• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2247.714 0.15
  • Dolar: 32.332 0.06
  • Euro: 35.1694 -0.02

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:" Birazdan doğalgazdaki yeni müjdeleri paylaşacağız.  Asgari ücret 8507 olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum.

EYT VE MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI
EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız. Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız.

ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI
Amacımız 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Bu arada girdi maliyetlerin üstünde artış yapan fırsatçılarla mücadelemize devam edeceğiz.

FIRSATÇILARA ÇOK SERT TEPKİ
Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu  Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDEKİ ÇALIŞMALARI GENİŞLETECEĞİZ
Artık son günlerini yaşadığımız 2022'yi cumartesi gecesi uğurlayacak pazar günü yeni umutlar ve heyecanlarla 2023'e merhaba diyeceğiz. Geçtiğimiz yıl eğitimde yeni dönem hazırlıkları için ilk kez tüm okullarımıza doğrudan 7 milyar lira bütçe gönderdik. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için başlattığımız seferberlikle 6 binin üzerinde yeni anaokulu açarak okullaşma oranını yüzde 99'a çıkardık. Aile okulu projesini başlattık. Ücretsiz yaz okullarıyla 1 milyon öğrencimize ulaştık. Öğretmenlik meslek kanunu çıkartarak özlük ve mali haklarında çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Meslek liselerindeki döner sermaye üretimini 2 milyar liraya yükselttik. Ders kitapları yanında yardımcı kaynak kitaplarıyla da öğrencilerimizi ücretsiz buluşturmak için 160 milyon kitap dağıttık. Eğitimde köy okullarının tamamını köy yaşam merkezlerine dönüştürme projelerimizi neticelendireceğiz. Başarıyla süren mesleki eğitim merkezlerindeki çalışmaları genişleteceğiz. Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Bu yıl ilk defa başlattığımız akademik kamplarımıza katılan gençlerimizin sayısı 140 bini buldu.

SENİN SSK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BENZEMEZ BU İŞ
Geçtiğimiz yıl sağlıkta insanımıza en iyi hizmeti verebilmek için sağlık çalışanları sayımızı 1 milyon 350 bine çıkardık. Kamuya dönüş yapan 6 bin hekimle beraber randevu kapasitesini artırdık. Aşılamadan, kanser taramasına kadar her alanda ülkemizi dünyadaki en ileri devletler seviyesine yükselttik. Evde bakım hizmetleri kapsamında 610 bin kayıtlı hastamızı şu anda takip ediyoruz. Senin SSK genel müdürlüğüne benzemez bu iş. O hastanelerin hali neydi. Savaş Ay hayatta olsaydı da bunları tekrar tekrar anlatsaydı. Türkiye' nin en büyük hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi'ni hizmete açtık. Şehir hastanelerimiz yapılırken ne diyorlardı, bunların dünyada örneği yok. Bizi böyle eleştiriyorlardı. Şimdi burada verilen hizmetlerin kalitesinin dünyada eşi benzeri olmadığını herkes kabul ediyor. 

YENİ ANAYASA MESAJI
Yeni anayasa milletimize verdiğimiz söz gereği gündemimizde yerini koruyacak. Avukatlarımız için yeni bir çerçeve kanun hazırlayacağız. İstinaf mahkemelerini yaygınlaştıracak ve güçlendireceğiz.

TERÖRLE MÜCADELE
Bölücü terör örgütüne karşı yapılan operasyon sayısı 124 bine çıkararak, örgüte katılımları asgari rakamlara indirerek teröristlere göz açtırmadık. Sınır ötesinde Cumhuriyet tarihimizin en büyük operasyonlarını yürüttük. Kara hudutlarımızı korumak için insan gücünün yanında teknolojinin tüm imkanlarını devreye aldık.

SINIR ÖTESİ HAREKAT MESAJI
Terörü kaynağında kurutma stratejimizi tüm güney sınırlarımız boyunca kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'de 30 km derinlikteki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Bu kapamda terör örgütünün sliahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm alt yapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz. Kritik öneme sahip savunma sanayii projelerimizde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini temin edeceğiz.

KARADENİZ GAZI
Yerli ve yenilebilir kaynaklara yaptığımız devasa yatırımlardan uluslararası işbirliklere kadar hayata geçirdiğimiz kritik projelerle hedefimize adım adım ilerledik. Petrol ve doğalgaz aramalarına başladığımızda nice şantajlara nice tehditlere maruz kaldık. Ama geri adım atmadık. Bize oynanan oyunu sabır ve dirayetle bozduk. Kimseden izin almadan bu işleri tek başına yürütecek kapasiteye ulaştık. Zaman içerisindeki yeni keşiflerle Karadeniz'deki doğalgaz rezervimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.

YENİ KEŞİF MÜJDESİ
Fatih Sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküplük rezervimiz 652 milyar metreküp olarak revize edildi. Böylece Karadeniz'deki gaz rezervimiz, yeni keşifle birlikte 710 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazın bugünkü rakamla karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim