• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:00Güneş 05:44Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:17Yatsı 21:53
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10268.58 0.20
  • Altın: 2432.948 0.16
  • Dolar: 32.2359 0.10
  • Euro: 34.7716 0.07

KSO Başkanı Zeytinoğlu açıkladı!

KSO Başkanı Zeytinoğlu açıkladı!
KSO Başkanı Zeytinoğlu açıkladı!

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak olarak Kocaeli Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde yürütülen ‘pilot proje’ kapsamında 14 bin işçiye ücretsiz Korona testi yapıldığını, ücretsiz test yapılan işçi sayısının kısa zamanda daha da artacağını söyledi.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) tarafından kurulan ve günde 5 bin testin yapılabildiği laboratuvarda, işçilerden alınan örneklemlerin hızla test edildiğini ifade eden Ayhan Zeytinoğlu;  sanayi kuruluşlarından gelen test taleplerinin de arttığını söyledi.

Kocaeli’de virüs tehdidinin yüksek olması nedeniyle, kısa bir süre önce ve olabildiğince hızla başlatılan proje kapsamında; işçilerin ağız ve burunlarından örneklem almak için bizzat fabrikalara gidildiğini, bu şekilde hem zaman kaybının, hem yeni bulaşlara yol açabilecek yığılmaların önlendiğini söyleyen Ayhan Zeytinoğlu;  “ 11 Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ile oluşturduğumuz kurul tarafından alınan teklikler sonrasında örneklem almak üzere bir İş Güvenliği ve Sağlığı kuruluşu görevlendirildi. Bu kuruluş COVID 19  testlerine esas olmak üzere fabrikalarda işçilerin ağız ve burunlarından örneklem alınması, alınan örneklemlerin barkodlanarak, soğuk taşıma zinciri aracılığı Test Merkezi’ne test edilmek üzere teslim edilmesini sağlıyor.” dedi. Görevlendirilen kuruluşun 60 kişilik 20 mobil ekip kurduğunu, bu ekiplerin devlet kuruluşları tarafından eğitildiğini söyleyen Ayhan Zeytinoğlu: “ Bu kuruluşa ödenen kişi başına KDV dahil 30 TL tutarındaki  bedel, fabrikalarında çalışan işçilerin Korona testinden geçmesini isteyen işverenler tarafından ödeniyor.” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılan Korona virüs testlerinin de ücretsiz olduğunu ve işçilerin cebinden tek kuruş çıkmadığını söyleyen Ayhan Zeytinoğlu:  “Bu hizmet işçi dostu bir uygulamadır. Bu yönüyle tüm bilim adamları tarafından gerekliliği dile getirilen önleyici bir tarama hizmetidir. İkinci olarak bu talep asıl olarak herhangi bir otorite ya da kuruluş tarafından zorla yaptırılan bir uygulama olmayıp, bütünüyle Korona virüsün işletmelerde yayılımını önlemeye yönelik olarak yapılan toplantılar esnasında sanayiciler tarafından gerçekleştirilmesi istenen bir talep olarak gündeme gelmiştir. Sonuç olarak sanayiciler açısından testler zorunlu değil, bütünüyle isteğe bağlıdır. Bu çerçevede isteyen sanayicilerin fabrikalarında çalışan işçiler bizzat çalışma yerlerinde örneklem alınarak edilmiş oluyor.” dedi.

İşverenlerin proje uygulamasından memnuniyetini dile getiren Ayhan Zeytinoğlu:

“İşletmelerde Korona virüs ile mevcut yasal zorunluluklar çerçevesinde yapılan mücadele sırasında, virüs belirtileri ortaya çıktıktan sonra geç kalınmış olunmakta, vakaya yakalanan işçimiz açısından ağır tedavi süreçlerinin başlaması zorunlu olmaktadır. Ayrıca belirtiler ortaya çıktıktan sonra bu kez sözkonusu vakanın daha önce etkileşim içinde olduğu kişilerin de bulunması zorunluluğu, fabrikalarda karantinalara, zorunlu duruşlara yol açmaktadır. Bu nedenle önleyici taramalar kapsamında yapılan testlerle, Korona virüsün daha başlangıç aşamasında tespit edilmesi mümkün olmaktadır. Böyle olunca da fabrikalarda karşılaşılan Korona virüs vakalarına, daha belirti vermeden teşhis konularak, çok daha kısa zamanda, çok daha düşük maliyetlerle tedavi sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Sanayiciler olarak Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müteşekkür olduklarını dile getiren Ayhan Zeytinoğlu, Kocaelili sanayicilerin öncü olduğu bu projenin pandemi ile mücadele, işçi sağlığının korunması ve aynı zamanda üretim sürecinin kesintisiz devam ettirilmesi bakımından Türkiye sanayi için de örnek olacağını, başarılı sonuçların alınmasıyla birlikte genişletilerek diğer sanayi yoğun illerde de uygulanacağını söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim