• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu!

Ambulansla Darıca'dan Ankara'ya tedavi olmak için sevk edildiği için haksız eleştirilere maruz kalan Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr Mustafa Güneş, konunun incelenmesi için kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu!

Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr Mustafa Güneş geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınına yakalanmıştı. Bu süreçteki tedavisinin Ankara Şehir Hastanesi’nde devam edilmesi planlanan Güneş’in Darıca’dan Ankara’ya 112 vasıtası ile sevki gerçekleşmişti.

Kendisi gibi doktor olan evladının görev yaptığı hastanede tedavi süreci başlayan ve bir süre boyunca yoğun bakımda kalan Başhekim Güneş salgın illetini yenmiş sevenlerinin yanına, görevinin başına yeniden dönüş yaptı.

Pandemi sürecinde her sağlık çalışanı gibi bölgemizde canı pahasına ekibiyle gece gündüz demeden halka hizmet eden Başhekim Güneş ile ilgili hatırlayacağınız üzere o süreçlerde asılsız ve içi boş iddialar ortaya atılmıştı.

Kendilerine bile zerre kadar faydası olmayan gündem olmak için klavye üzerinden şov yapan bir kesim o süreçte Mustafa Hoca hakkında basın açıklamaları düzenlemişti.

İlimizin sevilen sağlıkçılarından Mustafa Güneş görevini başarılı bir şekilde devam ettirirken, önceki gün ise kimsenin aklına gelmeyecek bir davranışta bulundu.

Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr Mustafa Güneş Darıca’dan Ankara’ya 112 yoluyla sevk edildiği için suçu varsa çekmeye razı olduğuna dair Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe verdi.

İşte Başhekim Güneş’in Savcılığı beyan ettiği dilekçe;

Bendeniz Prof. Dr. Mustafa Güneş. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 yıldır başhekim olarak görev yapmaktayım. Aralık 2020 tarihinde Covid- 19 yaklaşık 10 gün evde tedavimi devam ettirdim. 11. günde tekrar kötüleşme nedeniyle Darıca Farabi EAH yayılımı yaptım ve tedavimi burada sürdürdüm. Hastalığın zihinsel ve bedensel olarak vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı doğru muhakeme kararında da ister istemez sıkıntılar yaşadım.

 Bu süreçte ailem karantinada olduğundan ve Ankara Şehir Hastanesi'nde Anestezi ve Rehabilitasyon Kliniğinde uzmanlık eğitimi alan oğlum Yusuf Furkan Güneş yoğun süreç ve kısa süre önce geçirdiği covid- 19 hastalığı nedeniyle yanıma gelemediğinden hekim arkadaşlara yoğun baskısı sonrası, hekim bir evlat olarak babasına bakma arzusu sonrası hekim arkadaşlarda mevcut sıkıntılı durumumu göz önüne alarak transferimi uygun bulduklarından dolayı 112 ambulansı tarafından Ankara Şehir Hastanesine transferim sağlandı.

 Bu durum tedavi sonrası beni rahatsız etmiş, 112 Başhekimliğine sözlü gerekli ücreti ödemek için başvurum yapılmış ama mümkün olamayacağı bilgisi sözlü olarak verilmişti Bu durumun sorumlusu 112 değil, hekimler değil, varsa tek suçlusu kendim olduğunu buradan özellikle belirtmek istiyorum.

 Bu durum aleyhime takip eden süreçte bilinçli olarak bazı kesimler tarafından yoğun olarak kullanılmıştı. Haksız yere, kamu zararı oluşturup kendini Ankara'ya sevk ettirdiği konusu sürekli olarak basın yoluyla gündemde tutulmuş ve halen gündeme tutulmaya devam edilmektedir süreçte böyle bir başvuru durumum uygun olmazdı ve onların baskısı sonrası yaptığım yanlış olarak algılanmış olabilirdi. Bu nedenle uygun başvuru tarihi olarak bugün planlamayı düşündüm ve kendi özgür iradem ve varsa sorumluluğumun yargılanması talebiyle başvuruyu yapıyorum.

 Bendeniz 82 milyon insanın hakkının olduğu böyle bir durumda kendi özgür irademle hakkımda suç duyurusunda bulunup, gerekiyorsa yargılanıp bedelini ödemek istiyorum. Varsa suçum arınmak istiyorum. Çünkü biz yöneticilerin devletin aracını ve malzemesi şöyle dursun milletimizin ve devletimizin 1 kuruşunu bile korumak ve kendi özel işlerimizde kullanmamak zorundayız.

Ailemin ve devlet eğitim sisteminin vermiş olduğu terbiye ve görev budur ve böyle devam edecektir. Biz idareciler de zaman zaman yanlış kararlar verebilir ve meşru olmayan zeminde istemeyerek yol alabiliriz. Bunun düzeltilmesi ve doğru zeminde yürütülmesi yüce yargının ve vicdanımızın vereceği doğru kararlarla mümkün olacağı inancım tamdır. İstemeyerek ve hastalığın ve buna bağlı semptomların muhakeme kabiliyetimin kısmen azalmasına neden olduğu için, hastalık durumunda vermiş olduğum kararında bu çerçevede değerlendirilmesi ve gereken yargılamanın objektif olarak yapılması gerekmektedir.

 Bu incelemede yüce Türk Yargısının verecek bütün kararlara saygı ve hoşgörü ile karşılayacağımın ve sonsuz güvenimin olacağının bilinmesini ister, Yüce Türk Yargısına saygılarımı arz ederim

Mustafa Güneş’in talebi üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapıldı ve şu ifadelere yer verildi.

Türk Ceza Kanunda belirtilen her hangi bir suçun meydana gelmediği, gerektiği halde veya acil durumlarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Sağlık Bakanlığının tüm imkânlarının vatandaşların hizmetinde olduğu anlaşıldığından ve eylemlerin suç oluşturulmaması sebebiyle soruşturmaya yer olmadığı karar verilmiştir”

266582975_10224709359854742_4740015110222316420_n.jpg266463214_10224709360294753_8282230658863066617_n.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim