• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10082.77 0.00
  • Altın: 2430.881 -0.31
  • Dolar: 32.3957 -0.53
  • Euro: 34.7576 -0.63

İstanbul'u lodos vurdu

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle saat 11:00 itibariyle tüm vapur seferleri iptal edildi.THY de fırtına nedeniyle 229 seferinin yapılamadığını açıkladı.
İstanbul'u lodos vurdu

TÜM VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Kötü hava şartları nedeniyle tüm vapur seferleri de iptal oldu. Beşiktaş iskelesinde “Yoğun Hava Muhalefeti Nedeniyle Seferler İptal" yazısını görenler diğer ulaşım araçlarına yöneldi.

İDO'NUN İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nden yapılan açıklama, tüm iç hat deniz otobüsü ile arabalı vapur seferleri iptal edildiği kaydedildi. İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri ise söyle belirtildi:

08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü 

08:55 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

09:00 Kartal / Yalova Deniz Otobüsü 09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü

10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot

10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

11:00 Yenikapı - Yalova Deniz Otobüsü

11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

12:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü

12:30 Yalova - Yenikapı Deniz Otobüsü

13:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü

13:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

14:10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

14:30 Bursa-Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü

15:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü

18:30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot

18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi

10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

13.45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 

BEŞİKTAŞ'TA AĞAÇ DEVRİLDİ, YOL KAPANDI

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan lodos nedeniyle, Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde yol kenarında bulunan ağaç devrildi. Devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı; şans eseri yaralanan olmadı. Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı. Trafik, ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

BURSA'DA DA ÇOK ETKİLİ OLUYOR

Marmara Bölgesi'nde etkili olan ve lodos, ağaçların sökülmesine, işyerlerinin çatılarının uçmasına neden oldu. Bursa'da, bir işyerinin uçan demirçatısı tramvay tellerine zarar verince ulaşım aksadı. Bursa'da dün akşam etkili olan lodosun hısı, sabah saatlerinde 60 kilometreye kadar çıktı. Özellikle Merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçeleri'nde çok sayıda ağacı kırılıp sökülmesine neden olan lodos, sinyalizasyon lambalarını devirdi, çöp konteynerlarını yıktı. Sabah saatlerinde kent meydanında bir işyerinin uçan, demirden yapılan çatısı, kent içi ulaşımın yükünü çeken 'İpekböceği' adı verilen tramvay sisteminin elektrik tellerine düşünce seferler yapılamadı. Karbonmonoksit gazından 4 kişinin zehirlendiği Bursa'da, yolda yürürken başına kremit düşen bir kişi ise yaralınınca hastaneye kaldırıldı. Şiddetli lodos, Bursa'da İstanbul ile karşılıklı olarak yapılan deniz otobüsü ve feribot seferlerinide iptal etti.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Mudanya'dan, İstabul Kabataş'a bugün ve yarın karşılıklı olarak yapılacak deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. İDO ise bugün akşam saatlerine kadar feribot ve deniz otobüsü çalışmayacağını açıkladı. Fırtına nedeniyle teleferik işletmesi dün den itibaren sömestre tatili nedeniyle hareketlilik görülen Uludağ'a yolcu taşıyamadı. Teleferik seferleri, pazartesi gününe kadar seferlerin iptal edildiği belirtildi. Meteroloji yetkilileri, saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkması beklenen şiddetli rüzgarın pazartesi günü yağmurun yağması ile etkisini kaybedeceğini söyledi.

GÖKÇEADA'YA 2 GÜN ULAŞIM YOK

Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; dün, bugün ve yarınki Kabatepe- Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. Geyikli- Bozcaada seferleri de aynı şekilde iptal edildi. Bursa- İstanbul arası çalışan BUDO da deniz uçağı seferlerini iptal etti.

KARLAR ERİYİP SEL OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetre olduğunu belirtti. Kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış ve yağış beklendiği açıklandı. Yetkililer sıcaklığa bağlı kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine dikkat çekerek uyarıda bulundu. 

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim