• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 9°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10319.96 1.59
  • Altın: 2465.915 -0.01
  • Dolar: 32.2447 0.05
  • Euro: 35.0774 -0.14

ÖĞÜT, ÇILDIR GÖLÜ TURİZMİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ülkemizin en büyük göllerinden biri olan ancak diğerlerindenfarklı olarak kışın tamamen buz tutması ile ünlü Ardahan, Çıldır Gölünün kış ve yaz turizmine açılması için Kalkınma Bakanlığı’na yeniden başvuruda bulundu.
ÖĞÜT, ÇILDIR GÖLÜ TURİZMİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Öğüt’ün başvurusu üzerine Kalkınma Bakanlığı tarafından Çıldır gölü ile ilgili yapılan ve tasarlanan proje ve teşvik çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Öğüt, yapılmakta olan ve tasarlanan çalışmalar için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teşekkür ederken, bu çalışmaların yeterli olmayacağını ifade ederek, yatırımların daha kapsamlı, doyurucu olmasını, yeterince kaynak ayrılmasını istedi. 

HEM KIŞ HEM YAZ SPORUNA MÜSAİT

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde,”Ardahan, Çıldır Gölünün yüzölçümü 123 kilometre ve doğu Anadolu bölgesinin en büyük Tatlısu ve en büyük 2 gölüdür. Deniz seviyesinden yüksekliği 1959 metre ve gölün derinliği 42 metre tektonik oluşumlu bir göldür. Yılın dört mevsiminde yapılabilecek balıkçılık gölün en büyük özelliğidir. Çıldır gölünün kışın buz tutmasından dolayı açık hava buz pisti oluşturmaktadır. Buradan hareketle göl üzerinde her türlü kış sporlarının yapılmasına iman vermektedir. Ardahan Çıldır Gölü yaz aylarında, gölde her türlü yüzme yarışmaları ile yelken, kürek, kano ve sürat motor yarışmaları yapılabilecek durumdadır.”dedi.Öğüt, Ardahan Çıldır gölünün turizme açılması için acilen yıldızlı otellerin yapılması gerekmektedir. Bunun içinde Ardahan ve Çıldır Gölüne çok yıldızlı oteller yapılması konusunda yeni teşvik yasaları çıkaracak mısınız diye yöneltti.

OTEL VE LOKANTA, DAĞ VE YAYLA EVLERİNE DESTEK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından Öğüt’e verilen yanıtta, “Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğüne giren yeni teşvik sisteminde 6 bölgede yer alan Ardahan, Bölgesel Teşvik Uygulamaları kapsamında KDV istisnası, gümrük muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, gelir ergisi stopajı desteği, sigorta prim desteği, faiz desteği, yatırım ve yer tahsisi destek unsurlarından yararlanabilmektedir. Mevcut sistem kapsamında, oteller, lokantalar, lokantasız oteller, dağ evleri, tatil köyleri ve yayla evleri desteklenmektedir. Halen bu uygulama devam etmektedir. Yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte Ardahan’da 5 yatırım teşvik belgeli yatırımda 37 milyon tl sabit yatırım, 200 kişilik istihdam öngörülmüştür. Bunlar içerisinde turizme yönelik 1 yatırım teşvik belgeli yatırım olup bu kapsamda 2 milyon sabit yatırım ve 22 kişilik istihdam öngörülmüştür.Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2014-2023 TRA2 Bölge planı(Taslak) kapsamında Çıldır gölünün su sporları ve göl turizmine uygun şekilde ve planlı gelişiminin sağlanmasına yönelik çalışmalar öngörülmüştür. Bu doğruluda Çıldır gölünün önümüzdeki dönemde Kars be Ardahan il Özel İdarelerince müştereken planlama çalışmalarının gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.”dedi.

10 ADET YARIŞ KAYIĞI, 2 KURTARMA BOTU, 1 ADET 1 ADET YÜZER İSKELE 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yine Bakan Yılmaz’a “Kış sporlarının yapılacağı spor malzemeleri ile yazın su sporları yapılacağı spor malzemeleri gönderilecek mi?”diye sordu. Yılmaz verdiği yanıtta, “Serhat Planlama Ajansı 2013 Kurumsal Kapasite ve Beşeri Sermayenin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ardahan Üniversitesinin “Çıldır Yüksek İrtifa Su Sporları Kamp Merkezi Projesi” başlıklı ve 210.079 tl toplam bütçeli projesine 189.069.75 tl tutarında mali destek sağlanması hususu sözleşmeye bağlanmıştır. Projenin 2014 Eylül ayı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. 500 metrekare tam teçhizatlı su sporları kamp tesisinin kurulmasının amaçlandığı bu proje ile su sporları alt yapısının hazırlanması amacıyla 5 adet yarış kanosu, 10 adet yarış kayığı, 2 adet plastik kurtarma botu, 1 adet kurtarma motoru ve botu ile 1 adet yüzer iskele alınması planlanmaktadır.Öğüt’ün bir başka sorusu ise, “Türkiye su sporları yarışmaları yapılacağı takvim içine alınacak mı?”oldu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITIM YAPILACAK

Bakan Yılmaz verdiği yanıtta, “Çıldır yüksek irtifa su sporları kamp merkezi projesi ile yapılacak tesislerin yurtiçinde en az 20 kulübe, yurtdışında ise en az 16 ülke federasyonuna ve en az 2 uluslararası kano kuruluşuna tanıtımının yapılması planlamaktadır.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim