• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10173.42 1.17
  • Altın: 2435.967 0.83
  • Dolar: 32.2582 0.15
  • Euro: 34.9185 0.37

İki bakanlı temel atma töreni

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde kurulacak olan Ulusal Enerjetik Malzemeler Sentez ve Karakterizasyon Laboratuvarı’nın temel atma töreni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleşti.
İki bakanlı temel atma töreni

Programa ayrıca Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof Dr. Yücel Altunbaşak, bölge milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın aşılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkanı Prof Dr. Yücel Altunbaşak, tesis hakkında bilgiler verdi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ise TÜBİTAK’a kurulan tesisin çok önemli olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜÇLÜ BİR ORDU

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye’yi güçlü kılmak için güçlü bir orduya sahip olmak gerektiğini ifade ederek, “Ordumuzun her biriminin en ileri teknoloji ile ve en yüksek eğitim ile hazır hale getirmemiz lazım. İşte Türkiye 200 yıllık devlet tarihi döneminde en güçlü döneminde” dedi. Çevre ülkelerin bir ateş çemberi olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz,  “Bu ateş çemberinden kaçanlar emin bir limana sığınıyorlar. Bu yerde Türkiye’dir. Türkiye’nin bu konumunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bunu  devam ettirmenin yolu da Türkiye’yi güçlü kılmaktan geçiyor” şeklinde konuştu. TÜBİTAK’a yapılan tesis hakkında konuşan Yılmaz, “ Yarın Cumhuriyet’in kuruluşunun yıl dönümünü kutlayacağız.  Atatürk benim büyük eserim cumhuriyettir der. O halede ona hizmet etmek onun Cumhuriyetine hizmet etmekten geçer. İşte temelini attığımız bu tesis Cumhuriyeti güçlendirmenin ve yarınlara taşımanın, onu ilelebet yaşatmanın en önemli aşamalarından biridir” dedi.

dsc_0332.jpg

“HERKES İŞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALIDIR”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise çok önemli ve güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek,”  Türkiye Allah’a şükürler olsun çok önemli mesafeleri aldı. Temelini atacağımız tesis bile aslında Türkiye’nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini güzel bir örneğidir. Eğer bu yatırım Türkiye’nin savunmada dışı bağımlılığını azaltacak, kendi askeri kapasitesini yükseltecek ve Türkiye yönelik tehdit ve riskleri bertaraf edecek bir hayırlı yatırımsa bu törene iki bakanda gelir” diye konuştu. Ecdada borç ödemenin tek yolu olduğunu ifade eden Bakan Işık, “ Buda her birimizin aldığımız işi en iyi şekilde yapmasından geçiyor. Bunu başarırsak Türkiye’nin önünde hiçbir engel kalmaz. Her kim yaptığı işi en iyi yapıyorsa o vatanına karşı borcunu ödüyor demektir. Bu nokta ben bütün TÜBİTAK çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. TÜBİTAK Türkiye’nin bilim ve teknolojide amiral gemisidir.  Daha düne kadar gıpta ile izlediğimiz pek çok projeyi bugün TÜBİTAK olarak bizler hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

dsc_0376-001.jpg

Yapılan konuşmaların ardından iki bakan ve protokol hep birlikte tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. 

dsc_0378-001.jpg

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim