• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 5°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 8°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2385.073 -0.22
  • Dolar: 32.2296 -0.03
  • Euro: 34.7 -0.34

Hocaoğlu, başkan yardımcısı oldu

Kocaeli Ticaret Odası’nın yeni dönem projeleri arasında yer alan ve resmi olarak geçtiğimiz hafta kurulan Müteahhitler Birliği’nin tanışma toplantısı Beyt’ül Kebap Restorant’ta gerçekleştirildi.
Hocaoğlu, başkan yardımcısı oldu

Kocaeli Ticaret Odası’nın yeni dönem projeleri arasında yer alan ve resmi olarak geçtiğimiz hafta kurulan Müteahhitler Birliği’nin tanışma toplantısı Beyt’ül Kebap Restorant’ta gerçekleştirildi. Metin Alan'ın başkanlık yaptığı Müteahhitler Birliği'nde Başkan Yardımcılığına ise Darıca'lı genç işadamı Ahmet Hakan Hocaoğlu seçildi.

HOCAOĞLU BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği kısa adıyla Müteahhitler Birliği üyeleri, tanışma amaçlı olarak ilk toplantılarını KOTO Beyt’ül Kebap Restorant’ta gerçekleştirdi. 54 kurucu üyesi bulunan ve başkan olarak Metin Alan’ın, Başkan Yardımcısı ise Gebze ve Darıcalıların yakından tanıdığı genç ve başarılı isim olan Ahmet Hakan Hocaoğlu'nun seçildiği Müteahhitler Birliği’nin tanışma toplantısına birliğin kurucu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BİR ARAYA GELİRSEK GÜÇLÜYÜZ

İlimizin tanınmış müteahhitlerinin katıldığı toplantıda ilk olarak yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Kocaeli’nin tanınan müteahhitlerin başında gelen ve birliğin başkanı olan Metin Alan, inşaatın yoğun emek isteyen bir iş olduğuna dikkat çekerek,” İnşaatı işi yoğun emek isteyen bir iş. En çok kazaların yaşandığı sektördür. Allahtan bazı yasalar çıktı. Kazalardan sonra işler daha özel hale getiriliyor” dedi. Bir araya gelmekten duyulan memnuniyeti de dile getiren Alan, “Bu kadar birikimi olan insan 43 yıldır bir araya gelmedi. Bir araya gelirsek sorunlarımız konusunda yerel yönetimlerden yardım alabiliriz. Birbirimizin sorunlarını bilirsek yapamayacağımız şey yok. Sizlerin babalarıyla daha önce siyaset yaptım. Şimdi onların çocuklarıyla bir arada iş yapmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR YAPI YOK

KOTO Başkanı Murat Özdağ, ise Müteahhitler Birliği’nin kuruluş aşamasından bahsederek, “Asla kimseyi en ufak şekilde şüphe kalmayacağı şekilde sizlere danışarak fikir alışverişinde bulunarak 51 kişiyle birliği kurduk. Birliğin güçlü olması için tek tek irdeledik, Kocaeli’de söylediği sözü dinlenen bir organizasyon olsun istedik. Bu yapıya benzer bir yapı sadece Ankara var. Onun dışındakiler sektörün 3­5 temsilcisi bir araya gelmiş, o kadar. Şeffaf bir yönetim kurulu oluşturduk. Metin ağabeyimizi başımıza seçtik” dedi. İnşaat işinin kaldıraç görevi gördüğünü de ifade eden Özdağ, “Hükümette bunu fark ettiği için inşaata başladı. Devletleşen bir sektör haline getirdi” dedi.

DENGELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Konuşmasına devam eden KOTO Başkanı Murat Özdağ inşaat işinin istihdamda da önemli bir görevi olduğunu da söyleyerek, “50 milyon dolarlık fabrika kursan 300 dairelik inşaattaki istihdamı sağlayamazsın” dedi. Sanayi ve inşaat sektörünün birbirleriyle ilintili sektörler olduğunu da sözlerine ekleyen Özdağ, “Sanayinin çarklarının dönmesinde inşaat sektörünün tükettiği malların ne kadar etkisi var. İnşaatla sanayi asla birbirinden ayrı düşünülemez. Ama dengelere dikkat etmeliyiz. Müteahhit olmanın kuralı mutlaka oluşturulması lazım. Kazakistan’dan da bile lisansız kimse inşaat yapamıyor” şeklinde konuştu. Program karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim