-6887-4158-892a-ebd48a2036aa.jpg

Roscongress Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Alexander Stuglev ise “St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu, Rusya-Türk iş ilişkilerinin gelişmesinde kilit rol oynayan bir etkinliktir. Türk iş dünyasının SPIEF'e katılımı sayesinde, küresel dönüşüm koşullarında, mümkün olan en kısa sürede, niteliksel olarak yeni bir karşılıklı yarar sağlayan işbirliği düzeyine ulaşabileceğiz" dedi
Dünyanın en büyük ve en önemli iş etkinliklerinden biri olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu, geçtiğimiz 26 yıl boyunca küresel ekonomik gündemdeki önemli konulara odaklanan, önde gelen uluslararası bir etkinlik olma statüsünü her sene pekiştirdi. Katılımcıların sürdürülebilir kalkınma adına en iyi uygulamaları ve uzmanlıkları paylaşabilecekleri toplantının İstanbul ayağında, Rusya-Türk iş birliği ortamı, etkili bir yatırım yaklaşımının geliştirilmesi, teknolojik gelişimde ortaklık ve yeni ekonomik gelişmelerle yeni lojistik güzergahların inşası ve verimliliği konularına ayrı ayrı vurgu yapıldı. Panel katılımcıları ayrıca Türk pazarını haksız rekabetten korumak, devlet gelirlerini güvence altına almak, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılıkla mücadele etmek için Rus dijital çözümlerinin ve yeni teknolojilerin Türkiye'de uygulanması olanaklarını da tartıştı.

Türkiye-Rusya İş Konseyi Türkiye Başkanı İzzet Ekmekçibaşı ise “Türkiye ve Rusya önemli ticari ortaklar. Ayrıca Rusya'da çeşitli sektörlerde güçlü Türk yatırımları da var. Yatırım projelerini, ticari ve ekonomik ilişkileri teşvik etmeye yönelik girişimlerin ön plana çıktığına, iki tarafın iş dünyası için fırsatlar yarattığına tanık olmaktayız” diye konuştu.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu 5-8 Haziran 2024 tarihlerinde St. Petersburg'da gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim