• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:59Güneş 05:43Öğle 13:05İkindi 17:00Akşam 20:18Yatsı 21:55
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10218.58 -0.49
  • Altın: 2444.587 -0.40
  • Dolar: 32.193 -0.08
  • Euro: 34.7877 0.51

Özel Halk Otobüslerine 17 Milyon TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Olağanüstü Meclisi Toplantısı’nda Coronavirüs nedeniyle maddi zorluklar yaşayan özel halk otobüsçülerine 17 milyon TL’lk destek komisyondan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.
Özel Halk Otobüslerine 17 Milyon TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 8 madde görüşülüp karara bağlandı. Mecliste hem divan hem de meclis üyeleri ayrı ayrı oturdu. Meclis öncesi 109 araç alımı teklifi maddesi gündemden çıkarıldı.  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükakın, “Meclisimizin 100. yıl dönümü. Yarın saat 21.00’de balkonlarımızdan İstiklal Marşı okuyarak, birlik ve beraberliğimizi göstererek inşallah kutlayacağız. Şimdiden Ramazan Ayınızı da tebrik ediyorum. İnşallah milletimiz en kısa sürede kurtulur” dedi.

 

KRİTİK PROJELER

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım işinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Devri ile ilgili protokolün imzalanması konusunda başkanlık makamına yetki verilmesi ile ilgili olarak Büyükakın, “Şehir hastanesi yapımı hızla ilerliyor sona yaklaşıldı.  Ulaşımı ciddi bir problem teşkil edecek. Günlük toplam 50 bin yolcunun güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için tramvay hattı projelendirilmişti.  Buradaki projenin ortak yapılması konusunda mutabakata vardık. Kamulaştırma bedelleriyle 300 milyon TL’yi bulması beklenen proje Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak.  Bunlar şehrimizin kaynaklarının şehrimize kalması konusunda son derece kritik projeler. Bir an önce protokolü imzalayıp sürecin başlaması lazım” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

 

OTOBÜSÇÜLERE 17 MİLYON TL

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli’de faaliyet gösteren özel halk otobüslerine verilecek 16 milyon TL’lik destek, hakkında Büyükakın, “Diğer esnafımıza oranla çok daha büyük kayba uğradı. Seferleri yapamaz hale geldiler. Toplu taşıma esnafımızla da temas halindeydik. 7 metrenin üstündeki ve altındaki araçlara bir düzenleme yaptık. Aşağı yukarı 17 milyon 600 bin TL civarı bir tutarı toplu taşıma esnafımıza destek ödemesi olarak vereceğiz. Bunu bütçe imkanlarımız doğrultusunda belli aralıklarla, taksitle ödeyeceğiz” dedi.

 

PANDEMİ YETKİSİ

Mecliste, pandemi süresince ihtiyaç duyulan ve meclis uhdesinde bulunan acil alınması gereken ve pandemiyi ilgilendiren kararların encümen tarafından alınması için yetki talep edildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir gündem maddesine itiraz etti. CHP’nin encümende olmadığını hatırlatan Taşdemir, “Biz bu süreçte meclisin toplanmasını doğru buluyoruz. Bu yetkinin encümene devredilmesine gerek yok” ifadelerinde bulundu. Encümende karar alınmadan önce muhalefet ile görüşeceklerini bildiren Büyükakın, “Hızlı hareket edilmesi için çalışma yapılması adına bu kararı almamız gerekiyor” dedi. Encümen’de alınacak kararların muhalefete sunulmasının ardından kabul edilmesi kararı ile oy birliği ile geçti.

 

ŞEHRİMİZE KAZANÇ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Pandemi sürecinde diğer kurum ve kuruluşlarla yapılacak ortak projelerde başkanlık makamına protokol yapma yetkisinin verilmesi maddesi hakkında Büyükakın, “Yoğun bakım ünitesinin yapılması şehrimiz açısından bir kazançtır. 250 yataklı yoğun bakım ünitesinin kazandırılması kıymetli bir şeydi. Dönümün 40’a kadar çıkması gerekebilir. Prefabrike bir yapı olacak. Alanın büyüklüğünü kısıtlamayalım” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

 

TOPLAM 200 MİLYON TL AKTARIM

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nın, Belediye iştiraklerinden Ulaşımpark A.Ş.’ye 25 Milyon TL’lik sermaye artımı yapılması ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı bütçelerine toplam 175 milyon TL aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

OTOPARKLARDAN PARA ALINMASIN TALEBİ

Kiralık taşınmazların 3 ay süreyle kiraların ertelenmesi ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.  İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Cambaz  “Otoparklardan para alınmasın” dedi.  Büyükakın ise ”Bu husus var. Dediğiniz gibi almayalım ama sokağa çıkmayı teşvik etmek gibi olabiliriz” dedi.

ozel-halk-otobuslerine-17-milyon-tl750909f30d2dde459163.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim