• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:16Güneş 05:55Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:08Yatsı 21:40
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2389.508 -0.12
  • Dolar: 32.4518 0.18
  • Euro: 34.631 -0.01

Kocaeli’de her yıl 350 işçi meslek hastalıkları sebebiyle ölüyor!

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de meslek hastalıklarına bağlı her yıl 300-350 ölüm olduğu belirtildi.
Kocaeli’de her yıl 350 işçi meslek hastalıkları sebebiyle ölüyor!

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2023 raporunu açıkladı. Açıklanan raporda Kocaeli ile ilgili acı veriler ortaya çıktı. Türkiye’de her yıl yaklaşık 12 bin işçinin işle ilgili hastalıklardan ölmüş olabileceği düşünüldüğü belirtilerek, Kocaeli’de her yıl meslek hastalıklarına bağlı 300-350 ölüm olduğu anlamına geldiği ifade edildi. Açıklamada, “Meslek hastalıklarının önlenmesi, tespitinin bile yapılamadığı bir ülkede yaşamaktayız. Ne yazık ki meslek hastalıklarının tanısı ve tespitinin ülkemizde bir dizi hukuki süreci gerektirmesi, işçilerin işlerini kaybetmemek için kimi zaman bu süreci başlatmaması, birçok kas iskelet hastalığının meslek hastalığı olarak kabul edilmemesi, birçok ölümün doğal ölüm olarak kayda alınması ve yürürlükteki mevzuat bu gerçeğin ortaya çıkmasını engellemektedir” denildi.

HER GÜN 5 İŞÇİ ÖLÜYOR

Kocaeli’de yaşanan iş cinayetleri ise oldukça korkunç bir tabloyu ortaya koyuyor. Yüzde 66’sını ulusal basından, yüzde 34’ünü ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrenilen bilgilere dayanarak tespit edilen kadarıyla 2023 yılında 57’si Kocaeli’de olmak üzere en az 1932, her gün en az 5 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Nüfusa göre 10. büyük kent olan Kocaeli, depremin neden olduğu iş cinayetleri bir kenara bırakıldığında en fazla işçinin öldüğü 6. il oldu. Bu iş cinayetlerinde ölenlerden 5’i henüz çocuk. 6331 sayılı İSG Kanunun işyerlerinde uygulamamak üzere yürürlüğe girdiği 2013 ten bugüne kadar ise iş cinayetlerinde ölen çocuk sayısı ise Kocaeli’de en az 56, ülke genelinde en az 774 oldu.

KOCAELİ’DE İŞÇİ ÖLÜMÜ ORANI TÜRKİYE’DEN DAHA ÇOK

Açıklana raporda şu bilgiler yer aldı; “Ülke genelinde Metal ve Belediye/Genel işler sektörlerinde hayatını kaybedenlerin oranı %5 iken ilimizde bu oran Metal için %13 Belediye/Genel işler işkolu için %8’dir. Ayrıca petro kimya sektöründeki ölüm oranı ülke ortalamasının 3 katıdır. Metal ve Petro Kimya iş kollarında meydana gelen ölümlerin ülke ortalamasının üzerinde olmasının ilimizde bu iş kollarındaki işyeri sayısının diğer illerden daha yüksek olmasına bağlı olduğu anlaşılmaktadır. Ancak Belediye, Genel İşler iş kolu için benzer bir durum söz konusu değildir.

KOCAELİ’DE 57 İŞÇİ ÖLDÜ!

2023 yılında ilimizdeki iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı şöyle: Düşme nedeniyle 5, Elektrik çarpması nedeniyle 4, Ezilme nedeniyle 6, intihar 3, Kalp krizi/Beyin kanaması nedeniyle 9, Patlama-Yanma nedeniyle 2, Trafik/servis kazası nedeniyle 13, Zehirlenme 2, işyerinde şiddet 6, diğer nedenler ile 7 işçi yaşamını yitirdi.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim