Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yurtdışından gelen vatandaşlar için başlatılan karantina gözlem ve incelemesi Kocaeli’de de yoğun şekilde sürdürülüyor. 1 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 1031 kişiyle Türkiye’de en fazla karantinada misafir ağırlayan il olan Kocaeli, şu ana kadar da 1003 kişiyi memleketlerine tahliye etti. En son 30 Mayıs Perşembe gecesi Kuveyt’ten gelen 249 vatandaşımızın 149’u Ali Fuat Cebesoy Öğrenci Yurduna, 100’ü de Canfeda Hatun Öğrenci Yurduna yerleştirildi. İngiltere’den gelen 342, Fransa’dan gelen 288 ve Libya’dan gelen 101 kişi ve peyderpey limanlardan alınan 51 gemi adamı ile büyük bir tahliye yoğunluğu yaşayan Kocaeli, 18 Mart 2020 tarihi ile başlayan ilk karantinada da 895 misafiri ağırlamıştı.
An itibariyle karantinada bulunanlar ve karantina sürecini doldurulanlar baz alındığında toplam 2 bin 34 kişinin misafir edildiği Kocaeli’de bir taraftan da vatandaşlar İllerine tahliye ediliyor. 14 gün önce Libyadan gelen 101 vatandaşımız AFAD’ın kiraladığı otobüslerle belirlenen 6 güzergahla 22 İle uğurlandı. Uğurlamada, vatandaşların her biri için düzenlenen seyahat izin belgelerinin dağıtılması ardından Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, otobüsleri dolaşarak Kocaeli Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un selamlarını ve hayırlı yolculuk temennilerini iletti. Tekoğul’un seyahat yasakları ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak vatandaşların tereddütlerini giderdiği konuşmalar ardından otobüsler Umuttepe Gazi Süleyman Paşa Yurdu önünden hareket etti.
- Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuBaşkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretilanGebze’de 3 şirket konkordato kapsamında koruma altına alındıGebze Vergi Dairesi’nde Kariyer Büro-Sen Üyelerinden İş Bırakma EylemiGebze’nin Tanınmış İsmi Mehmet Aytar Hayatını KaybettiBüyükşehir, engellilik farkındalığa ışık tutuyorBaşkan Büyükakın: “Büyüklerimiz, şehrimizin hazineleridir”GEBZE’DE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN SİNEMA ETKİNLİĞİ
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 10995.6 0.71
- Altın: 5766.584 0.46
- Dolar: 42.5222 -0.09
- Euro: 49.5809 -0.22
Kocaeli'de 1003 kişi karantinadan tahliye edildi
Kocaeli’de yurt dışından gelen vatandaşlar bir taraftan karantinaya alınırken, bir taraftan da karantina süresini dolduran vatandaşlar memleketlerine uğurlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajında 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91.yıl dönümü kutladı.
Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuKocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İzmit Merkez Mezbaha Tesisi, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) uzmanlarını ağırladı.
Başkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretGebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir'i ziyaret ederek esnafın sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi.Güncel Haberler
1/20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim
































