• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:51Güneş 05:38Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:23Yatsı 22:02
    • 8°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10158.63 0.00
  • Altın: 2471.061 -0.00
  • Dolar: 32.1553 -0.12
  • Euro: 34.9051 0.74

Metal İşçileri Bakanlar Kurulu Kararını Dikkate Almadı!

Metal iş kolunda Bakanlar Kurulu’nun “Grev erteleme” kararı işçiden döndü. DİSK BMİS Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu altı işyerinde dün gece üretim başlamadı…
Metal İşçileri Bakanlar Kurulu Kararını Dikkate Almadı!

Metal iş kolunda işçilerin örgütlü olduğu DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası ile işverenlerin örgütlü olduğu MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından başlayan greve Bakanlar Kurulu’nun “Milli Güvenlik” gerekçesiyle aldığı “erteleme” kararı işçiden döndü. Şubenin örgütlü olduğu altı işyerinde dün gece 24.00’te başlaması gereken üretim başlamadı, işçiler grevi sürdürdü. Bu hafta sonu boyunca işçilerin fabrika önündeki bekleyişleri sürecek. Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanlar Kurulu’nun bugün 14.00’te gerçekleştireceği toplantı sonrası ise net karar açıklanacak. Öte yandan fabrikaların işgal edileceğine dair duyum ise dün gece itibariyle hayata geçmedi.

SERDAROĞLU: MESS DAĞILIYORDU

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu dün gece Gebze’ye gelerek fabrikaları ziyaret etti ve fabrika önünde bekleyen işçilere konuştu. Hükümet’in erteleme kararıyla müdahale etmemesi durumunda MESS’in dağılmak üzere olduğunu öne süren Serdaroğlu tüm sermaye örgütlerinin BMİS’i yönelik bir tavrı ve baskısının olduğunu, bunun Çelik-İş ve Türk Metal gibi kontra sendikalar işbirliğinde yapıldığını öne sürdü. İki gün boyunca fabrikalar önünde bekleyişin süreceğini belirten Serdaroğlu bugün 14.00’te BMİS Genel Merkezi’nde Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştireceklerini belirtip, “Başkanlarımızı dinleyerek işçilerimizin genel eğilimlerinin ne olacağını öğrenecek ve ona göre taktik belirleyeceğiz” diye konuştu. Öte yandan BMİS Başkanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında alınacak kararın akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.

İŞGALİN DİREĞİNDEN DÖNÜLDÜ

BMİS Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın da gazetemize yaptığı değerlendirmede dün gece itibariyle fabrika işgalinin söz konusu olmadığını ama 24.00-08.00 vardiyası öncesi konunun gündemde yer aldığını dile getirdi. Aydın bugün BMİS Başkanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararın Gebze’de de harfiyen uygulanacağını kaydedip, “Biz bu süreçte de işçimizden gelecek meyille hareket edeceğiz. Bakanlar Kurulu’nun aldığı grev erteleme kararı kabul edilemez bir karardır” diye konuştu.

GEBZE’DE 6 FABRİKADA 3 BİN İŞÇİ

BMİS Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Alstom ve Dostel ile birlikte Schneider Elektrik’in iki işyerinde, bu işyerlerinin MESS’ten kendisini arındırması ile birlikte toplu iş sözleşmeleri imzalanmıştı.

Şubenin örgütlü olduğu diğer işyerleri Sarkuysan, Kroman Çelik, Çayırova Boru, Yücel Boru, Alpek ve Cengiz Makine işyerlerinde ise 3 bin işçi dün gece 24.00’ten itibaren uygulamaya giren grev erteleme kararını tanımayıp üretimde bulunmadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim