• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

GÜDEF Süleyman Olgun davasında aileyi yalnız bırakmadı!

Gebze'de tartıştığı eski kayınpederi Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Süleyman Olgun’u bıçaklayarak öldüren ve evde bulunan 4 kişiyi de bıçakla yaralayan İ.G.’nin ilk duruşması Gebze 2. Mahkemesinde gerçekleştirildi.
GÜDEF Süleyman Olgun davasında aileyi yalnız bırakmadı!

Önceki yıl Gebze Barış Mahallesi’nde eski damadı tarafından evinde bıçaklanarak öldürülen Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Süleyman Olgun’un davasının duruşması 24 Kasım Öğretmenler gününde Gebze 2. Mahkemesinde görüldü.

 Duruşmaya Süleyman Olgun’un ailesi, yakınları Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Selami Kolcu ve çok sayıda seveni katıldı. Duruşmada öldürülen Olgun’un avukatlığını Burak Uluköylü ve Halil İbrahim Ayvaz yaptı. Avukat Uluköylü ve Ayvaz, tutuklu olan İ.G.’nin anne ve babasının da tutuklanmasını istedi. Katil zanlısı İ.G.’nin tutukluğunun halinin sürdürülmesine karar veren mahkeme heyeti, şahitleri dinlemek ve delilleri incelemek üzere davayı Mart ayına erteledi. 

“BİZ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Duruşma sonrasında yapılan basın açıklamasında konuşan Avukat Uluköylü, “Uzun yıllar Gebze’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapmış olan, toplumda, kamuoyunda da herkes tarafından sevilen sayılan ve makbul görülen bir ağabeyimizin davasındaydık bugün. Bugün ki dava, yargılama gayet olumlu bir noktada seyrediyor. Failler ve özellikle şuan tutuklu bulunan İ.G. isimli sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. Biz olaya katılan, olan kişilerinde tutuklanmasına yönelik taleplerimizi yineledik. Mahkeme heyeti bu aşamada o talepleri uygun görmedi. Ancak ilerleyen noktalarda biz bu noktada bir beklenti içerisindeyiz. Şuan da delil toplama durumu devam ediyor. Ortaya çıkan delillerin daha çok bu olayı gerçekleştiren kişiler yönünde aleyhinde olduğu görülüyor. Fail ve faillerin ortaya çıkması ve en ağır ceza ile cezalandırılması anlamında biz sürecin takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

“ADALET YERİNİ BULACAKTIR”

Yargılamanın dengeli ve adil bir şekilde sürdürüldüğünü de belirten Uluköylü, “Yargılamada dengesiz, orantısızlık yok. Buradan Gebze Mahkemesindeki mahkeme heyetine de teşekkür ediyoruz. Çok adil bir yargılama şekliyle de süreç devam ediyor. Müsterih olun biraz zaman alabilir yargılamalar. Mevcut delillerin toplanması. Çünkü çok önemli bir dosya, yargılama.  Hukuki tartışmaların çok çok üzerinde yapılacağı bir dosya. Mahkeme heyeti süreci titizlikle yönetiyor. Biz kısa sürede yargılanmanın burada tamamlanması adına elimizden geleni yapacağız. Adalet yerini bulacaktır” şeklinde konuştu. 
Avukat Halil İbrahim Ayvaz’da, “Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLMASI ANLAMLIYDI

Ayrıca mahkemeyi yakından takip eden ve dava sürecinin takipçisi olan Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Selami Kolcu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Menfur bir saldırı sonucunda hocamız Süleyman Olgun katledildi. Biz Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olarak davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Buradaki bütün suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağı güne kadar Federasyon olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı herkese beyan ediyoruz. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Belki bugün ilk duruşmaydı. Bizim için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde olması da oldukça anlamlı ve özeldi.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim