• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:00Güneş 05:44Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:17Yatsı 21:53
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10260.36 -0.08
  • Altın: 2455.956 1.08
  • Dolar: 32.2671 0.06
  • Euro: 34.8065 0.04

GTO’dan Bakan Yazıcı’ ya Ziyaret

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, bölgemizde katma değer sağlayacak, ticari ve sınai hayatta kolaylık sağlayacak, üyelerin menfaatine hizmet edecek projeleriyle ilgili görüş alışverişin
GTO’dan Bakan Yazıcı’ ya Ziyaret

Kocaeli milletvekili Mehmet Ali Okur’un da yer aldığı ziyaret programında, vergi ödemelerini düzenli yapan firmalara teşvik edici uygulamalar,  son çıkarılan çek kanununun piyasalarda oluşturduğu olumsuzluklar ve vergi dairesindeki kaydını kapatan firmaların oda kayıt durumu ile aidatlarına kadar bir çok konu rapor halinde Bakan Yazıcı’ ya sunuldu.

VERGİ ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ YAPAN FİRMALARA İNDİRİM UYGULANABİLİR

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Bakan Yazıcı’ yla gerçekleştirilen görüşmede, vergi ödemelerine  ilişkin şunları söyledi:

“Kamu hizmetlerinin vatandaşlara etkin bir şekilde ulaştırılması, gelecek nesillerin daha müreffeh bir hayat sürebilmeleri adil ve etkin vergi sistemi ile mümkün olabilmektedir. Vergi borçlarını vaktinde ve  eksiksiz ödeyen mükellefler için belirli süreler dikkate alınarak, yine belirli oranlarda indirim yapılabilecek bir ödüllendirme sisteminin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Böyle bir uygulama, diğer mükellefleri de vergilerini vaktinde, düzgün ve düzenli bir şekilde ödemeye teşvik edecektir.”

ÇEK YASASINDAKİ SON DÜZENLEME PİYASALARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Başkan Nail Çiler, yeni Çek Yasası'nın yürürlüğe girdiği günden beri piyasalarda güven ortamının azaldığını, cezai müeyyidenin kaldırılmasının çek’ e olan güveni azaltarak, nakit ödeme düzeni olmayan KOBİ’lerimizi, gücü olmayan sanayici ve tüccarı büyük ekonomik sıkıntılar içerisine soktuğunu ifade etti. Çiler ayrıca; karşılıksız çek veren piyasadaki firma ortaklarının eski firmalarını kapatıp yenilerini kurmaya başladığı hususunun altını çizerek, dürüst tacire mağduriyet veren tüzel kişi ortaklarının T.C. kimlik numaraları ile yeni firma açmalarının önüne geçilmesi yönünde gerekli çalışmaların yapılması konusunu Bakan Yazıcı’ yla paylaştı.

KOBİ’ LERİN KREDİ İMKANLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler görüşmede, ekonominin can damarı olan KOBİ’lerin en büyük sorunu olan finans yetersizliğine çözüm getirecek uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanlarının iyileşmesi konusunu da Bakan Yazıcı ile paylaşarak, KOBİ’lerin finansmana erişimleri noktasında devlet bankalarından kolay kredi almalarını sağlayacak düzenlemeler hakkında Odanın taleplerini dile getirdi.

ODA KAYDINI SİLİNMESİ İÇİN GEREKLİ BİLDİRİMLERİN YAPILMASI ÖNEMLİ

   Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu, ticari faaliyeti sona eren firmaların vergi kaydını kapatmalarına rağmen, oda ve borsalardaki kayıtlarını kapatmamalarından kaynaklanan mevcut problemler hususunda da Bakan Yazıcı’ya önerilerini sundu. Oda ve borsaların aidat borçları ile ilgili olarak uygulamada sıkça yaşadığı bu duruma ilişkin Başkan Çiler, vergi kaydının silinmeden önce vergi daireleri tarafından Oda kaydının silinmesi için gerekli bildirimin yaptırılması veya sistem üzerinden gerekli bildirimin kurumlar aracılığı ile yapılmasına yönelik taleplerini ifade etti.

BÖLGESEL HAL KONUSUNDA ISRARLIYIZ

Görüşmede değerlendirilen bir diğer konu ise, Gebze Hal binasının mevcut koşullarda yetersiz olması,araç trafiğinin hızlı olduğu bir bölgede yer alması ve fiziki diğer koşullardaki olumsuzluklar nedeniyle hali hazırda hizmet vermekte olan tacirler ve bölge halkına bir çok sıkıntı yaratmasıydı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yaş sebze ve meyve ticaretinin kalite, standart ve sağlık kurallarına uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak, üretici ve tüketiciler ile yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin çıkarlarını korumak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemiz sınırına yakın bir noktada faaliyete geçecek olan Meyve-Sebze Hal'ine, bölgemizde bu tür ticari faaliyetle uğraşan  üyelerimizin de entegre edilerek Bölgesel Hal' e dönüştürülmesi istedi.

   Gebze Ticaret Odası’nın yoğun gündemli başkent programına, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Divanı Üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı ve Genel Sekreter katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim