• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Korkunç Bonzai Raporu

Uyuşturucu trafiğini takip eden polislerin anlattıkları çarpıcı tespitler rapor olarak İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.
Korkunç Bonzai Raporu

Kimliklerini gizleyerek uyuşturucu satıcılarının arasına giren polislerin elde ettiği bilgilerden derlenen 980 sayfalık rapor, uyuşturucu kullanımının giderek büyüyen bir tehdit olduğunu tanıklıklarıyla ortaya koyuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 16 Eylül 2013-23 Haziran 2014 tarihleri arasını kapsayan raporunun çıkış noktasını, 'uyuşturucu maddelerin okul çevrelerine kadar inmesi ve kullanım yaşının küçük yaş gruplarına kadar düşmesi ' oluşturdu. Bir anlamda Türkiye'nin uyuşturucu haritasını ortaya koyan raporda ilgili diğer bakanlıkların ve devlet kurumlarının alması gereken tedbirler de sıralandı.

GÜNLÜK 6 BİN LİRA CİRO 

Raporda 'Gizli soruşturmacı' adıyla yer alan ve uyuşturucu tacirlerinin arasına giren polisler, önünde kuyruk oluşan uyuşturucu tezgâhlarına dair tespitlerini şöyle anlattı: “Fatih bölgesinde 3-4 gramlık net bonzai paketleri 150 ile 200 TL arasında satılmaktadır. Son birkaç sene içinde sokaklar inanılmaz sayıda torbacı ile doldu. Artık gidip torbacı aramanıza gerek kalmamaktadır. Bir eroin tezgahı günlük olarak ortalama 5 bin ile 6 bin TL arasında ciro yapmaktadırlar. Bazı uyuşturucu tezgahlarında inanılmaz bir satış trafiği olmaktadır. Biz bile bu tezgahlardan mal almak için defaten sıraya girdik. Adamlar resmen 'acele etmeyin herkese yetecek kadar mal var' diye konuşuyorlardı.”

HAVA PARASINA TEZGAH 

Raporda ayrıca şu tespitlere yer veriliyor. “Esrarın yerini bonzai alıyor. Çeteler, hırsızlar, kapkaççılar, cezası ve riski az, kazancı yüksek olan bu alana yöneliyor.

Torbacılar ağırlık olarak İstanbul Tarlabaşı'nda faaliyet gösteriyor. Son zamanlarda satış işlerinde Suriyeliler de kullanılıyor. Mersin'de ise 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarının mesken tuttukları kaldırımları bile 60-70 bin lira hava parasıyla devrediliyor. İstanbul'da her semtinde 100 ile 350 arasında uyuşturucu tezgahı bulunuyor. Halk arasında “Kimyasal öldürür, esrar ottur, günahı yoktur” algısı var. Yetişen nesil, büyük bir tehlike altında bulunmaktadır. Aileler esrar satıcısı oğullarını, işi gücü olan evine ekmek getiren birisi olarak görüyorlar. 

BONZAİ REZALETİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesi  Eski Tabakhaneler Bölgesi'ndeki kullanılmayan deri fabrikasının ikinci katında  V.T(16) ve E.Y(17) bonzai kullandı. Merdiven bozuk olduğu için bulundukları yerden inemeyen 2 genç, vatandaşlar tarafından fark edilince polis ekiplerine haber verildi. Polis ekipleri her iki çocuğu da yarı baygın halde buldu. Fabrikanın merdivenlerinin kırık olması nedeniyle polis ekipleri 2 şahsı bulundukları yerden indiremeyince itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri V.T ve E.Y.'nin bellerine ip bağlayıp şahısları zemin kata indirdi. Hastaneye kaldırılan gençler tedaviden sonra savcılığa sevk edilecek.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim