• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:51Güneş 05:38Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:23Yatsı 22:02
    • 8°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10158.63 -0.15
  • Altın: 2471.061 -0.00
  • Dolar: 32.1553 -0.12
  • Euro: 34.9051 0.74

Gurbette Otçu Göçü Coşkusu

Gebze Soğukpınarlılar Derneği’nin düzenlediği 5. Otçu Göçü ve Bahar Şenliği büyük ilgi gördü. Bin yıllık geleneği gurbette yaşatan Soğukpınarlılar, gün boyu kemence eşliğinde horon oynayarak eğlendiler.
Gurbette Otçu Göçü Coşkusu

fototikla-045.png

Merkezi Gebze Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Giresun Espiye Soğukpınar Dikmen ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel 5. Bahar ve Otçu Göçü Şenliği Cuma Köy Piknik alanında önceki gün gerçekleşti. Halil Yaman Portakal’ın Başkanlığı’nı yaptığı derneğin etkinliği büyük ilgi gördü. Hava muhalefetine rağmen katılımın yüksek olduğu şenliğe Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Dikmen Mahalle Muhtarı Emin Şağar, Yavuz Selim Muhtarı Şükriye Kavran, Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, Beylikbağı Muhtarı Cafer Demirkan, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı İlhan Avutman, Gebze Espiyeliler Derneği Başkanı Hüseyin Acar, Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Usta, Kocaeli Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Oktay Bayhan, Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, Giresun Dernekler Birliği  Eski Başkanı Hatem Soysal,  Armutdüzü Derneği Başkanı Erdal Aydın, Yeşilköy Kurugeriş Derneği Başkanı Turan Firar, Çalkaya Köyü Derneği Başkanı Zekeriya Aslan, Kırıkkale Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Zülfikar Özmen, Çalcalılar Derneği Başkanı Süleyman Akyol, Espiye Devlet Hastanesi Personeli Aliihsan Kahraman, Beylikbağının ileri elen esnaflarından Öz Ergin Mobilyanın Sahibi Savaş Ergin, Balıkoğlu Marketin Sahibi Ekrem Balık, Öz Efe Sürücü Kursu Sahibi Ramazan Büyüktopaç ile çok sayıda dernek yöneticisi katıldı.

OTÇU GÖÇÜ CANLANDIRILDI

Sunuculuğunu Yahya Karaman’ın yaptığı şenliğe maddi ve manevi destek veren İşadamı ve Dernek Yöneticilerine Plaket ve onur belgesinin verildiği şenlikte, Giresun kültürünün vazgeçilmezi olan ve 1000 yıldır yaşatılan otçu göçü temsili olarak canlandırıldı. Piknik alanının girişinde toplanan Soğukpınar sakinleri, kemençe eşliğinde yürüyerek alana girdiler ve  el ele tutuşarak horon oynadılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Soğukpınar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal, Soğukpınarlı hemşerilerini bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, derneğin yaptığı çalışmaları anlattı. Dernek olarak, 1000 yıldır devam eden otçu göçü geleneğini gurbette de yaşatmanın haklı onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını vurgulayan Başkan Portakal, Gurbette yaşayan hemşerilerine hizmet etmek için maddi ve manevi her türlü fedakârlıklara hazır olduklarını sözlerine ekledi.

ÖZDEMİR’DEN YAYLA ŞENLİĞİNE DAVET

 Gurbetteki hemşerileriyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir,  Beldeye yapılan çalışmaları anlattı. Soğukpınar’ın su sorunu kökünden çözecek projenin müjdesini veren Başkan Özdemir,  belde halkına hizmet etmek için gece gündüz çalıştıkları söyledi. Karaovacık Şenliklerine de değinen Başkan Özdemir, 3 Ağustos’da düzenlenecek Karaovacık yayla şenliğinin bu yıl daha renkli ve farklı bir havada gerçeklemesi için çalıştıklarını, bu yıl ilk kez Soğukpınarlılar olarak otçu göçünü temsili olarak Çakılpazarında yapacakları etkinlikle canlandıracaklarını belirterek, tüm hemşerilerini Karaovacık yayla şenliğine katılmaya davet etti.

gurbette_otcu_gocu_coskusu_kentgebze-(1).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim