• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10266.21 0.56
  • Altın: 2392.404 -0.11
  • Dolar: 32.3509 -0.05
  • Euro: 34.7737 -0.06

Güler, Gebze’de HES Kodu Uygulamasını İnceledi

Kaymakam Mustafa Güler, Gebze’de AVM ve semt pazarı için uygulamaya başlayan aynı anda kabul edilecek müşteri sayısı ile HES kodu uygulamasını yerinde inceledi.
Güler, Gebze’de HES Kodu Uygulamasını İnceledi
Kaymakam Mustafa Güler’e Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri, polis memuru ve zabıtalar eşlik etti.
 
İstasyon Mahallesi ile Tatlıkuyu pazarında incelemelerde bulunan Kaymakam Güler "Bugün AVM ve Semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısını yerinde inceledik.
 
Mevlana Mahallesi kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf sayısının çokluğu nedeniyle tezgah arasındaki yürüme yolları daralıyor. Bu pazara vatandaşlarımızın rağbeti oldukça fazla bundan dolayı sosyal mesafe korunamıyor bu da bulaşı riskini ciddi şekilde arttırıyor. Bununla birlikte Kaymakamlığımıza yapılan sözlü şikayetler ilçemiz Hıfzıssıhha Kurulunda değerlendirilmiş olup, yapılan görüşmeler sonucunda; söz konusu pazar yerinde esnaf sayısının çokluğu, aynı anda meyve sebze pazarı ile birlikte tuhafiye züccaciye vb. esnafında bulunmasından dolayı pazar alanının yeterli gelmediği, tezgahlar arasındaki mesafenin iyice azaldığından dolayı Mevlana Semt pazarında bundan böyle;
 
Cuma Günleri: Sebze, meyve, bakliyat, şarküteri ve balık pazarının kurulması ve ilk uygulamaya 11/12/2020 Cuma günü başlanılmasına,
Perşembe Günleri: Tuhafiye, konfeksiyon, mutfak malzemesi, züccaciye, nalburiye pazarının kurulması ve  ilk uygulamaya 10/12/2020 Perşembe günü başlanılmasına karar verilmiştir.” dedi. 
 
Akabinde Gebze’de bulunan AVM ye geçen Kaymakam Güler AVM’lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunu yerinde inceledi. Kaymakam Güler “ HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı tespit edilen çalışanlar ve müşteriler AVM’ye kabul edilecektir” dedi.
 
Peki HES Kodu nasıl alınır?
 
HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor. Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. 
 
SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?
 
HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.
 
HES uygulaması nasıl indirilir?
 
"Hayat Eve Sığar" uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim