• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9105.26 0.28
  • Altın: 2323.989 0.75
  • Dolar: 32.3607 0.12
  • Euro: 34.9689 -0.16

‘’Kocaeli basını, güçlü ve etkin yapısıyla şehrimizin gurur kaynağıdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik etti.
‘’Kocaeli basını, güçlü ve etkin yapısıyla şehrimizin gurur kaynağıdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik etti. Demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip olduğunu belirten Başkan Büyükakın, "Halkımızın doğru bilgiye ulaşması noktasında medya mensupları çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılayan gazeteciliğin, meslek ilkelerine uygun olarak yapılması en önemli gerekliliktir. Sadece gerçekten yana ve kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler, doğrunun değişmez temsilcisidir’’ dedi. 24 Temmuz tarihi 1908 yılında 2. Meşrutiyet'in ilanıyla basında sansürün kaldırılması nedeniyle 113 yıldır kutlanıyor.

 

Yerel ve ulusal mecrada görev yapan gazetecilerin, mesleklerini hakikatten ayrılmadan yerine getirmelerinin medyaya olan güveni artırdığını ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Bu duyarlılığa sahip gazeteci büyüklerimiz, genç gazetecilere de değerli bir örnek teşkil etmelidir. Kocaeli basını etkinliği, doğrudan yana haberciliği, ulusal medyada ses getiren haberleriyle şehrimizin gurur kaynağıdır. Böyle gazetecilerimizin şehrimizdeki varlığı bizim için de gurur vesilesidir. Yerel basında çıkan yapıcı her eleştiri ve her öneri, hizmetlerimizde bize yol göstermektedir. Medyada her görüşün ve fikrin, muhatabına hakaret etmeden ve iftira atmadan yer alması demokrasinin de bir gereğidir’’ açıklamasını yaptı.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin halkın doğru haber almasındaki önemine vurgu yapan Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Yazılı ve görsel basının yanı sıra son yıllarda internet gazeteciliği ve sosyal medya haberciliği beraberinde yeni imkânlar ve özgürlükler getirmektedir. Ancak bu yeni medya mecraları, yalan ve iftira haberciliğinin de hızla dolaşıma girmesine olanak sağlamaktadır. Oysa Türkiye’nin çevresindeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru analiz edebilen, teknolojik gelişmelerden en doğru şekilde istifade edebilen ve gerçek bilgiyi yayabilen medya çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, Türk basınında önemli bir yere sahip olan Kocaeli medyasının varlığıyla iftihar ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Kocaeli basınıyla iyi diyaloglar kurmaya devam edeceğimize inanıyorum. Kocaeli’nin gelişmesine ve ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkıda bulunan basınımızın destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakârca görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tekrar kutluyor, vefat eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet, emekli olanlara uzun ömürler diliyorum.’’

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim