• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:51Güneş 05:38Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:23Yatsı 22:02
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10319.96 1.59
  • Altın: 2464.337 -0.28
  • Dolar: 32.2064 0.10
  • Euro: 35.1089 0.10

İzmit Meclisinde ortalık karıştı!

İzmit Belediye meclisinde araç alımı için talep edilen 125 milyon liranın kararı için süre uzatımı verilirken, oylamadan sonra meclis sert tartışma yaşandı. Tartışmaya CHP’den izleyici olarak katılan yöneticilerin katılması ile tartışma arbedeye dönüştü
İzmit Meclisinde ortalık karıştı!

4 MADDE GÖRÜŞTÜ

İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin birinci oturumu Belsa Plaza’da bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediyes Başkanı Fatma Kaplan hürriyet başkanlığında yapılan meclis toplantısında 4 gündem üzerinde görüşme yapıldı. Belediyenin hizmetlerinde kullanılan taşıt ve iş makinelerinin satın alınması için 125 milyon lira borçlanması için yetki verilmesi talebi süre uzatımı verildi.

mg-6626.jpg

TÜM EVRAKLARI SUNDUK

Araç satın alınması ile ilgili borçlanma yetkisinin verilmesi talebine süre uzatımı verilmesi ile ilgili Başkan Hürriyet, “Biz diğer araçlarımızı aldığımızda ne kadar doğru bir karar aldığımızı gördük. İşlerin daha da hızlanması için ara meclis yaptık. Tüm evrakları önünüze serdik. Keşke süre uzatımı vermek yerine yetki verseydiniz” dedi. Süre uzatımı ile ilgili söz alan  AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “Biz satın alma ya da kiralama ile ilgili fikir beyan etmedik.

mg-6638-1655299276.jpg

2-3 KATINA İHALE ETTİNİZ

Yeni değerleme oranı ortaya koyulduğunda 2 yıl kiralandığında 170 milyonluk bir maliyetin ortaya çıkacağı belirtildi. Henüz Büyükşehir’in 580 araçlık kiralama ihalesi oldu. Burada kiralanmak isteyen araçların aynısı ile büyükşehirdeki kiralama bedeli 48 milyon. Aynı araçlar için İzmit Belediyesinin yaptığı kiralamalar var. Başka kurumların bugün yaptığı kiralamaların 2 ya da 3 katına 2 yıl önce yaptığınız araç kiralamaların evraklarını görmek istiyoruz.

ERKEN GETİRSEYDİNİZ

Kiralama ile birlikte belediyedeki araçların sayısı 362 olacak. Araç israfı var dedik defalarca. Bu araçların yetmemesinin nedenini merak ediyoruz. Araçların satın alınması ya da kiralanması ile ilgili bir kanaat oluşmadı. Tüm siyasi partilerden birer temsilci de gelsin bu kiralamalar üzerinde konuşalım. Kamuoyu bilgilensin. Bu kiralamaları, ihaleleri konuşalım ve sağlıklı bir zemine oturtalım. Acelesi varsa bir ay önce getirseydiniz. Fatma Hanım beni engelliyorlar diyecek diye İzmitlilerin parasını sokağa atmayız” dedi.

mg-6645.jpg

BİZ ARAÇ ALMAK İSTİYORUZ

Tutuş’un açıklamasının ardından söz alan Hürriyet, “Siz İzmit’in parasını çarçur etmeden 55 milyona tüm araçları alalım dedik. Bunu yapmadınız. 27 milyona aldığımız araçlar bugün 70-80 milyon değerinde. Siz 2 yıl önce bu zararı fazlasıyla verdiniz. Gölkay açık ihaledir, Fethiye Caddesi açık ihaledir. Biz kiralama olsun istemiyoruz. Bu kiralama garabetinden kurtulmak istiyoruz. Kamu hizmetini kendi elimizden almak istiyoruz. Belediyeye araç almanın nesi kötü. Kiralama bitsin istiyoruz” dedi. 

EN BÜYÜK MİRASTIR

Hürriyet ve Tutuş arasında yaşanan tartışmada Tutuş, “Biz satın almayın demiyoruz. Ortak tartışalım diyoruz sadece” dedi. Konu ile ilgili söz alan CHP Meclis üyesi Ünal Özmural, “Biz kamuya ait zararları azaltmak için çalışma yapacağımızı söyledik. 3 yıldır konuşuyoruz. Ekonomideki belirsizlik üzerine bir karar aldık ve araçların tamamını satın alalım dedik. Bizden sonra geleceklere bırakacağımız bir mirastır. Biz bu paraların ödenmesinin bu noktaya gelmesinin sebebi sizsiniz. Belediyelerin tamamının artık bu kiralamalardan kurtulması lazım. Hiç birimiz makam aracı kullanmıyoruz.

mg-6657.jpg

AYAĞIMIZA DOLANIYOR

Çöp araçlarını her zaman kiralamada bulamazsınız. Biz firmalarla girdiğimiz dar boğazdan kurtulmak için çöp araçlarımızı aldık. Binek tipi araçların rezonans bedelleri kurtulmadığı için yanında kamyon koymak zorunda kalıyorsunuz. Bunlar ayağımıza dolanıyor. Eğer tüm araçlarımızı alırsak bundan kurtulmuş olacağız. Biz artık bu belirsizlik ve dedikodulardan kurtulmak istiyoruz. enflasyonun düşmeyeceğini herkes biliyor” dedi.

ÜNLÜ’YE SÖZ VERİLMEDİ

Ülkede enflasyon her gün arttığını söyleyen CHP Meclis üyesi Çetin Sarıca, “Burada alınması gereken karar araçların alınıp alınmaması kararıdır. 55 milyon kredi alsaydık bugün bunları konuşmaz olmazdık” dedi. Komisyon başkanı AK Parti Meclis üyesi Hayrettin Ünlü’nün söz almak istemesi üzerine Hürriyet, komisyon raporunu oyladı.

GERGİNLİK YAŞANDI

İzmit meclisinde gündemlerin oylamasının ardından AK Parti İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Kanpara’ya yönelik sözlü sataşmanın ardından gerginlik yaşandı. Meclis üyesi Erkan Aksoy’un “Enflasyon üzerinden siyaset yapıyorsunuz. İlçe başkan yardımcımıza saygısızlık yapamazsınız” dedi. Bunun üzerine Hürriyet’in Aksoy’a karşı “Sen bir sus” demesi tartışmanın alevlenmesine neden oldu. CHP’li yöneticinin meclis üyelerine yönelik sataşması tartışmayı adeta kavgaya dönüştürdü. AK Parti Meclis üyeleri izleyicilerin bulunduğu balkona çıkmaya çalışınca arbede yaşandı. Meclis üyelerinin araya girmesi ile gerginlik sona erdi.

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim