• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:00Güneş 05:44Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:17Yatsı 21:53
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10218.58 -0.49
  • Altın: 2454.351 1.02
  • Dolar: 32.2192 -0.01
  • Euro: 34.7005 -0.15

HÖBEK “ZORLUKLARI AZİMLE AŞTIM”

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan ve engelli ile ailelerini dernek binasında ziyaret eden Merkez Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek’i başkan ve dernek yöneticileri sıcak bir şekilde karşıladılar.
HÖBEK “ZORLUKLARI AZİMLE AŞTIM”

Dr. Höbek’e  çeşitli konularda taleplerini aktararak,   engellilerin yaşam zorlukları ve hükümetin bu konuda yatığı çalışmalar hakkında konuştular.

Merkez Hastanesi Baş Hekimi  Dr. Hakan Höbek kendisinin de henüz çocuk yaşta çocuk felci geçirerek engelli biri olarak hayatın tüm basamaklarını azimle aşağının altını çizerek “lise yıllarında hep üst katlardaki sınıflarda okudum. Binalarda bir asansörün olmasını çok istedim ama olmadı. Teneffüslerde  bahçeye hiç inemezdim onun yerine ders çalışırdım okul birincisi olarak bitirdim dedi.

YAPILANLAR DAHA MÜKEMMEL HALE GETİRİLEBİLİR

Geçmişe göre Engellilerin bir çok sorunun çözümlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını da belirten Dr. Hakan Höbek, bu gün geçmişe göre çok iyi bir noktadayız ama daha çok şeyler yapılıyor ve yapılacak. Önemli olan bu kadar yapılan çok şeyin engelli ve aileleriyle birlikte deki ortak beklentiyi daha yukarılara taşıyarak yapılan ve yapılacakları daha mükemmel haline getirmek olmalıdır.

Hastanemizde rapor veya kimlik kartını ibraz eden tüm engelli bireylerine katkı payı almadan ücretsiz muayenelerini hatta ameliyatlarını yaparak sağlıklı bir şekilde gönderiyoruz. Belki de engelli biri olmam duygusal biri olmamı sağlamış ve böyle bir kararı almama vesile olmuştur” dedi.

DERNEK BAŞKANI ARIKAN “DR.HAKAN HÖBEK BİZDEN BİRİ”

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan’da Dr. Hakan Höbek’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Dr. Hakan Höbek bize yabancı biri değil, kendileri derneğimizle ve dernek üyelerimizle hep iç içe olmuştur. Bizim üyelerimizin hepsi kendilerini çok iyi tanıyor, sağlıklarıyla birebir ilgilenerek netice alınana kadar her aşamada alaka gösteriyor. 

FIRSAT VERİLDİĞİNDE ÇOK BÜYÜK İŞLERİ BAŞARIYORUZ

Toplumda engellilik denildiğinde acınan, toplumsal hayattan tecrit edilmiş birer birey olarak görülüyor. Halbuki engelliye iş fırsatı veya toplumsal ile sosyal yaşamda fırsat eşitliği sağlandığında sağlıklı ve uzuvları tam birinden daha verimli ve azimli olduğu görülmektedir. Bizim esas sorunumuz iş yaşamı, sosyal yaşam ve toplumsal yaşamda daha belirgin ve düzenleyici kanunların çıkarılması ve yaptırımların ağır olmasıdır. Dr. Hakan Höbek bir çok konuda bizleri aydınlattığı gibi yine sorunlarımızı siyasetin üst noktalarına taşıma gayretlerini hep gördük fakat tam manasıyla karar vericiler bunları uygulamaya koyamadılar.

TBMM’DE BİZİM SESİMİZ OLACAK BİRİNİ İSTİYORUZ

Biz arzu ediyoruz ki önümüzdeki dönem TBMM’de bizim sesimizi bizi anlayan, dinleyen aynı sıkıntıları yaşamış birisinin temsil etmesidir. Dr. Hakan Höbek beyin böyle bir kararı olursa da biz engelli dernek yöneticileri olarak kendilerini sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim