• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10208.65 1.62
  • Altın: 2395.066 -1.33
  • Dolar: 32.3403 -0.46
  • Euro: 34.7603 -0.24

KENTSEL DÖNÜŞÜME DEĞİL, YANLIŞ UYGUALAMAYA KARŞIYIZ

Gebze Mimarlar Odası eski Başkanı, CHP Gebze Belediyesi Meclis üyesi, Hukuk Komisyonu üyesi Mimar Salih Işık, uzun yıllardır Gebze’de yaşanan Kentsel Dönüşüm uygulamaları, Hürriyet, Adem Yavuz ve İnönü Mahallelerinde girişilen çalışmaları uzman gözüyle d
KENTSEL DÖNÜŞÜME DEĞİL, YANLIŞ UYGUALAMAYA KARŞIYIZ

Işık, temel yanlışın 1/5000’lik planların yapılmasına rağmen, 1/1000’lik uygulama imar planlarının yapılmamasına rağmen, Büyükşehir ve TOKİ tarafından uygulamaya geçilmesi ve vatandaş rızasının gözetilmemesi olduğunu ifade etti.

Işık, Gebze Belediyesi Haziran meclisinde Huzurevi yapılması ve Soma Parkı kararının alınmasını da haklı ve yerinde bulduğunu söyledi. Mimar Işık, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi ve uyarılarda bulundu. İşte eski Oda başkanının açıklamaları…

HÜRRİYET VE ADEM YAVUZ

Büyükşehire Belediyesi tarafından Hürriyet ve Adem Yavuz Mahallelerinde Kernstsel dönüşüm kapsamında 5 binlik planlar yapıldı. Bu planlarda genelde konut ağırlıklı olup, ticari alanlarda değerlendirilmiştir. Şimdi sıra 1/1000’lik planların yapılmasına gelmiştir. Bu planları ise Gebze Belediyesi ve meclisi yapacak. Yaklaşık 5 yıldan beri bunlar yapılmamaktadır. Orada yaşıyan insanın 5 yıldır tedirginlik içinde yaşaması anlamına gelmektedir. Beşbinlik planların test edilmesi için binlik planların yapılması gerekiyor.

BEYLİKBAĞI KÜLTÜR MERKEZİ

Beylikbağında yapılmakta olan Kültür Merkezi, 1/000’lik planlar yapılmadan Kültür Merkezi inşaatına başlanması yanlıştır. Yasal değil, kaçak duruma düşmüştür. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Beylikbağı Kültür merkezi hizmet olarak doğru ve yerinde bir karar ancak yasal ve hukuki olarak yanlış başlamıştır. Halada yanlış devam etmektedir.  Çünkü, 1/1000’lik planlar yapılmamış hem de Kültür merkezinin yanında otopark olarak kullanılmak üzere  11 adet ev  düşük bedelle  kamulaştırma yapılmıştır. Burada yaşayan insanların kamulaştırma bedellerinden dolayı mağdur duruma düşmüşlerdir.

HUZUREVİNE YER TAHSİSİ

Gebze Belediyesi Meclisi Haziran oturumunda Belediye Hizmet alanı olan Barış Mahallesinde,  TÜBİTAK yanındaki 9411 metrekarelik alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Huzurevi yapılması şartıyla  verilmesi Komisyonda ve Mecliste oy birliği  kabul edilmiştir. Bizimde destek verdiğimiz bu karar, doğru ve yerince bir çalışma olmuştur. Takibinin yapılması gerekiyor.

SOMA PARKI

Gebze’de yeni yapılacak bir Parka Soma Parkının adının verilmesi için verdiğimiz önerge, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiş, kentimiz ve ülkemiz adına Gebze Belediyesi meclisinin aldığı doğru kararlardan biri olmuştur.

İNÖNÜ MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

İnönü Mahallesinde 1100 dönüm arazinin, özellikle boş arazide kentsel dönüşüm projeleri TOKİ tarafından yapılmakta, bu çerçevede dönüşüm anlamına giren oradaki binaların akibeti hala belli değildir. TOKİ etap atap projelendirip, ilk etapta boş alanları, daha sonra üzerindeki yapı olan alanları kamulaştırılıp yapacaktır. Buradaki yanlış, yeterince boş alan olmasına rağmen, orada yaşayan insanların mülkiyet ve kazanılmış haklarına müdahale ederek, rıza dışı mağduriyet yaşatılmasıdır. Burada rızaen iş yapılmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim