• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.819 0.71
  • Dolar: 32.3239 0.21
  • Euro: 34.9361 -0.07

“Kocaeli bizim ikinci evimiz”

Başiskele Belediyesi’ne 74 hizmet aracın teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Varank, “Kocaeli bizim adeta ikinci evimiz. Çünkü Türkiye sanayisinin kalbi burada atıyor.” dedi
“Kocaeli bizim ikinci evimiz”

GENİŞ KATILIM 
Başiskele Belediyesi’ne 74 hizmet aracı teslim töreni Uluslararası Fuar Alanı’nda yapıldı. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, İlyas Şeker, Sami Çakır, Cemil Yaman, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ve ilçe belediye başkanları katıldı. 

0ec1e159-fbd8-4eb0-a553-8a273ee9a5db.jpg


74 ARAÇ TESLİM ALINDI
12 adet çift kabin kamyonet, 3 adet tek kabin çiftteker kamyonet, 40 adet minivan, 1 adet 9+1 minibüs, 1 adet 16+1 minibüs, 1 adet çift kabin 4x4 pikap, 1 adet camsız panelvan minibüs, 8 adet 10 teker kamyon, 4 adet çift çeker 10 teker kamyon ve belediyenin kendi kaynakları ile edindiği 1 arasöz ve 2 adet de çöp taksi olmak üzere toplamda 74 araç teslim Başiskele Belediyesi’ne teslim edildi. 

“HEDEFLERİMİZİN DOĞRULUĞUNUN TEYYİDİ OLDU”
Programda ilk konuşmayı Başiskele Belediye Yasin Özlü gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Özlü, Araç filosunun kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti. Özlü konuşmasının devamında, “Ford Otosan tarafından Başiskele'mize yapılan yatırım, normal günlere yaklaştığımızın ışığı oldu. Bu yüzden önemli bir gün. Büyük markalar yatırım kararlarını kolay vermiyorlar. Girdiye, çıktıya, insan kaynaklarına, sürdürülebilirliğe, onlarca parametreye bakarak hareket ediyorlar. Bu süreçlerin sonunda bu yatırım için; ülkemizin, şehrimizin, Başiskele'mizin seçilmesi şehir vizyonumuz ve hedeflerimizin doğruluğunun adeta uluslararası teyidi oldu. Başiskele'mizin büyük yatırımlar için coğrafi konumu, teknik ve lojistik alt yapısı, iş gücü sağlama kapasitesi, oluşturduğu fayda maliyet avantajları bir kez daha dünyaya ilan edilmiş oldu.” ifadelerini kullandı. 

0d274fdd-2039-4a53-87ee-fa562b6575ca.jpg

BÜTÜN ARAÇLAR BELEDİYEMİZE AİT OLACAK"
Son yıllarda Türkiye'ye yapılan en önemli yatırımlardan birini Başiskele'ye kazandırmak ortak gayretimizin eseri oldu diyerek konuşmasına devam eden Özlü, “Belediyemize hibe ettiği araçlar, oluşturduğu istihdam imkanları, insanlık için daha iyi teknolojileri geliştirme gayretiyle Ford Otosan, bir kez daha duyarlı bir marka olduğunu gösterdi. Duyarlı bir markanın Başiskele'de olması hepimiz için paradan daha büyük bir zenginlik. Belediyemize 74 aracın hibe edilmesi süreci, her anı çalışmayla dolu bir süreçtir. Çok taraflı bir çalışma sürecidir. 71'i Ford Otosan tarafından 3'ü kendi imkanlarımızla belediyemize kazandırdığımız Kamyonlar, Kamyonetler, Minivanlar, Minibüsler, Pikaplar, Panelvanlar, Arazöz ve Çöp Taksilerle Belediyemizin hizmet kalitesi gelişecek. Bütün araçlar belediyemize ait olacak” dedi. 

“ESKİ ARAÇLAR SATILACAK”
Eskimiş araçlar satılarak tasarruf oluşturulacağını ifade eden Özlü, “Belediyemizde hiç kiralık araç kalmayacak. En az 10 yıllık araç yatırımı ihtiyacımızı karşılarken Hem hizmet filomuzu yenilemiş, hem de hizmet maliyetlerimizi azaltmış olacağız. Özetle Başiskele'de işler ekonomik ve kaliteli işler olacak. Ford Otosan'ın bu büyük yatırımının kendileri ve ülkemize, bu yatırımla oluşan istihdam imkanlarının gençlerimize, filomuza kattığımız araçlarımızın belediyemize, bu yatırımla birlikte ilçemizin artan cazibesinin her bir vatandaşımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

BİLİŞİMİN BAŞKENTİ 
Özlü’nün ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Belediyelerimiz ve diğer kurumlar sanayicilerimizin yatırım imkanlarını geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Kocaeli daha da büyüyecek. Kocaeli sadece sanayinin değil bilişim ve teknolojinin de başkenti olacak. Sayın bakanımızı sık sık Kocaeli’de olmaktan gurur duyuyoruz. 

b053476d-01f3-4f78-9b9f-abab575e5951.jpg23bc9f3f-460e-4df3-8fd0-91f1142a50b6.jpg


“YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”
Bilişim Vadisi bu şehrin geleceğine dair en önemli ipucunu veriyor. Kocaeli’nin geleceğinde teknoloji var, bilişim var. Kodlama projemizi bu sene başlattık. 97 okulda kodlama sınıfı oluşturduk. 2023’te 100 okulda kodlama sınıfı olacak. Türkiye’nin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Yatırımlar devam ediyor” dedi. 

KOCAELİ TÜRKİYE'YE GÜÇ KATIYOR 
Vali Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmada, “Kocaeli 18 yılda gücüne güç kattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyayla yarışır hale getirmiştir. Kocaeli Türkiye’ye büyük güç katıyor. 2023’te küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler yatırımlarımızı tam bir uyum içerisinde yapmaya gayret ediyoruz. Bu şehri daha iyi bir noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Bakanımızın destekleri bizleri ümitlendiriyor” diye konuştu. 

“KOCAELİ İKİNCİ EVİMİZ”
Vali Yavuz’un ardından konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şu ifadeleri kullandı; “ Kocaeli bizim adeta ikinci evimiz. Çünkü Türkiye sanayisinin kalbi burada atıyor. Bu yüzden farklı vesilelerle yolumuz sürekli Kocaeli'ne düşüyor. Ama hamdolsun sadece Kocaeli değil Türkiye'nin her yanında üretim ve yatırım gündemi yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye üreterek büyümenin tadını aldı. Bu yüzden ülkemizin dört bir köşesinden yeni yatırım haberleri peş peşe geliyor.

BAŞİSKELE'YE YENİ YATIRIM 
İşte bugün aslında bunun güzel bir örneği için Kocaeli'ndeyiz. Ford Otosan, bulunduğu şehre daha fazla katkı sağlama şuuruyla Başiskele Belediye'mize 71 hizmet aracı hibe ediyor. Bu bağış Ford Otosan'ın ülkemizde yapacağı yeni yatırımın ilk kazanımlarından biri. Bildiğiniz gibi otomotiv sektörünün lider üreticilerinden olan Ford Otosan, "Gelecek Nesil
Ticari Araç ve Batarya Üretimi"ne ilişkin Başiskele'de yeni yatırım kararı aldı.

2 MİLYAR AVRO’LUK YATIRIM
Yaklaşık 2 Milyar Avro tutarındaki bu yatırım ülkemiz ekonomisine çok önemli bir ilave katma değer sağlayacak. Araç üretim kapasitesini yıllık 210 bin adet artıracak, 3 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturacak. Tabi tedarik zincirleri vasıtasıyla on binden fazla
ilave istihdama da katkı sağlayacak. Yeni kurulacak tesiste sadece konvansiyonel
araç üretimi yapılmayacak. 

b053476d-01f3-4f78-9b9f-abab575e5951.jpg

BATARYA ÜRETİLECEK 
Dünyadaki trendlere uygun olarak tam elektrikli araçlar ve bunların bataryaları da burada üretilecek. Yani bu yatırım, ülkemizin elektrikli araç üretiminde önemli bir merkez olmasına da katkı sağlayacak. Yüzde 70'e yakın yerlilik, yüzde 90'a varan ihracat oranı ile Ford Otosan firmamızın gerçekleştireceği bu yatırım inşallah ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sunacak. Ben bu karar için tüm şirket yetkililerini tebrik ediyorum.

“İŞBİRLİĞİNİN ÖRNEĞİ”
Yatırımın gerçekleşeceği Başiskele belediyemiz sağolsun, hükümetimizin yatırımcı dostu bakış açısını onlar da sergiliyorlar. Hem ilçe hem büyükşehir belediyemiz bu süreçte firmamızın yanında olmaya devam edecek. Özellikle küresel firmalar, yerelle işbirliğinin önemini iyi bilir. Ford Otosan da bu vizyonla hareket etti. Bu yerel birlikteliğin en güzel örneği de işte bugün bağışlanan 71 hizmet aracı. Başiskele belediyesi bugün teslim aldığı araçlarla hizmetlerini artık çok daha etkin bir şekilde sürdürecek. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Tüm modlarda üretilen araçlarda; yani otomobilden lokomotife, ticari araçlardan gemilere yerlilik oranlarını yüzde 75'e çıkaracağız. 2030 yılında; elektrikli, bağlantılı ve otonom hafif
ve ağır ticari araç üretiminde Avrupa'da lider ve dünyada ilk 5'te olmayı hedefliyoruz. Batarya modül, paketleme ve hücre yatırımlarıyla, ülkemizi Batarya Üretim Merkezlerinden biri yapmak istiyoruz. Ben, Ford Otosan'ı aldığı yatırım kararı dolayısıyla tekrar tebrik ediyorum. Başiskele Belediyemiz'in teslim aldığı araçların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BAKAN MUSTAFA VARANK: Başiskele Belediyesi’ne 74 hizmet aracı teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

YASİN ÖZLÜ: Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü programda yaptığı konuşmada yeni araç filosunun hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. 

TAHİR BÜYÜKAKIN: Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başiskele Belediyesi’ne Ford Otosan tarafından hibe edilen 71 aracın teslim töreninde kürsüye çıktı. 

SEDDAR YAVUZ: Vali Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmada, “2023’te küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler yatırımlarımızı tam bir uyum içerisinde yapmaya gayret ediyoruz” dedi. 

KATILIM: Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen araç teslim törenine çok sayıda davetli katıldı. 

ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ: Başiskele Belediyesi’ne 74 hizmet aracın teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim