• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10208.65 0.00
  • Altın: 2395.066 -1.33
  • Dolar: 32.3403 -0.46
  • Euro: 34.7603 -0.24

Müdür adayları yarın sözlü sınava girecek!

İlk defa veya yeniden müdür olarak görevlendirilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran eğitimciler yarın başlayacak ve 23 Ekim’e kadar sürecek olan sözlü sınava hazırlanıyor. Sınavda eğitimcilere 3 soru sorulacak.
Müdür adayları yarın sözlü sınava girecek!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk defa veya yeniden müdür olarak görevlendirilmek için başvuru yapan ve değerlendirmeye tabi tutulan eğitimcilerin aldıkları puanları ve eğitimcilerin sıralamasını açıkladı. Gebze’den Makine Teknik Öğretmeni Ahmet Turan’ın 30 puan üzerinden 28.87 puan alarak birinci olduğu değerlendirmede Gölcük’ten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Kaya 28.9 puanla ikinci, Darıca’dan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yunus Kayhan ise 28.3 puanla üçüncü oldu.
 
ATİLLA DEMİR 21. OLDU
Kocaeli Anadolu Lisesi’nin başarılı müdürü Atilla Demir de değerlendirmeye girdi. 75 puanlık ilk değerlendirme sonucu 74 puan alan ve müdürlük görevi sona eren Demir, yeniden müdür olarak görevlendirilmek için girdiği değerlendirmede 1370 eğitimci arasında 22. oldu. Kentin sevilen simalarından Erdoğan Davut da ikinci değerlendirme için başvuranlar arasındaydı. Davut değerlendirme sonucu 22. oldu. Eğitimcilerin bir sonraki adımı sözlü sınav olacak. 3 grupta yarın başlayacak ve 23 Ekim’e kadar sürecek sözlü sınavda müdür adaylarına kapalı zarfta 3 soru sorulacak.
 
3 BÖLGEDE YAPILACAK
Sözlü sınav 25 puanlık olacak. Sözlü sınav sonrasında eğitimciler mülakata alınacak. Sözlü sınav İzmit Halk Eğitim Merkezi, Uluslararası Gençlik Merkezi ve Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mülakatta eğitimcilerin konuşmasından kılık kıyafetine kadar birçok konunun değerlendirileceği mülakat da 75 puanlık olacak. Eğitimcilerin müdür atamasında değerlendirmeye alınabilmesi için mülakattan en az 70 puan alması gerekecek. 70 puanın altında bir puan alan eğitimciler meslek yaşantılarına öğretmen olarak devam edecek.
 
ÖĞRETMENLİK TERCİHİ
Öte yandan 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başlamadan özel bir değerlendirmeye tabi tutulan ve değerlendirme sonucunda 74 puanın altında kalarak müdürlük görevinden alınan 214 eğitimciye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geçtiğimiz hafta çağrı yapıldığı öğrenildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin eğitimcilere; “10 Ekim Cuma gününe kadar okul tercihlerinizi bize bildirin. Bildirim yapmadığınız takdir biz rastgele atama yapacağız” dediği iddia edildi. 214 eğitimci tercih yaparak geçtiğimiz hafta cuma günü yetkililere iletti.
 
2 AYDA 3 DEĞİŞİKLİK
Görevden alınan müdürler şimdi kısa süre içerisinde meslek branşlarına göre öğretmen olarak çeşitli okullara atanacak. Bu süre zarfında yarın başlayacak olan sözlü sınav süreci ve mülakatlar tamamlanacak. Yeniden müdür olarak görevlendirilmek için başvuran kimi eğitimciler öğretmen olarak görev yaparken değerlendirme sonucu yeniden müdür olarak atanacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde birçok isim sadece 2 ay içerisinde müdürlükten alınıp, öğretmenliğe atanıp sonra yeniden müdür olarak atanmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim