• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 16°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9456.54 -0.71
  • Altın: 2497.705 0.55
  • Dolar: 32.5863 0.10
  • Euro: 34.778 0.04

Kocaeli'de ganyan bayileri açılıyor

Kocaeli'de ganyan bayileri açılıyor
Kocaeli'de ganyan bayileri açılıyor

Kocaeli İl Umumi Hıfssıhha Kurului aldığı kararla kent genelinde faaliyet gösteren ganyan bayilerinin tekrar açılacağını duyurken, bayilerin alması gereken koronavirüs önemlerinide belirledi.

 

İşte alınan karar:

 

1. İlimiz genelinde geçerli olmak üzere; 2020/2 ve 2020/4 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararlarımız ile faaliyetleri geçici olarak durdurulan ganyan bayilerinin “Covid 19 Kapsamında Ganyan Bayilerinde Alınması Gereken Önlemler” çerçevesinde, aşağıda yer alan tedbirlerin tamamına riayet edilmesi şartı ile faaliyette bulunabilmelerine karar verilmiş olup bu kapsamda;

a-    Çalışanlar ve müşteriler dâhil, 4 metrekareye düşen kişi sayısı 1 görevliyi geçmemelidir. Bu görevli maske takmalıdır.

b-    Sık aralıklar ile el hijyeni sağlanmalıdır. Eller en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmalı, su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.

c-    Müşterilerin bayilik içine içeri girmeden kapıya monte edilen ve vezne/gişe tarzında penceresi olan separatör ile bahisleri bayi dışında alamadığı durumlarda: Görevli ile ganyan bayiine gelen kişilerin direkt temas kurmalarının önlenebilmesi ve damlacık yoluyla bulaşın engellenmesi amacıyla aralarında şeffaf bir bariyer bulunmalıdır. 

d-    Ganyan bayiinin önünde bekleyenlerin sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maske takmaları sağlanmalıdır.

e-    Ganyan bayiinin önünde kalabalık oluşması engellenmelidir.
 

2. İlimiz genelinde atlı spor faaliyetlerinin “Covid 19 Kapsamında Türkiye Jokey Kulübü Tarafından Düzenlenen Faaliyetlerin Yürütülmesi Sırasında Alınması Gereken Önlemler” kapsamında aşağıda yer alan tedbirlerin tamamına riayet edilmesi şartı ile yürütülmesine, 

a-    Her türlü atlı spor faaliyetleri bu aşamada seyircisiz yapılmalıdır.

b-    Hipodromlara yarışlar esnasında sadece antrenör, jokey, seyis, yarış görevlileri ve at sahibi alınmalıdır.

c-    Bu kişilerin hipodroma girerken ateş kontrolü ve semptom sorgulaması yapılmalı, ateşi ya da semptomu olanlar hipodroma alınmamalı ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmelidir.

d-    Hipodrom içerisinde bulunan görevliler zorunlu olmadıkça bir araya gelmemelidirler.

e-    Hipodrom içerisinde bulunan görevliler sosyal mesafe kurallarına uymalı, maske kullanmalı ve el hijyenine dikkat etmelidirler.
 

Kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulacak denetim ekiplerince, söz konusu faaliyetlerin ve ganyan bayilerinin İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 06.08.2020 tarih ve 12799 sayılı “ Güncel Covid-19 Atlı Spor Faaliyetlerine Yönelik Alınan Önlemler ‘’ konulu Genelgesi ve 2020/96 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımıza ekli denetim formu kullanılarak ayda en az bir kez denetlenmesinin sağlanmasına, 
 

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek başta denetimler olmak üzere uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verildi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim