• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 -0.03
  • Dolar: 32.4246 -0.15
  • Euro: 34.6533 0.03

Mehmet Güney Konferans Verdi

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney Gebze’de konferansta konuştu.
Mehmet Güney Konferans Verdi

Mehmet Güney: “İslam ümmeti olarak her türlü aşırılıktan uzak durmalıyız. İtidal üzere olmalıyız. Kur’an bizi orta yolu tutan vasat ümmet olarak tanımlıyor ”

HEPİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİN PAYDAŞI OLALIM

Gebze İMH tarafından düzenlenen “Ümmet Dayanışması ve İnsanlığa Çağrımız” başlıklı konferans Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gebze İMH yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Taşlı’nın sunuculuğunu yaptığı programda sinevizyon gösterisi ile birlikte okunan şiirler geceye renk kattı. Türkiye ve bölgede yaşanan son gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, çözüm süreciyle ilgili yaşanan son gelişmelerin Türkiye için hayırlı bir adım olduğunu ifade ederek, “Bizler hepimiz STK’larla birlikte çözüm sürecinin paydaşı olmalıyız. 30 yıldır yaşanan bu çatışma bittiğinde Türkiye’nin geleceği daha aydınlık ve parlak olacak” dedi.

BATININ İNANADIRICILIĞI KALMADI

Batının bölgede ve tüm dünyada izlediği işgalci ve sömürgeci politikalarla hiçbir inandırıcılığının kalmadığını vurgulayan Mehmet Güney şöyle devam etti:

“Batının artık inandırıcılığı kalmadı. Sorumluluk artık bizde. Sıra sizlere, bizlere geldi. Dersimizi çalışıp kan akıtmadan, can almadan Müslümanca bir dünya inşa edelim. Bölgemizi ve tüm insanlığı kurtaracak iksir İslam’dır. Doğu da, Batı da Allah’ındır. İnancımızı ve düşüncemizi doğru anlatıp insanlığın dikkatine sunalım. Biz dünyanın en büyük ailesiyiz. Bunun adı ümmettir. İzzet ve itibar sadece İslam’dadır ve takvadadır”

HER TÜRLÜ AŞIRILIKTAN UZAK DURALIM

İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak bu toplumun yerli vicdanıyız. Her türlü aşırılıktan, ifrat ve tefritten arındırılmış, orta yol üzere yürümek mecburiyetindeyiz. Bu bir korkaklık taviz değil, olması gereken budur. İslam dünyasında mazlum halkların başlarına gelenler bizim vicdanımızı kanatıyor. Çünkü bizler bir aileyiz, ümmetiz. Bir bedenin uzuvları gibiyiz. Irki, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun bir binanın taşları gibiyiz. Bizler insani ve İslami her eylemin yanında olacağız. Bedeli ne olursa olsun. İhtilafın değil, birliğin ittifakın adresi olacağız. İtidal üzere olan her hareketle beraberiz. İfrat ve tefrite kayanlarla bizim işimiz olamaz”

CİHADCILIK ADINA BAŞKALARININ KONU MANKENİ OLANLAR VAR

Konuşmasında İslam dünyasında devam eden çatışmalar üzerinde de duran Mehmet Güney, “Öncelikle bu çatışmalar kimin işine yarıyor. Kimlerin canı ölüp, kimlerin kanı akıtılıyor. Maalesef bugün cihadcılık adıyla başkalarının konu mankeni olanlar var. Şeyh Şamil, Ömer Muhtar, Aliya İzzetbegoviç İslam adına hiçbir zaman bizim yüzümüzü kızartmadı. Allah aşkına kafes içinde insan yakmak, baş kesip televizyonlarda teşhir etmek nasıl bir anlayışın ürünüdür” dedi.

Güney, Türkiye’de 28 Şubat sürecinde akıl tutulması yaşandığını ifade ederek, “Hayır hasenat yapanlar bile fişlendi. İnsanlar işlerini kaybetti, başörtülü okumak yasaklandı, devlet kendi evlatlarını bu ülkede barındırmadı. O yıllar ayıplı ve kayıplı yıllardı” dedi.

STK’LARLA TANIŞMA TOPLANTISI

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, konferans vermek için geldiği Gebze’de bölgedeki STK’lar ve bürokratlarla tanışma yemeğinde bir araya geldi. Bayramoğlu Basın İlan Kurumu tesislerinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Gebze ilçe başkanı Hasan Soba ve yönetim kurulu üyeleri ve Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Batuk ile  Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren STK başkanları iştirak etti. Mehmet Güney karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda yaptığı konuşmada Gebze’nin sanayisi ile birlikte STK’ları ile güçlü olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

ÇATIŞMAYI DEĞİL BİRLEŞME KÜLTÜRÜNÜ İNŞA EDECEĞİZ

Kürt sorununu çözmeye yönelik son gelişmelerin umut verici olduğunu ifade eden Mehmet Güney, “Bu ülkenin yerli taşları bir problemi gördü ve çözüyor. 30 yıldır devam eden bir kirli savaşın bitmesinin sinyallerini yaşıyoruz. Biz birbirimize mecburuz. Birlikte olduğumuzda rahmet ve bereket kapıları açılır. Alevi problemi de çözüldüğünde bu ülke büyüyecek. Gücüne güç katacak. Bu büyümenin hepimize faydası var. Bizler başta STK’lar olmak üzere çözüm sürecinin paydaşı olmalıyız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim