• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kocaeli'de bir ilk 'Kokpit'

Kocaeli'de ilk ve tek havacılık ve yazılım koleji olan Kokpit, yeni eğitim döneminde kapılarını açacak. Kokpit Eğitim Kurumları, dünyanın en prestijli mesleklerinde iş garantisi sunuyor
Kocaeli'de bir ilk 'Kokpit'

Pilotluk dünyanın en prestijli meslekları arasında yer alıyor. Ülkemiz son dönemde havacılık sektöründe büyük bir gelişim sağlarken, ne yazık ki nitelikli eleman sorunu burada da kendini gösteriyor. Pilot, yardımcıları ve yer hizmetleri personeli sayısı, sektörle doğru orantıda artmıyor. İşte, Başiskele'deki 700 öğrenci kapasiteli dev kampüste kapılarını açmaya hazırlanan Kokpit Havacılık ve Yazılım Koleji, hem Türkiye'de hem de ilimizde bu alanda yaşanan sorunu çözmeyi hedefliyor. 

HER YAŞ SEVİYESİ

Eğitim camiasında yıllardır görev yapan Arkın Sevukten ve Uğur Temel'in ortak; Yine eğitimcilerin yakından tanıdığı Fatih Durmuş'un da kurucu müdür olduğu Kokpit'te eğitimler yeni dönemle birlikte başlayacak. Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul ile lise olacak. Lise müfredatı pilotaj, yer hizmetleri, kabin hizmetleri, uçak bakım, web programcılığı, ağ tasarımcılığı derslerinden oluşuyor. 


İLK VE ORTAOKUL

Anasınıfı ve ilkokulda Fransızca, Korece ve İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra, havacı izci grupları, ekolojik üretim ve değişim süreçlerinde eğitim planlaması, atölye temelli eğitim pratiği, oyun temelli değerler ve beceri geliştirme atölyeleri, bale, jimnastik ve estetik kazandırma temelli beden eğitimi dersleri verilecek. Ortaokulda 5. sınıflar için yabancı dil hazırlık, 8. sınıflar liselere hazırlık, üreten geliştiren yöneten eğitim modelleri, uzmanlar eğitiminde basketbol, futbol, tenis, yüzme ve kayak eğitimleri olacak.




DENEYİMLİYİZ

Kocaeli'nin ilk ve tek havacılık ve yazılım kolejini hayata geçirdiklerini vurgulayan Kurucu Müdür Fatih Durmuş, "Kokpit ilimiz eğitim hayatına taze bir soluk getirmek amacıyla, aynı heyecanı taşıyan deneyimli eğitimciler tarafından kuruldu. Olumlu örneklerden yola çıkmak ne kadar önemli ise, hatalardan ders alınmasının da aynı derecede değerli olduğuna inanarak, bugüne kadar edindiğimiz deneyimlerimizin içinden en iyi uygulamaları seçip bir araya getirdiğimiz bir eğitim ortamı planladık. 


ÖZ GÜVEN SAHİBİ


Öğrencilerimizin akademik çalışmalarda başarılı, çağdaş, eleştirel düşünebilen; kültürel mirasına, milli manevi değerlerine sahip çıkan ve onları koruyan, çevresine duyarlı, kendini doğru ifade edebilen, öz güven sahibi, adalet duygusu gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri en önemli hedefimiz. Sahip olduğumuz kaynakları verimli kullanarak idealist kadromuzla bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik programları anasınıfından Liseye 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibariyle uygulayacağız.


SEKTÖRDE AÇIK VAR

Kokpit Koleji bünyesinde sivil havacılık ve bilişim teknolojileri programlarının bulunduğu Kocaeli'nin ilk Özel Havacılık ve Yazılım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de mevcut olduğunu ifade eden Fatih Durmuş, "Okulumuzun amacı, her geçen gün büyüyen ve dünyada adı duyulur hale gelen Türk havacılık ve bilişim teknoloji firmalarına ve bu sektörün önde gelen uluslararası firmalarına, Kocaeli'den eğitimli ve havacılığa gönülden hizmet verecek insan kaynağının yetişmesine öncülük etmek ve bu sektöre değer katmaktır. 


DÖRT YILLIK EĞİTİM


4 yıllık lise eğitimleri sonunda gençlerimiz almış oldukları mesleki eğitim ile yaşıtlarının bir adım önünde, dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe ilk adımlarını atmış olacaklar. Gençlerimiz umutsuzca iş arayan değil, kendilerine sunulan iş alternatifleri arasından en uygun olanını seçen ve aranan özelliklere sahip bireyler olacaklar. Gençlerimize en üst seviyede bir eğitim vermeyi ve bundan maksimum katkıyı sağlamalarını hedefliyoruz.


İŞ GARANTİSİ VAR

Sektörel büyüme trendi yüksek olan havacılık ve yazılım şirketlerine dünyanın en prestijli, iş garantili meslekleri olan pilotluk, kabin ve yer hizmetleri ve yazılım alanlarında daha liseden mezun olurken çok yönlü ihtisas eğitimine kursuna tabi olmuş kariyer albümüne sahip nitelikli donanımlı bireyleri iş dünyamıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bilgiye ulaşmanın son derece kolay olduğu teknoloji çağında, öğrencilere bilgi yüklemek yerine, onlara mesleki ve yaşam becerileri kazandırmanın önemine inanıyoruz" dedi.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim